![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Cred ca ar fi indicat sa definim ecumenismul. Este doar un dialog teologic sau unificarea cultelor/confesiunilor?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
vorbesti numai gogomanii ...
esti " ortodox " dar ii renegi pe sfinti i ortodocsi care i-au numit pe eretici eretici si i-au dat anatemei ... il renegi si pe Iisus care a spus despre cei care nu asculta de biserica si care sunt eretici : " sa-ti fie tie ca un pagan si ca un vames " ... spui ca noi te-am bate ... inchipuiri desarte ... eu nici cu un pai nu te-as atinge ... nici macar nu ma consider mai bun decat tine , caci sunt mai rau decat toti oamenii de pe fata pamantului , dar asta nu ma impiedica sa spun adevarul ... si m-ai facut curios : dupa tine care sunt ereziile ortodocsilor ? ca eu nu stiu nici una ... da-mi macar un exemplu ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
deoamdata iti raspund la ceea ce ai spus pana acuma si dupa aia te rog sa continui ...
poii nu se considera infailibili , si asta o spun si ei expres ... su spune nimeni ca daca nu dai pomelnice nu te mantuiesti ... ascultarea de popi nu este obligatorie pentru mantuire , dar nici mantuirea nu se poate in orice conditii ci numai implinind poruncile lui Hristos ... popii nu au datoria decat sa invete intocmai poruncile iar daca nu fac asta nu trebuie ascultati nicidecum ... asa spun si sf parinti ... spovedania este oarecum obligatorie pentru mantuire caci este pacat sa o dispretuiesti , odata ce Iisus a spus : " ce veti lega voi pe pamant va fi legat si in cer , iar ce veti delega dezlegat va fi si in cer " ... de exemplu au fost pustnici care au trait in pustietati fara sa se mai spovedeasca si impartaseasca zeci de ani si nici chiar inainte de moarte unii , si totusi s-au mantuit si unii au fost si sfinti ... insa aflandu-te tu in putinta de a te spovedi , adica ca te afli intr-un oras si nu intr-o pustie departe de civilizatie si preoti , este pacat sa nu te spovedesti ... la spovedanie iti spui pacatele si preotul iti da iertarea prin harul care i l-a dat Hristos si nu te iarta prin puterile lui omenesti ... iar ascultarea , am spus nu este obligatorie , numai sa ca daca iti spune ceva care este in conformitate cu sf parinti trebuie sa asculti daca vrei sa te mantuiesti ... de impartasit nu se poate sa te impartasesti cand vrei tu ci numai atunci cand esti vrednic ... consideri ca esti vrednic sa te impartasesti in fiecare zi cand de fapt esti inca un mare pacatos ? te intreb : cine este mandru tu sau preotii care nu te lasa ... deci cred ca ti-am raspuns ... iarta-ma si te rog continua ... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cu pritenie,jan |
|
|||
|
|||
![]()
dragostea lui Iisus pentru oameni nu are ca scop decat curatirea de pacate si sfintirea omului : " fiti sfinti precum Eu sunt sfnt " ... spovedania si impartasania era ca scop sa te curateasca de pacate , dragostea , intruparea si moartea lui Iisus pe cruce are ca scop acelasi lucru : sa ne curateasca de pacate ... caci cine face pacate slujeste pacatului si nu lui Dumnezeu , si este rob pacatului ... deci totul in biserica are ca scop curatirea de pacate , pocainta este esentiala pentru mantuire ... nimeni nu se mantuieste DOAR pentru faptul ca Iisus iubeste pe oameni , ci NUMAI pentru faptul ca si acea persoana A RASPUNS SI EA iubirii Domnului cu iubire , " si daca Ma iubiti paziti poruncile Mele " , spune Domnul ... deci impartasirea are ca scop curatirea de pacate si nimic altceva , iar mantuirea este NUMAI prin curatirea de pacate si nu numai prin iubirea lui Iisus pentru oameni ... de altfel Iisus nici macar nu iubeste pe oricine ci numai pe cei care sunt ai lui adica pe cei care pazesc poruncile lui ...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Cred ca interesele crestinului ortodox nu coincid cu cele ale miscarii ecumeniste in care se pare ca ne-au angajat ierarhii nostri. Ma refer la ortodocsii practicanti, nu la cei care doar au fost botezati ortodocsi. Nu cred ca e vorba chiar de un dialog. Mai degraba cred ca se tinde un surogat de credinta, spre ceva care sa nu-i deranjeze prea tare pe draci! Asa cum spunea Sfantul Lavrentie de Cernigov, rugaciunea inimii ne va fi de mare ajutor de acum incolo. Si Psaltirea Maicii Domnului si ce rugaciuni mai stie fiecare.
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu cred ca exista 2 extreme gresite:
- respingerea totala a ecumenismului - ceea ce contrazice dorinta Mantuitorului ca ucenicii lui sa fie una - urmarirea unui ecumenism fara discernamant - ceea ce ne poate obliga sa ne dam mana cu prooroci mincinosi [color=red]Calea de mijloc[/color] e un ecumenism cu discernamant, in care sa se dialogheze si sa se incerce unitatea, fara a se renunta la identitatea si adevarul ortodoxiei. |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Dialog BOR - Biserica Catolica | Ducutu | Biserica Romano-Catolica | 70 | 08.05.2013 00:19:29 |
NEVOIA DE DIALOG | iosif | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 253 | 10.01.2013 23:51:18 |
Sf.Sinod al BOR invita la dialog BRU si accepta vizita Papei | Pr.Coriolan | Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni | 2 | 08.07.2010 13:54:27 |
Ecumenismul si oamenii obisnuiti ai confesiunilor | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 45 | 05.06.2009 14:52:42 |
DIALOG CU TINERII | Laurentiu | Generalitati | 8 | 11.12.2006 01:00:59 |
|