![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|||
|
|||
![]()
Nu credeti ca este intrutotul potrivit cu dragostea si cu dreptatea lui Dumnezeu ca un om care a fost in stare sa transforme o prostituata intr-o sotie impecabila a primit si darul de a face vioara cu cel mai frumos sunet dintre toate viorile facute vreodata pe pamint? Eu cred ca nu este de mirare ca secretul viorilor lui Stradivarius nu a fost descoperit, pentru ca el a reusit sa puna in viorile pe care le-a facut ceva din inefabila frumusete a sufletului lui, frumusete pe care a raspindit-o si in jur, la sotia sa, transformata atit de tulburator si de spectaculos.
Sa avem mai multa incredere in Dumnezeu si in puterea Lui de a infrumuseta sufletele! Asta nu inseamna ca trebuie sa fim orbi la pericole, ci ca trebuie dreapta socotinta, pentru a nu osindi pentru fapte trecute(din care Slava Domnului!, avem destule fiecare dintre noi) un om care ne poate insoti la Rai. Acolo unde exista semne de pocainta si de indreptare, bineinteles. Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Iuliana draga, dupa ce am scris versetul respectiv, "am inchis usa dupa mine", caci imi parea ca nu mai e nimic de spus. Dar citind postarea ta, am simtit ca s-a deschis o fereastra...
M-ai impresionat cat de bine vezi aceste lucruri, legate de vietuirea in doi. Oare nu crezi, ca rezistand pentru Dumnezeu, la aceste presiuni zilnice venite din partea sotilor, aceste femei smerite, despre care ai scris, isi deschid Poarta Raiului? Ducandu-si crucea fara cracnire, ele ne pot fi noua exemple demne de urmat. Iar personajele masculine m-au facut sa exclam: "Mare e gradina Ta, Doamne!" Povestea cu tacamul in plus la masa m-a dat gata! Multa si minunata rabdare trebuie ca are sotia acestui om. Iti multumesc din tot sufletul pentru sinceritatea pe care ai presarat-o peste relatarile tale, facandu-ne martori suferintelor purtate cu seninatate de aceste femei, viteze in fata vietii. Dealtfel, bine ai venit pe forum! Ti-am simtit de mult lipsa... |
|
||||
|
||||
![]()
Da bine ca prietenul tau a sarit cu gura.Ea a gresit.Dar el n-a gresit in fata viitoarei sotii?Ea ti-a spus adevarul.Ce vroiai,sa-ti faca si lista?Maria Magdalena a fost iertata pentru ca si-a marturisit pacatele.Daca exista parere de rau si indreptare se poate ierta.Poate peste un timp mai vine vreun prieten si-ti spune ca a fost si cu el.Tu ce faci?Lucrul acesta nu trebuie sa-ti fie nou pentru tine ca ti-a spus deja de la inceput.Ea a fost sincera cu tine.Dar tu ai fost sincer cu ea?A-i iertat-o?Iarta-ma de ti-am gresit cu ceva in ceea ce ti-am scris.Sper sa ne spui si noua,celor de pe forum,ce decizie ai luat.Si-ti mai dau un sfat: PRIETENII SUNT BUNI INSA TINE-I DEPARTE DE CASA.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Bine ai venit pe aici! Zilele astea nu prea am timp dar o sa revin.
|
|||
|
|||
![]()
Astazi m-am spovedit si eu,deci pot spune ca sunt mai curat (nu o luati ca pe o lauda). Vreau doar sa spun ca din nou ma cuprind remuscari cu privire la prietena mea. Nu stiu,parca ceva ma apasa,am o neliniste in suflet. Ma tot chinui sa inteleg ce o vrea sa insemne. Oare nu e bine sa raman cu ea? Sau toate acestea sunt de la diavol,care imediat dupa ca m-am marturisit cauta sa ma ispiteasca,sa-mi faca rau? As inclina sa cred ca acesta e raspunsul,pt ca un gand de la Dumnezeu nu poate decat sa te linisteasca,in nici un caz sa te tulbure. Iar pt mine e foarte apasator. Chiar nu stiu ce sa fac,sunt intr-o situatie foarte delicata. Adica ce posibilitati as avea?
