Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 02.01.2013, 15:40:36
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul

Părintele Arhimandrit Cleopa Ilie, cunoscutul duhovnic de la Mănăstirea Sihăstria, a schimbat viața a mii de credincioși. Aceștia veneau cu smerenie și speranță în suflet la chilia lui pentru a-i asculta sfatul. În 2013 s-au împlinit100 de ani de la nașterea părintelui, dar credincioșii vin în număr mare la mormântul lui, să aprindă o lumânare și să-i mulțumească pentru ajutor.

Totuși, viața părintelui nu a fost ușoară. A fost marcată de numeroase retrageri în munți și peregrinări pe la mai multe mănăstiri din țară din cauza Securității. Mărturiile copleșitoare despre trăirea sa duhovnicească alcătuiesc veritabile pagini de Pateric autohton.

TRINITAS TV a realizat un film documentar despre viața și învățăturile marelui duhovnic.

Filmul „Părintele Cleopa” va fi difuzat în cadrul nopții duhovnicești dintre ani. La primele ore din anul 2013, vă puteți reîntâlni cu mai multe personalități ale vieții bisericești de la noi și puteți viziona mai multe filme documentare, producții recente și simbolice ale televiziunii Patriarhiei Române în anul pe care îl încheiem. Printre acestea filmul documentar „Părintele Cleopa”, care va putea fi vizionat imediat după slujba dintre ani, pe care TRINITAS TV o va transmite în direct de la Catedrala patriarhală.
Multumim de atentionare, Cristi. A fost si in ziua de 1 ianuarie, dupa pranz. Imbucurator si odihnitor film, la zi de sarbatoare!
Mi-a placut foarte mult inceputul filmului: centrul Bucurestiului filmat de sus, traficul infernal si pe fundal o voce de monah ce repeta monoton, ca o placa stricata: Răbdaaare - Rabdaaaare - Rabdaaaaare - Rabdaaaare - Rabdaaare... iar mai apoi, marturia unui preot calugar care spunea, tot pe o voce ritmica, despre semnificatia sunetului ceasului: "groapa-groapa, indata-indata, groapa-groapa, indata-indata."
Vechi 03.01.2013, 00:36:33
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Doamne ajută.

Frații mei dragi, ați scris așa frumoase posturi aici, despre scumpa noastră credință creștină.

Îmi amintesc de cuvintele părintelui Rafail Noica: "Ortodoxia e firea omului."

Mi-e milă pentru cei din ereziile noilor protestanți, am citit câteva rânduri din ce scria o fată din mișcarea penticostală, Adriana parcă, pe la pagina 51... că ei citesc sărăcuții de ei, orice Biblie. Să fim lămuriți, înainte de orice, Biblia e doar una. cea care s-a definitivat în originalele grecești din Septuaginta și originalele latine din Vulgata, și cea mai autentică traducere este cea care se numește Biblia Ortodoxă, anume cu aprobarea și binecuvântarea Sfântului Sinod.

Celelalte nu sunt biblii, sunt inovații, căci au scos și au pus, au modificat sensuri și înțelesuri, din cele numite biblii, ca să-și susțină inovațiile eretice din hristoșii mincinoși pe care i-au primit în sânurile minții lor întunecate. Acelea dacă le ardem, nu avem nici un păcat, căci ele sunt tipărite în așa manieră încât sprijină teze străine Ortodoxiei. un exemplu unde sunt macabeii din "bibliile" înșelaților? În originalele grecești ei sunt acolo! Canonul de organizare al cărților Bibliei a fost făcut cu mult înainte de a apărea chiar și prima erezie majoră, înșelarea lui Arie. Deci, de ce a fost nevoie de altă biblie, făcută de protestanții noi? Cea veche, existentă deja, ce are?

Oh, vai lor, că aleargă la iad și mai trag după ei și pe alții și încă se și agită să facă asta. Vai lor!

FERIȚI-VĂ DE "BIBLIILE" ERETICILOR DIN ÎNȘELĂRILE BAPTIȘTILOR, PENTICOSTALILOR, MARTORILOR LUI IEHOVA, ADVENTIȘTILOR ȘI A TUTUROR NOILOR PROTESTANȚI, sunt minciuni, sunt cu hristoși mincinoși înăuntru. Vă vestesc altă Evanghelie, unde Preasfânta Născătoare de Dumnezeu a mai avut copii cu dreptul Iosif, după Nașterea Mântuitorului. ANATEMA. Oh, blestemați sunt ei. Îi așteaptă Domnul acasă, în Ortodoxie. Singura Biserică Creștină pe pământ.

