Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2014, 06:16:54
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tyckus1987 Vezi mesajul
Perfecta dreptate ai omule bun. Nici nu credeam de la inceput ca pot gasi calea catre Dumnezeu pe forumuri, dar cu toti stim ca Dumnezeu lucreaza in feluri peste intelepciunea noastra omeneasca, si la vremea potrivita de El, da rezolvare tuturor problemelor.
Iti multumesc in Numele Lui Dumnezeu pentru calauzirea si credinciosia ta si as dori prin rugaciunile tale sa mijlocesti si pentru mine si Dumnezeu sa iti rasplateasca si tie pe masura!
Multumesc inca odata pentru sfaturile tale.
Numai Dumnezeu stie de cand si cat de mult il caut !
Vezi că iei sfaturi de la sectari. La el se referea Lucian în remarca lui, nu la tine. Trebuie să-ți mai exersezi un pic discernământul. Care îți este numele de botez? Să te punem la Sf. Liturghie ca să te lumineze Domnul și să nu apuci pe căi greșite. Doamne ajută!
Reply With Quote
Vechi 12.01.2014, 13:32:49
Karkkainen Karkkainen is offline
Banned

Data înregistrării: 11.01.2014
Implicit

Citat:
Nici nu credeam de la inceput ca pot gasi calea catre Dumnezeu pe forumuri
Așa este, pe forumuri oamenii din lume te pot ușor deruta. Nu uita că odată ce ai început să-L cauți pe Dumnezeu, satana va căuta să te tragă înapoi. El, diavolul, nu a avut nimic cu tine înainte să te gândești să te pocăiești. Însă de acum încolo lumea va vrea cu orice chip să te tragă de partea ei. Cel rău va lupta pentru sufletul tău prețios și va căuta să te tragă înapoi de pe Calea mântuirii.

Nu căuta acceptarea și binecuvântarea celor de pe forumuri. Când căutăm aceasta, Biblia ne învață într-un limbaj dur: "Suflete preacurvare! Nu știți că prietenia lumii este vrăjmășie cu Dumnezeu? Așa că cine vrea să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș cu Dumnezeu." Iacov 4:4.

Trebuie să știi că, dacă îl vei căuta pe Domnul din toată inima și îl vei găsi, cei din jurul tău nu se vor bucura ci dimpotrivă te vor urî. Mântuitorul Hristos însuși a spus aceasta: "Dacă vă urăște lumea, știți că pe Mine M-a urât înaintea voastră. Dacă ați fi din lume, lumea ar iubi ce este al ei; dar, pentru că nu sunteți din lume și pentru că Eu v-am ales din mijlocul lumii, de aceea vă urăște lumea." Ioan 15:18,19

Însă Dumnezeu îți va da pacea și biruința Lui: "V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33. Mă rog pentru tine să poți birui încercările venite din partea lumii.
Pacea Domnului Isus să fie cu tine!

Last edited by Karkkainen; 12.01.2014 at 13:35:14.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 00:19:23
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karkkainen Vezi mesajul
Nu mulțimea te va atrage către Dumnezeu ci căutarea Lui în solitudine: "tu, când te rogi, intră în odăița ta, încuie-ți ușa și roagă-te Tatălui tău, care este în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îți va răsplăti." Matei 6:6.
Se spune ca asa ii amagesc demonii pe cei credinciosi, sa nu ceara sfatul cuiva, sa creada doar ce ii povatuieste el, in singuratate. Cum penticostalii sunt strans legati de ingerii cazuti, pe care ii lasa sa ii posede, e firesc ca si sfaturile sa fie tot de la acestia.
Deci trebuie sa faca exact invers decat ce spui tu, care presupun ca incerci sa faci prozelitism sectar pe forumul ortodox.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 00:23:11
Senior Member

