![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atunci ptr mine cea mai fireasca si chiar apostolica este forma de impartasire din Biserica Copta. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu mai frate George ce se intampla cu linguritele de nu il intrebi pe parintele Grigore?
Da parintele Grigore cred ca stie si cucernicia sa Sfintele Canoane si cum trebuie sa se comporte cu Sfanta Impartasanie si cu linguritele care le-a folosit. Apoi parintele Grigore si-a retras acest articol de pe blogul cucerniciei sale la fel si fratele Laurentiu a retras acest articol de pe blogul fratiei sale: http://luciangrigore.wordpress.com/2...una-cu-dansul/ http://laurentiudumitru.ro/blog/2010...ma-linguritei/ |
|
|||
|
|||
![]()
Si mie mi se pare o exagerare inutila treaba cu igiena si sfintele Taine, si da, cred ca este si ceva necredinta in puterea Tainei aici. Dar daca s-ar face mai putin caz si tamtam pentru cei cativa care au aceasta sensibilitate si nu i-am mai judeca atata cred ca ar fi mai bine.
Personal niciodata nu mi-am pus problema ca mai ating si altii cu gura lingurita, si nici la copil. Chiar nu imi trece acest gand prin minte, nu zic ca din marea mea credinta. Cand vezi cascada Niagara nu te gandesti ca ti-ai putea face un ceai din apa ei - poate de asta. Dar cu icoanele cum este? Ca doar le sarutam toti, ne punem cateva molecule de saliva si cateva mii de microbi fiecare pe ele. Ar trebui sa facem si icoane de unica folosinta? ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar ca ![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Oricum nu sta cineva cu o carpa antibacteriala sa stearga geamul dupa fiecare credincios, nu? Ca banuiesc ca si lingurita securata cumva dupa fiecare liturghie.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sper ca nu te gandesti doar la " viata ta "...., simtindu-te astfel, ofensata de considerentele celorlalti.
" Nu suntem prizonierii propriului destin, suntem prizonierii propriei minti " Last edited by ory; 17.03.2010 at 13:18:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Intrebare :
De ce se nu se folseste denumirea Sfintitoarea Impartasanie,care ar fi mai corect Oamenii zic asa: Merg la Sfanta Biserica sa iau Sfanta Impartasanie adica acelasi adj pus si la biserica si la Impartasanie Dar mergand la biserica nu te sfintesti ,pentru ca biserica nu e sfintitoare. Iar sfintitoarea Impartasanie sfinteste omul,lingurita La fel Sfintitoarea Agiazma,Sfintitorul Mir |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Într-adevăr,pentru acel care crede sunt Sfinte și Sfințitoare puterea lor stând în mare măsură în credința pe care o are fiecare așa cum a spus și Mântuitorul Iisus Hristos celui orb"...Credința ta te-a vindecat,mergi în pace. Dacă am avea pentru cele sfinte măcar un strop de iubire toate celelalte ar păli,ar fi mărunte și lipsite de importanță. Ce bine ar fi ca din când în când să mai recitim "Cântarea Cântărilor"! Last edited by dorinastoica14; 26.10.2011 at 17:31:48. |
|
||||
|
||||
![]()
Imi aduc aminte de un coleg, ce mergea la o biserica din centrul Bucurestiului, care era destul de nemultumit de noul preot al bisericii.
De ce? Pentru ca i-a mai lasat sa vina cu lingurita de acasa pentru a primi impartasania. |
![]() |
Tags |
impartasire, lingurita |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? | skicolour | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 11.05.2011 21:46:58 |
impartasire bebelus | ginabadea | Impartasania (Taina Euharistiei) | 11 | 21.02.2011 18:53:29 |
Deasa Impartasire | NECTARIE | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 18.01.2011 15:46:52 |
Postul fara impartasire | gavriil | Postul | 23 | 29.11.2009 19:54:37 |
|