Bucurii.
Vechi 03.01.2013, 08:34:22
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Daniel_Ortodox Vezi mesajul
Să fim lămuriți, înainte de orice, Biblia e doar una. cea care s-a definitivat în originalele grecești din Septuaginta și originalele latine din Vulgata
Pentru a ne putea lămuri, ar trebui ca în prealabil să fiți dumneavoastră lămurit în ce privește originalele: originalul Vechiului Testament este în ebraică (Septuaginta fiind doar o traducere în limba greacă), iar originalele cărților din Noul Testament sunt scrise în limba greacă, nu în latină (precum Vulgata).

Citat:
Celelalte nu sunt biblii, sunt inovații, [...] Acelea dacă le ardem, nu avem nici un păcat, căci ele sunt tipărite în așa manieră încât sprijină teze străine Ortodoxiei.
Nu fiți atât de aspru în a condamna alte versiuni ale Bibliei căci ar trebui să ardeți (conform acestei atitudini de ayatolah) până și versiunea sinodală actuală- aceasta fiind tot o "inovație"! Așa cum se știe, ea este doar o traducere a traducerii, plus că are în anumite pasaje oareșce "inovații" față de alte versiuni ortodoxe, remarcându-se astfel prin "originalitate".

Citat:
Bucurii.
Un An Nou fericit, plin de delectări duhovnicești și Bucurii mai profunde decât anateme, afurisenii, ori incendieri ale Cuvântului lui Dumnezeu!
Vechi 03.01.2013, 10:43:50
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Mi-a placut foarte mult inceputul filmului
Ma bucur ca ti-a placut , si am inteles de la niste amici care lucreaza pe acolo, ca Trinitas Tv . are in pregatire multe filme de acest gen , acum totul depinde de bani si nu numai !
Un an nou cu bucurii !
Vechi 03.01.2013, 10:47:53
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Eu mi-am comandat dvd-ul ieri. Pentru cei interesați, e acum o ofertă la trinitastv: comanzi 3 și plătești 2 dvd-uri.
Vechi 05.01.2013, 00:43:59
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Thumbs up Ortodocsi pana la capat :O poveste de viață născută din dor, trăită cu dor . . .

O poveste de viață născută din dor, trăită cu dor și-mplinită din dor de dor. Eu personal am perceput-o ca pe un dar, primit în sfântă zi din Postul Nașterii Domnului, în chilia caldă a maicii Teodosia. Copil sărac, plecat cu oile spre Frăsinei, L-a întâlnit pe Dumnezeu la Schitul Iezer, într-o desăvârșită lume a rugăciunii.

Un nemilos decret al vremii a aruncat-o în vâltoarea vieții din lume, unde s-a căsătorit și Dumnezeu a binecuvântat-o cu cinci copii. În toți acești ani, în care a ars de dorul mănăstirii, și-a crescut copiii cu dragoste. Soțul însă a trăit toată viața cu gândul că într-o bună zi nimic n-o va putea opri și se va întoarce la mănăstire. Așa s-a și întâmplat, dar cu acceptul acestuia. Venind împreună la prăznuirea Sfântului Antonie de la Iezer, maica a rămas pentru totdeauna în mănăstirea pentru care sufletul său a ars neîncetat.

De unde a început acest drum care, cu toate suișurile și coborâșurile lui, a fost tot timpul sub binecuvântarea lui Dumnezeu?

Eram copil, acasă la părinți, aveam vreo paisprezece ani. Într-o zi a venit la noi un părinte Ioil, de la Frăsinei, care, observând că o tot trăgeam de mânecă pe mama, a întrebat-o ce vreau. Parc-o aud și acum: "Ce să vrea părinte, vrea să meargă cu sfinția voastră, parcă ea-i de mănăstire…". Și voia Domnului a fost ca în scurt timp să plec la mănăstire, împreună cu verișoara mea, Domnica. De fapt, noi împreună puseserăm la cale totul, eu fiind fascinată de ceea ce-mi povestea despre cei doi frați ai săi, care se călugăriseră la Frăsinei. Dumnezeu a rânduit totul. În primăvara aceea, după o iarnă grea, starețul Simeon de la Frăsinei venise să ia un car cu fân de la tata Pătru. Și pentru că de-acum unchiul meu le dăduse și pe cei doi fii, și oile, și fânul, călugărul îi spune că în curând va veni să ne ia și pe noi. Și uite-așa, marți după Paști, am plecat de-acasă pe jos. Am dormit o noapte la niște gospodari din Țara Loviștei, o noapte la Cozia, după care am rămas la Frăsinei, jos, unde au voie femeile, iar sâmbătă părintele Ioil ne-a dus la Iezer.