Implicit

Citat:
Aici sunt de acord cu tine, autoposedarea - nu imi place ca ei au un fel de monopol pe Duhul Sfant, si cu vorbitul in limbi, eu stiu ca a fost o singura data in toata istoria, si anume in ziua cincizecimii(Pentecosta). Ei au facut un obicei si repeta acel eveniment destul de frecvent. De fapt toata denominarea penticostala se trage de la acest eveniment.
Este total exclusa varianta cu spiritul unui mort. Nu fac aceste lucruri.
Inca un fenomen pe care nu il inteleg la ei este - proorociile. Mai vorbeste Dumnezeu in zilele noastre prin prooroci ? Sunt aceste lucruri de la Dumnezeu sau nu ?
Dupa Cincizecime crestinii vorbeau in limbi, dar in limbile cunoscute atunci, ca sa fie intelesi de acele popoare. Penticostalii bolborosesc ceva cand intra in transa, exact cum face cineva posedat. La fel, asa zisele profetii sunt tot inselari de la demoni, cu care comunica ei.
Un lucru pe care nu il stiai, intemeietorul cultului a fost un pastor baptist, care a descoperit vorbitul in limbi. Ulterior a fost exclus din cultul pe care l-a creat, pentru ca era homosexual.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 00:26:46
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu pot spune eu dupa cele vazute si intamplate printre randurile lor ca nu il au pe Dumnezeu; Este acelasi Dumnezeu, nu poate fi altul, au bibilia crestina in centru de referinta, nu mai exista alt Dumnezeu. Diferita este doar forma de inchinare.
Asa si musulmanii spun ca au aceeasi divinitate ca in Biblie. Fara har si Impartasanie au doar o filozofie, in plus fata de alte culte au o legatura cu ingerii cazuti. Chiar neoprotestantii din timpul cand au aparut ii condamnau si spuneua ca sunt posedati si lucreaza cu ingerii cazuti.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 01:53:35
tyckus1987 tyckus1987 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Vezi că iei sfaturi de la sectari. La el se referea Lucian în remarca lui, nu la tine. Trebuie să-ți mai exersezi un pic discernământul. Care îți este numele de botez? Să te punem la Sf. Liturghie ca să te lumineze Domnul și să nu apuci pe căi greșite. Doamne ajută!
Trebuie sa fac multa ordine in viata mea. Multumesc pentru sfat. Constantin ma numesc si multumesc pentru dorinta ta de mijlocire. Dumnezeu sa ma lumineze pe mine si pe toti cei care trec prin astfel de incercari. Dumnezeu sa ne ajute pe toti!
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 02:15:07
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Karkkainen Vezi mesajul
Așa este, pe forumuri oamenii din lume te pot ușor deruta. Nu uita că odată ce ai început să-L cauți pe Dumnezeu, satana va căuta să te tragă înapoi. El, diavolul, nu a avut nimic cu tine înainte să te gândești să te pocăiești. Însă de acum încolo lumea va vrea cu orice chip să te tragă de partea ei. Cel rău va lupta pentru sufletul tău prețios și va căuta să te tragă înapoi de pe Calea mântuirii.
...
Însă Dumnezeu îți va da pacea și biruința Lui: "V-am spus aceste lucruri ca să aveți pace în Mine. În lume veți avea necazuri; dar îndrăzniți, Eu am biruit lumea.” Ioan 16:33. Mă rog pentru tine să poți birui încercările venite din partea lumii.
Pacea Domnului Isus să fie cu tine!
Am trecut si trec prin situatii descrise de tine mai sus, pentru ca am refuzat sa ma fac lucrurile rele si urate inaintea lui Dumnezeu. Nu am fost apreciat de prieteni si de rude, ci acuzat cum "ca am luat-o razna" si multe altele. Dar a fost bine, ca stiam ca o sa se intample lucrurile respective, si cuvintele Lui Iisus mi-au tinut de cald cand s-au adeverit. Daca Iisus imi cere sa indraznesc - asa am sa fac.
Iti multumesc in Numele Lui Dumnezeu si Pacea Domnului Iisus sa fie cu noi toti !
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 02:27:00
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Dupa Cincizecime crestinii vorbeau in limbi, dar in limbile cunoscute atunci, ca sa fie intelesi de acele popoare. Penticostalii bolborosesc ceva cand intra in transa, exact cum face cineva posedat. La fel, asa zisele profetii sunt tot inselari de la demoni, cu care comunica ei.
Un lucru pe care nu il stiai, intemeietorul cultului a fost un pastor baptist, care a descoperit vorbitul in limbi. Ulterior a fost exclus din cultul pe care l-a creat, pentru ca era homosexual.
Ei spun ca se vorbeste fragmente din alte limbi, dar cele care nu le pot incadra nicaieri, le numesc limbi ingeresti care se pot talmaci.

Am auzit si de evenimente de genul asta, nu a fost singurul. O intreaga adunare penticostali din SUA a fost exclusi pentru ca erau cu toti sodomisiti.
Dumnezeu sa ne ierte si sa ne ajute!
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 02:55:49
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Penticostalii bolborosesc ceva cand intra in transa, exact cum face cineva posedat. La fel, asa zisele profetii sunt tot inselari de la demoni, cu care comunica ei.
Poate că îți imaginezi că minți pentru o cauză nobilă dar asta e o vânare de vânt.
Reply With Quote
Vechi 13.01.2014, 03:00:51
Banned

Implicit

Citat:
Am trecut si trec prin situatii descrise de tine mai sus, pentru ca am refuzat sa ma fac lucrurile rele si urate inaintea lui Dumnezeu. Nu am fost apreciat de prieteni si de rude, ci acuzat cum "ca am luat-o razna" si multe altele.
Mulți îți vor spune "ai înebunit, te-ai dus la sectari". Este reacția standard despre care vorbește și Biblia: "Dar omul firesc nu primește lucrurile Duhului lui Dumnezeu, căci pentru el sunt o nebunie; și nici nu le poate înțelege, pentru că trebuie judecate duhovnicește." 1 Corinteni 2:14

Toți următorii lui Hristos au trecut pe aici. De aceea zice apostolul: "De altfel, toți cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniți." 2 Timotei 3:12
Reply With Quote
Răspunde

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pomelnice pe crestin ortodox steliana-steli Generalitati 1 22.12.2011 18:49:45
Forum Crestin Ortodox! Pr. Gheorghe Generalitati 4 19.09.2011 13:16:37
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 12:37:43