Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.04.2009, 15:36:27
petrut-angel's Avatar
petrut-angel petrut-angel is offline
Member

Data înregistrării: 16.11.2008
Locație: Taroviste
Religia: Ortodox
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de gaborlayos Vezi mesajul
Greseala ta de interpretare se vede imediat pt. ca Sanctuarul Ceresc si copia
Sa adica cel facut de Moise avea 2 incaperi , Sfanta si Sfanta Sfintelor in care
se afla Chivotul cu cele 10 porunci pe care din pacate majoritatea cultelor le
calca mai mult sau mai putin
In ce consta greseala mea de interpretare? Termenul grecesc pentru sanctuar folosit in Evrei este "to hagia" care desemneaza ambele locuri, adica atat Sfanta cat si Sfanta Sfintelor.Este clar ca Ap. Pavel ,in Evrei ,cand spune ca Domnul Iisus "A INTRAT" (si nu "VA INTRA"in 1844!!) se refera la ambele locuri, atat la Sfanta cat si la Sf.Sfintelor.Domnul A INTRAT in Templul Ceresc(atat in Sfanta cat si in Sfanta Sfintelor!!) in anul 33 si nu in Sfanta in 33 iar in Sfanta Sfintelor abia in 1844 cum spun adventistii!!
Reply With Quote
Vechi 17.04.2009, 12:14:37
petrut-angel's Avatar
petrut-angel petrut-angel is offline
Member

Data înregistrării: 16.11.2008
Locație: Taroviste
Au trebuit oare 1811 ani pentru ca Domnul Iisus sa intre din Sfanta in Sfanta Sfintelor?Biblia spune ca Hristos "a sezut de-a dreapta slavei intru cele prea inalte"(Evrei 1:3)acum aproape 2000 de ani!!!
Domnul Hristos nu este un simplu om, care să cerceteze dosarele vieții sfinților în locul Preasfânt, în cer.Are nevoie Domnul Hristos de ani de zile, pentru a evalua viața sfinților? El este Dumnezeu întrupat și, ca atare, știe mai dinainte toate lucrurile: „Căci, pe aceia pe care i-a cunoscut mai dinainte, i-a și hotărât mai dinainte, să fie asemenea chipului Fiului Său“(Rom. 8:30).
Este umilitoare prezentarea Donmului Iisus ca fiind o fiinta limitata care are nevoie de timp pentru a verifica trecutul credincioșilor.Domnul Hristos nu are nevoie să îl evalueze pe Adam în anul 1844! Cartea Geneza ne arată că Dumnezeu era în orice moment în cunoștință de tot ce se întâmpla cu Adam (Gen. 3:10-12).Dumnezeu cunoaște mai dinainte evenimentele care vor avea loc în viața unui om. „Când nu eram decât un plod fără chip, ochii Tăi mă vedeau; și în cartea Ta erau scrise toate zilele cari-mi erau rânduite, mai înainte de a fi fost vreuna din ele“ (Ps. 139:16).e absurd sa credem k Domnul Iisus l-a evaluat pe Adam abia in......1844......
Evaluarea vieții credincioșilor este făcută moment cu moment, nu este începută în anul 1844. Iată un exemplu simplu: Atunci când Anania și Safira Îl mint pe Duhul lui Dumnezeu (Fapt. 5:3), Dumnezeu intervine imediat cu pedeapsa capitală. În Efeseni ni se spune: „Să nu întristăm pe Duhul Sfânt cu care am fost pecetluiți pentru ziua răscumpărării“.Deci Duhul Sfânt este într-o continuă legătură cu noi, faptele și gândurile noastre fiind evaluate în mod continuu.
Omul credincios știe destul de bine cam ce îl așteaptă când se apropie sfarsitul! Duhul lui Dumnezeu îi spune credinciosului gata de plecare cam la ce trebuie să se aștepte: „M-am luptat lupta cea bună, mi-am isprăvit alergarea, am păzit credința. De acum mă așteaptă cununa neprihănirii pe care mi-o va da,în «ziua aceea» Domnul, Judecătorul cel drept. Și nu numai mie, ci și tuturor celor ce vor fi iubit venirea Lui“ (2 Tim. 4:7-8).dar "verdictul" final intr-adevar va fi atunci, la judecata de apoi.
Reply With Quote
Vechi 17.04.2009, 19:40:29
liviulitanu liviulitanu is offline
Banned