Un vis împlinit: m-am călugărit la 18 ani

Cum ați perceput viețuirea în această sihăstrie și care au fost trăirile pe care le-ați avut cu fiecare ascultare în parte?

Acesta era cu adevărat locul la care visasem atâta vreme fără să știu. Am coborât în aripa veche a clădirii, acolo unde câteva dintre maici țeseau la război. Bineînțeles că imediat mi-am vârât degetele printre firele de lână, știind de acasă cum se țese la un război, lucru care a încântat-o pe maica stareță încă de la început. Am plecat însă acasă, pentru ca maica să-și dea seama dacă într-adevăr ardeam după Dumnezeu. Bineînțeles că de Rusalii eram deja înapoi. Aici am țesut, am cărat piatră, am fost și paracliser atunci când era nevoie, am făcut și școala monahală și alte ascultări. Atâta timp cât un călugăr se află sub ascultare, este acoperit și ferit de rele în fiece clipă. M-am călugărit la optsprezece ani, eu devenind maica Teodosia, iar verișoara mea, maica Varvara. Vă dați seama cât de mare era bucuria! În clipa aceea credeam că avea să țină o veșnicie, dar din păcate, după numai doi ani, aveam să cad de-acolo de sus, într-o prăpastie a celei mai cumplite dureri sufletești.

Un decret comunist ne-a alungat din mănăstiri

Cum au fost anii în care, fără de voie, ați ajuns din nou în lume și cum ați reușit să țineți departe ispitele?

Decretul 410 ne-a lovit din plin și până la sfârșitul anului 1960 aveam să plecăm una câte una, spre durerea și suferința tuturor. În ziua de Buna Vestire, după slujbă, am plecat împreună cu părinții, care veniseră după mine și după maica Varvara. Părinții erau și ei săraci, motiv pentru care, după Paști, ne-am angajat la fabrică, la Tălmaciu. De voie, de nevoie, a trebuit să renunțăm la hainele călugărești și să ne conformăm rigorilor fabricii. Imaginați-vă cum e să te trezești dintr-odată, din liniștea privegherilor, în haosul unui cămin de nefamiliști. Mi-a fost foarte greu, motiv pentru care am hotărât să mă căsătoresc, decât să cad pradă ispitelor lumești. Soțul meu provenea și el dintr-o familie modestă, ceea ce a făcut să cunoaștem greul mult prea devreme. După ani și ani de stat cu chirie, am primit un apartament unde încet, încet ne-am încropit cam ceea ce este necesar într-o familie, după care Bunul Dumnezeu ne-a dăruit cinci copii.

"Fă ce-ai face și-ntoarce-te la locul tău!"

Se mai aprindea când și când dorul de mănăstire?

A fost o perioadă foarte grea, iar eu plângeam zilnic. Nu era zi de la Dumnezeu în care să nu mă gândesc la mănăstire. Anii au trecut, cei cinci copii au crescut și ei, i-am dat la școli, s-au căsătorit… și dorul meu cel mare s-a reaprins, mai viu, mai puternic. De câte ori mergeam la vreo nuntă sau un botez, ochii soțului meu erau numai la mine, încercând să mă protejeze cumva de întrebarea care de-acum mă obseda: "Ce caut eu aici?" Între timp l-am căutat pe părintele Mina de la Schitul Cornetu, ale cărui cuvinte mi s-au înfipt ca un cuțit în rană: "Întoarce-te acum, când s-a aprins flacăra, pentru că dacă se va mai stinge o dată, stinsă va rămâne pe veci!". Am trecut apoi pe la Mănăstirea Turnu, dar am plecat și de-aici cu inima arsă de ceea ce avea să mă-ntrebe părintele Neofit la despărțire: "Când te-ntorci?". Hotărârea aveam să o iau la Sihăstria, în chilia părintelui Cleopa, care m-a sfătuit: "Fă ce-ai face și-ntoarce-te la locul tău!". Era greu să conștientizeze un călugăr trăirile unei persoane care viețuiește sub Sfânta Taină a Cununiei.

Soțul meu a trăit toată viața cu teama că mă voi întoarce la mănăstire

Și iată că astăzi vă regăsesc în chilia de la schit. Cum au acceptat până la urmă cei din familie ca într-o bună zi să vă-ntoarceți la viața monahală?

