![]() |
![]() |
|
|
Înregistrare | Autentificare | Întrebări frecvente | Mesaje Private | Căutare | Mesajele zilei | Marchează forumurile citite |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
HRISTOS A INVIAT!
Explicati-mi va rog care sunt deosebirile majore dintre crestinii ortodoxi si crestinii (ortodoxi, cred)de rit vechi. Ceea ce stiu eu, pina in prezent, sunt urmatoarele : Sintele sarbatori de Pasti sunt celebrate impreuna cu ei, Sf. Craciun si restul sarbatorilor (de ex.Sf.Ioan, Boboteaza..) sunt decalate cu aproximativ:12,5 zile. Cunosc oarecum detaliile legate de diferentele de calendar, insa ma intereseaza nu numai acest aspect ci si alte diferente legate de evenimentele importante din viata: nastere-botezul, casatorie-serviciul religios , decesul-serviciul religios, slujba liturgica obisnuita. Si inca ceva.. Spuneti-mi va rog, daca este corect ca, in cazul unei casatorii (vezi casatoriile cu catolici), unul din soti, sa treaca la religia celuilalt si deasemeni, daca este corect sa se serbeze sarbatorile , din ambele calendare. Numai bine si Doamne ajuta si va multumesc. Iuliana Mihaela I. ![]()
|
||||
|
||||
![]()
Buna Seara,
A trecut ceva timp de cind am postat aceasta nelamurire a mea. Din pacate, nu am primit nici un raspuns, pina acum. Unde am gresit? Nu vreau ca intrebarea mea sa sune ca o lipsa de respect, insa am intilnit niste situatii mai delicate si nu stiu de fapt de ce un ortodox de rit vechi nu se poate casatori cu un ortodox de rit nou, sa-i spunem, desi nu stiu cit este de corect Poate totusi imi raspundeti pentru ca nu doresc decit o lamurire legata de o situatie mai speciala. Va multumesc
|
|||
|
|||
![]()
Ai pus foarte bine intrebarile, Mihaela - si ce semnatura frumoasa ai
![]() |
![]() |
Thread Tools | |
Moduri de afișare | |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Diferente | florin.oltean75 | Generalitati | 1 | 10.05.2011 22:04:14 |
Traditii..inutile | danyel | Slujba inmormantarii | 91 | 17.02.2011 11:55:54 |
Traditii de Florii | mariana carmen | Intrebari utilizatori | 1 | 29.03.2010 12:30:19 |
Superstitii sau traditii? | Victoria_7 | Despre Sfanta Scriptura | 9 | 02.04.2009 16:27:09 |
diferente | tot_jean | Secte si culte | 13 | 03.02.2008 17:51:56 |
|