Data înregistrării: 17.04.2009
Implicit Doctrina sanctuarului sau interprertarea unei profetii?

Citat:
În prealabil postat de petrut-angel Vezi mesajul
.
Se pare ca dvs. nu sunteti de acord cu interpretarea adventista a profetiei din Daniel 8:14 (unde se vorbeste despre curatirea Sfantului Locas, dupa 2300 de seri si dimineti). Este normal. Probabil, aceasta interpretare vi se pare cam "trasa de par" sau cunosteti o interpretare corecta. Dar, doctrina sanctuarului nu este o doctrina specific adventista ci una apostolica. Sfantul Apostol Pavel o explica. Personal, consider studierea acestei doctrine foarte importanta. Ne ajuta sa intelegem corect si limpede planul de mantuire si lucrarea Mantuitorului. Ceea ce se intampla la sanctuarul pamantesc (Iesirea incepand cu cap. 25, Levitic 16, etc.) este o oglindire pe intelesul omului a planului plin de dragoste a lui Dumnezeu. Nu degeaba a dat Dumnezeu porunca sa se faca un locas si slujbe, care sa fie umbra lucrurilor viitoare ("iar trupul sa fie a lui Hristos"-Coloseni 2:17).
Reply With Quote
Vechi 17.04.2009, 22:37:59
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Veniți cu niște citate care se potrivesc ca nuca in perete. Probabil sunteți clona unui adventist care a mai fost inscris de cateva ori pe forum. Unde vorbeste sf. Pavel de sanctuarul adventistilor?
Vechi 18.04.2009, 08:44:12
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de petrut-angel Vezi mesajul
Este clar ca Ap. Pavel ,in Evrei ,cand spune ca Domnul Iisus "A INTRAT" (si nu "VA INTRA"in 1844!!)
Ca o completare: o caracteristica a Apostolului Pavel este aceea ca nu ne ajuta sa incadram in timp implinirea unor evenimente. De exemplu, daca citim 1 Tesaloniceni cap. 4:15-18, putem intelege ca Sfantul Apostol vorbeste despre revenirea Domnului Iisus Hristos, invierea mortilor si inaltarea la cer a celor drepti, chiar in timpul vietii sale (a apostolului)."Noi cei vii, care vom ramanea pana la revenirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti.."(1Tesaloniceni 4:15) "Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori.."(1Tesaloniceni 4:17). Tinand cont de faptul ca Sfantul Apostol a fost inspirat de Duhul Sfant cand a scris despre revenirea Mantuitorului, cum interpretati, versetele de mai sus? Stim ca Sfantul Apostol Pavel a murit la Roma, decapitat. Iar noi inca mai asteptam revenirea Domnului Iisus Hristos.
Reply With Quote
Vechi 18.04.2009, 17:21:40
ovidiu-s's Avatar
ovidiu-s ovidiu-s is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.05.2008
Locație: Targu Mures
Implicit

Citat:
În prealabil postat de liviulitanu
"Noi cei vii, care vom ramanea pana la revenirea Domnului, nu vom lua-o inaintea celor adormiti.."(1Tesaloniceni 4:15) "Apoi, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti toti impreuna cu ei in nori.."(1Tesaloniceni 4:17). Tinand cont de faptul ca Sfantul Apostol a fost inspirat de Duhul Sfant cand a scris despre revenirea Mantuitorului, cum interpretati, versetele de mai sus? Stim ca Sfantul Apostol Pavel a murit la Roma, decapitat. Iar noi inca mai asteptam revenirea Domnului Iisus Hristos.