Când Dumnezeu a hotărât acest lucru, nimeni și nimic nu m-a mai putut opri. Era într-o sâmbătă, când cu mare greutate (cred că soțul presimțea ceea ce avea să se întâmple) am reușit să-l conving să mergem împreună la hramul Sfântului Antonie de la Iezer. Nimic premeditat. Am ajuns la Iezer, cu sentimentul că mă-ntorc de undeva, acasă. Parcă-l văd și azi pe Înalt Preasfințitul Irineu, care pe vremea aceea era la Râmnic și care venise să slujească la Priveghere. Am primit cu mare bucurie binecuvântarea, după care maica stareță, care tocmai venise, i-a spus în câteva cuvinte povestea mea. Privindu-mă cu blândețe, mi-a spus: "Maică Teodosia, dar când ne-ntoarcem, ce-I dăm lui Dumnezeu, drojdia?". Am simțit că pică cerul pe mine, de tulburare și de rușine, și i-am explicat că dacă ar fi după mine, eu aș rămâne și acum. Am rămas cu lacrimi în ochi. A doua zi, după Sfânta Liturghie, soțul meu a mers de bunăvoie la episcop, spunându-i că dorește să dea semnătura de care este nevoie, pentru ca eu să mă pot întoarce la mănăstire. Ceea ce nu știa soțul meu a fost faptul că eu aveam să rămân chiar din clipa aceea acolo, iar el a plecat înlăcrimat, dar cu mulțumirea aceea de bun creștin, care mi-a redat libertatea. Eu, în schimb, îmi regăsisem pacea sufletească, pe care de-atâta vreme o așteptam. Zile la rând mergeam pe marginea râului Iezer și strigam din toată ființa mea: "Slavă Ție Doamne, slavă Ție!". De-atunci a mai venit pe la Iezer, dar numai pentru a ne ajuta cu ce mai era nevoie. Și asta până-ntr-o zi când, după o îndelungată suferință, a trecut la Domnul. Am fost înainte de asta cu părintele Siluan, care l-a spovedit, l-a împărtășit și i-a citit toate dezlegările de cuviință.

Acum s-au liniștit cu toții, copiii își văd de viața lor și nu mai trăiesc cu povara acelui dor pe care tatăl lor l-a luat cu el în mormânt. Iar eu dau slavă lui Dumnezeu că m-am întors ACASĂ! Nimic în lumea asta nu se poate compara cu rugăciunile și privegherile din mănăstiri.

(Interviu realizat de Mariana Borloveanu și publicat în Ediția din 4 ianuarie 2012 a "Ziarului Lumina")
Vechi 05.01.2013, 00:49:56
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de osutafaraunu Vezi mesajul
Pentru a ne putea lămuri, ar trebui ca în prealabil să fiți dumneavoastră lămurit în ce privește originalele: originalul Vechiului Testament este în ebraică (Septuaginta fiind doar o traducere în limba greacă), iar originalele cărților din Noul Testament sunt scrise în limba greacă, nu în latină (precum Vulgata).
Dar, ca sa-i lamurim pe altii, ar trebui mai intai sa fim noi insine lamuriti. De exemplu cu aceea ca originalele...nu mai exista. Ceea ce numiti dv "originale" sunt copii ale copistilor, care nici acelea nu s-au pastrat.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Vechi 05.01.2013, 06:10:38
osutafaraunu osutafaraunu is offline
Banned

Data înregistrării: 13.07.2011
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Dar, ca sa-i lamurim pe altii, ar trebui mai intai sa fim noi insine lamuriti. De exemplu cu aceea ca originalele...nu mai exista. Ceea ce numiti dv "originale" sunt copii ale copistilor, care nici acelea nu s-au pastrat.
Vă dau dreptate, așa este: cele mai vechi codexuri descoperite până acum, nu sunt decât copii ale copiilor după originale, cu excepția (poate) a câtorva mici fragmente din "perioada martorilor". Considerați că atunci când am scris "originalele", m-am referit la limba de origine și nu la autori. Acesta a fost și motivul postării mele, am corectat faptul că dl Daniel_Ortodox a numit Septuaginta și Vulgata ca originale.
Vechi 05.01.2013, 22:45:33
MariaElena
Guest

Implicit Creștinismul, cea mai răspândită grupare religioasă din lume

<<Creștinismul, cea mai răspândită grupare religioasă din lume. Vezi care este continentul cu cei mai mulți creștini
D.D. | 20 Dec 2011, 13:40

Creștinismul este de departe cea mai răspândită grupare religioasă din lume, cunoscând o propagare accelerată pe întregul Glob, în ultimul secol, informează CNN. Un studiu efectuat recent arată că cei mai mulți creștini nu sunt în Europa, așa cum ne-am fi așteptat și cum era situația în urmă cu o sută de ani, ci în SUA.