- Daca raman cu ea,ce voi face in caz ca acest gand ma va tulbura toata viata? - Daca o parasesc,pur si simplu ea e distrusa... toata speranta o are in mine! Nu ar trece deloc usor peste toata astea,si viata ei (cel putin pt o bucata mare de vreme) va fi distrusa! Deci inseamna ca imi bat joc de ea! E foarte greu. Cert este ca o iubesc,adica are toate calitatile,de la frumusete pana la pocainta! Am mai vb despre ea. Totusi,daca toate aceste ganduri sunt de la diavol? Ca mereu imi indreapta gandul spre pacatele ei,desi cum am spus,nici eu nu sunt/nu am fost mai presus! Si asta e un fapt de ingrijorare. In loc sa-mi vina sa plang pt pacatele mele,eu dimpotriva,imi vine sa urlu pt ale ei! Nu stiu ce sa cred,nu vreau sa ma las inselat dar nici sa ma slavesc. Adica am toate aceste stari si datorita faptului ca poate imi pare rau... pur si simplu imi pare rau pt ea,imi pare rau de aceasta situatie,imi pare rau pt ca nu pot da timpul inapoi etc. ![]() Poate mai gasesc ajutor sau un sfat si din partea voastra. Pur si simplu,desi am nadejde si credinta in Dumnezeu,nu pot sa ma autocontrolez,sa-mi dau raspunsul singur. Adica pot,sunt constient de multe lucruri,stiam si ce mi-ati spus voi mai inainte etc. insa focul care e inauntru si care ma macina nu vrea deloc sa imi dea pace. Adica vad calea,stiu care e drumul,dar totul parca se tine dupa mine. Off... e tare greu! Raspunsul oricum il voi primi de la duhovnic,insa am nevoie si de ajutor din partea voastra frati crestini. Va multumesc si Dumnezeu sa va ajute! |
|
|||
|
|||
![]()
Daca tu crezi ca acest gand te va tulbura toata viata, evident, trebuie sa cauti pe altcineva (nu sa-i faci viata ei ..si tie.. un chin)
Dar eu cred ca nu te va tulbura. Curatia unei femei este data si de altceva, nu doar de un himen intact. Citeste despre viata Sf. Maria Egipteanca, este impresionanta. Dumnezeu iarta orice unde exista parere de rau. Pe de alta parte, pacatul si desfranarea pot exista si in patul conjugal (chiar daca femeia era fecioara inaintea casatoriei). Nu vreau sa te supar, dar nu cred ca iti sunt de folos gandurile astea! Pot sa inteleg gelozia si durerea ca nu esti persoana cea mai importanta din viata ei. Dar tu esti sincer cu tine? Pacatele ei le plangi? Sau te chinuie mandria? Ti-e teama sa ai incredere in ea? Te simti in nesiguranta (a fost cu altul, poate va fi din nou)? Simti ca meriti mai mult (eu curat- ea pacatoasa)? Daca ai gandurile de mai sus, nu faci decat sa strangi pacate. O iubesti cu adevarat? (Observi intrebarea? "o iubesti" am zis, nu am intrebat daca are calitati!) Atunci ai incredere in ea! Crezi ca ti-a scos-o Dumnezeu in cale? Multumeste-I si ai incredere. Eu nu cred ca exista ganduri de la Dumnezeu care sa te arda pe dinauntru, cum spui. (Eu cunosc gelozia.. intr-adevar arde rau, nu te lasa nici ziua, nici noaptea sa te odihnesti). Roaga-te Maicii lui Dumnezeu sa indeparteze gandurile pacatoase. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Sa nu faci niciodata gresala imensa de a nu lua in seama formula din rugaciunea dinaintea sf. impartasanii ... "ai venit sa mantuiesti pe cei pacatosi dintre care cel dintai sunt eu". Cu aceste doua lucruri ar trebui sa biruiesti orice gand de judecata. Daca Hristos se pleaca si spre sufletul tau, atunci tu care nu te poti compara cu curatia si sfintenia Lui, sa nu te poti apropia de "sora ta", care a gresit si se caieste adanc... Si nu esti tu in masura sa cantaresti care este mai pacatos intre voi doi. Pacatul ei este canonisit mai greu, dar care suflet e mai alb stie numai Dumnezeu. Si mai gandeste-te ca daca ai parasi-o si dupa un timp ai iubi iar nespus o alta fata, de data aceasta neatinsa, dar care atunci cand va auzi de pacatul malahiei se va scarbi de tine si te va respinge... Off, si inca ceva, viata e lunga, nu stii in timp in ce pacate poti cadea si tu... cum vei putea nadujdui tu in iertarea celei ce iti va fi alaturi atunci? |