Știți și voi foarte bine că acolo când spune "noi" se referă la creștinii care vor fi in viață la momentul celei de-a doua veniri.
Doctrina "sanctuarului" a fost o improvizație a Ellenei White, făcută ca să evite destrămarea sectei adventiste, care după eșuarea profețiilor din 1843 și 1844 privitoare la a doua venire a lui Hristos era in pericol de a-și pierde adepții.

Citat:
În prealabil postat de liviulitanu
In Evrei cap.9 (in mod special). A raspuns si "Tantarul", in pagina pe care ne aflam, la aceeasi intrebare. Poate va deranjeaza denumirea de "sanctuar"(vi se pare adventista). Voi folosi, de acum inainte, denumirea biblica de "Locas Sfant".

Mda, da, acum hai să vedem ce spune Biblia despre sanctuar:

(Apoc. 6, 9-11). "Si cand a deschis pecetea a cincea, am vazut, sub jertfelnic, sufletele celor injunghiati pentru cuvantul lui Dumnezeu si pentru marturia pe care au dat-o. Si strigau cu glas mare si ziceau: Pana cand, Stapane sfinte si adevarate, nu vei judeca si nu vei razbuna sangele nostru, fata de cei ce locuiesc pe pamant? Si fiecaruia dintre ei i s-a dat cate un vesmant alb si li s-a spus ca sa stea in tihna, inca putina vreme, pana cand vor implini numarul si cei impreuna-slujitori cu ei si fratii lor, cei ce aveau sa fie omorati ca si ei."

Nu mă îndoiesc că am mai stat de vorbă cu dvs atunci când intrați cu alte denumiri și v-am mai adus acest citat de multe ori. Dar nu mi-ați spus nici atunci, cum il explică sectanti adventisti care neagă existența sufletului după moarte. Spun că trebuie ințeles ca pe o parabolă???
Vechi 18.04.2009, 20:41:29
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s Vezi mesajul
[[font=Arial]Doctrina "sanctuarului" a fost o improvizație a Ellenei White, făcută ca să evite destrămarea sectei adventiste, care după eșuarea profețiilor din 1843 și 1844 privitoare la a doua venire a lui Hristos era in pericol de a-și pierde adepții]
Doctrina sanctuarului nu consta in interpretarea unei profetii. Este adevarat ca adventistii au dat o alta interpretare (decat cea data de Wiliam Miller, si care a dus la o mare dezamagire) a profetiei din Daniel 8:14. S-a mers pe ideea ca profetiile biblice nu mint ci omul poate gresi in interpretarea lor. Greseala de interpretare nu au facut-o adventistii de ziua a saptea. Acestia nici nu existau in 1844. Nu aveau cum sa se destrame de vreme ce nici nu existau.
Dvs. nu trebuie sa fiti de acord cu interpretarea adventista a profetiei din Daniel. Trebuie sa fiti de acord cu doctrina "Sfantului locas" prezentata de Sfanta Scriptura si explicata de Sfantul Apostol Pavel (Evrei cap.7-10). Nu confundati interpretarea unei profetii cu o doctrina biblica, apostolica.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Doctrina socului- mersul lumii Adriana Cluj Stiri, actualitati, anunturi 3 06.06.2012 19:29:32
Fie-va mila de un om aflat in mare, mare ispita! Ana-Maria N Umanitare 42 08.04.2012 15:12:22
Mai dulce ca mierea: Doctrina Sf.Parinti geo.nektarios Despre Biserica Ortodoxa in general 53 08.07.2010 18:20:06
O mare rugaminte odata cu aceasta Sfanta mare sarbatoare mara2008 Generalitati 7 25.12.2009 22:35:45
Ce sa fac?Sectele-inselatorie pt.cei naivi Desire Secte si culte 4 25.09.2009 00:21:37