Statele Unite găzduiesc cel mai mare număr de creștini, peste 247 de milioane, fiind urmate de Brazilia și Mexic. Și China se află în top 10 al statelor cu cei mai mulți creștini (67 de milioane) , notează CNN.
In Africa de la sud de Sahara este o adevarata explozie a Crestinismului: de la aproximativ 9 milioane de crestini in 1900 la aproximativ 516 milioane de crestini acum. In Africa, cei mai multi crestini se afla in Nigeria, Republica Democratica Congo si Ethiopia.
La nivel mondial, există 2,2 miliarde de creștini, aproximativ o treime din Populația lumii. Jumătate din creștini sunt catolici, 37% sunt protestanți și 12% sunt ortodocși si aproximativ 1% (alte, ex.: mormoni).
Islamul este cel de-a doua religie ca răspândire la nivel planetar, cu 1,6 miliarde de adepți.
Studiul denumit „Crestinism global” se bazează pe sondajul efectuat în rândul locuitorilor din 232 de state ale lumii.>>
http://www.antena3.ro/externe/cresti...ni-148668.html
(Articolul original: Christianity goes global as world's largest religion By Richard Allen Greene, CNN
Richard Allen Greene - Newsdesk editor, The CNN Wire, http://religion.blogs.cnn.com/2011/1...iref=allsearch

Last edited by MariaElena; 05.01.2013 at 22:47:52.
Vechi 05.01.2013, 22:58:37
MariaElena
Guest

Implicit DECI: crestinii ortodocsi: 12%.

<<Bisericii noastre Ortodoxe i s-a dat prin Duhul Sfânt să înțeleagă tainele lui Dumnezeu, și ea este tare prin cugetul ei sfânt și răbdarea ei.
Sufletul ortodox e învățat de har să se alipească cu tărie de Domnul și de Preacurata Lui Maică, și duhul nostru se veselește văzând pe Dumnezeu pe care-L cunoaște.
Dar Dumnezeu este cunoscut numai prin Duhul Sfânt, și cel ce în mândria sa vrea să cunoască pe Făcătorul cu mintea sa, acela e orb și nebun.
Cu mintea noastră nu putem cunoaște nici măcar cum s-a făcut soarele; și atunci când cerem lui Dumnezeu să ne spună cum s-a făcut soarele, primim în suflet acest răspuns limpede: „Smerește-te și vei cunoaște nu numai soarele, ci și pe Făcătorul lui”.
Dar când sufletul cunoaște pe Domnul, el uită de bucurie soarele și întreaga zidire și lasă grija pentru cunoașterea pământească.
Dumnezeu își descoperă tainele Sale sufletului smerit.>>
(Cuviosul Siluan Athonitul, Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei, pag. 60, Editura DEISIS, Sibiu, Editia a IV-a revizuita, Studiu introductiv si traducere diac. Ioan I. Ica jr.)

<<Spunea Parintele meu duhovnic: „NOI SUNTEM ORTODOCSI, DAR NOI NU PUTEM FI MANDRI CA SUNTEM ORTODOCSI, NOI TREBUIE SA FIM SMERITI CA SUNTEM ORTODOCSI SI ORTODOXIA IN SMERENIE SE PASTREAZA.>>
(Ieromonahul Rafail Noica, Cultura duhului, Alba-Iulia 2002, pag.138)

Parintele Rafail Noica spune undeva ca ortodoxia este firea omului. Deci firea noastra ar fi: sa-L iubim pe Domnul Dumnezeu, sa ne iubim aproapele, sa nu furam, sa nu ucidem, sa nu... sa nu.... E foarte greu; de fapt, este imposibil, asa cum spune tot Parintele Noica; este imposibil fara ajutorul lui Dumnezeu. Ortodoxia este fara indoiala, mult mai mult decat mersul la biserica, inchinarea la Sfintele Moaste sau la icoanele facatoare de minuni.

<<Tu zici: „Cutare e un criminal și e bine să ardă în focul iadului”. Dar te întreb: „Dacă Dumnezeu ți-ar da un loc bun în rai și de acolo ai vedea arzând în foc pe cel căruia i-ai dorit chinurile iadului, nu-ți va fi milă de el, oricine ar fi, chiar dacă e un dușman al Bisericii?”Sau vei avea și tu o inimă de fier? Dar în rai nu e nevoie de fier. Acolo e nevoie de smerenie și de iubirea lui Hristos, care are grija de toți.>>
Cuviosul Siluan Athonitul, Intre iadul deznadejdii si iadul smereniei, pag. 59, Editura DEISIS, Sibiu, Editia a IV-a revizuita, Studiu introductiv si traducere diac. Ioan I. Ica jr.
Subiect închis

Thread Tools
Moduri de afișare

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11