|
||||
|
||||
![]()
Nevrednicule, ce varsta ai? Ziceai ca trebuie sa mai cresteti... daca ai sa cresti cum trebuie (sufleteste ma refer) nu vei mai avea problemele astea. viata e lunga, casnicia nu e doar emotie, empatie si romantism. E viata grea, e lupta, e o constructie. Cand lucrezi cot la cot cu cineva, il vezi altfel, alta relatie se stabileste cu el, altele sunt prioritatile. Cand n-ai ce face, atunci se gandeste mult si prost... Oare o vezi ca pe mama copiilor tai? IMagineaza-ti-o jucanduse cu cei cativa copii ai vostri, imagineaza-ti-o plangand de oboseala cu un copil la san si altul leganat pe picioare, imagineaza-ti-o langa copilul tau bolnav, imagineaza-ti-o langa tine cand esti bolnav. Astea-s teste pe care trebuie sa le treaca o viitoare sotie.
Ai grija de tine! De ce oare nu te intrebi cum iti va fi tie daca o vei parasi... sau daca ea te-ar parasi... Daca vei gasi o alta fata cu himenul intact (se si coase daca nu sti) dar cu alte cusururi? Sau daca vei lua o fecioara dar, surprise... in noaptea nuntii descoperi ca nu are himen (fie lipseste, fie e foarte elstic)... toata viata nu vei avea incredere in ea, sau o vei parasi, desi ea saraca nu ar fi vinovata cu nimic. Daca Dumnezeu vrea sa treci testul asta, chiar daca acum eviti, fii sigur ca o sa il mai dai... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Este o ispita, asa cred eu, sa te gandesti atata la un pacat de-al ei. Poate tu ai pacate care cantaresc mai mult la Dumnezeu, cine stie? O iubesti, te iubeste, are multe calitati, ti-o poti imagina alaturi de tine toata viata? De ce eziti? Sa dai cu piciorul fericirii si mantuirii in doi care va asteapta, pentru o greseala din trecut? Nu te mai chinui, alunga gandurile astea! Traieste, pur si simplu, minunea pe care ti-a dat-o Dumnezeu, caci a cunoaste persoana care ti se potriveste sui pe care sa o poti iubi si cu care poti trai o viata conjugala crestina este intotdeauna o minune! Sa-ti mai spun ceva: intr-o casnicie intotdeauna descoperi defecte si pacate de-ale celuilalt, INTOTDEAUNA! Insa de obicei le descoperi DUPA casatorie. Intotdeauna apar greutati, hopuri de trecut. Intr-un fel si in asta sta frumusetea casniciei - sa construiesti cu obstacole, sa construiesti si cu defectele si pacatele celuilalt si ale tale, care atunci cand te casatoriesti apar mult mai clar (daca esti sincer cu tine insuti). Sa le pui in zidul constructiei ca Manole pe Ana, si sa iasa o biserica superba.. Asta e casatoria. Zi multumesclui Dumnezeu ca acest pacat al prietenei tale l-ai stiut dinainte. Astfel, vei avea poate dupa mai degraba surprize placute decat altele neplacute. Doamne ajuta!
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Viitorul meu sot si prietena mea | eudiana | Nunta | 67 | 11.06.2011 02:33:24 |
prietena ta nu e Virgina! | inkognito | Generalitati | 286 | 17.01.2011 16:28:34 |
prietena penticostala | ionell | Generalitati | 26 | 17.11.2010 10:35:27 |
O rugaciune pentru prietena mea va rog | istina | Umanitare | 20 | 30.10.2010 16:53:20 |
|