![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Asa este, in Hristos toate s-au innoit. Pe de alta parte, daca luam in discutie canonul 9 Timotei Alexandrinul, in care se mentioneaza ca si ereticii aveau voie sa ramana la Sfanta Liturghie daca fagaduiau ca se pocaiesc, nu pot sa nu ma intreb: ce e mai grav: erezia sau daturile firesti ale femeilor? Consider ca femeia are nevoie de Biserica si in aceasta perioada si ca e mult mai grava necuratia sufleteasca decat cea trupeasca.
|
|
|||
|
|||
![]()
Astea sunt superstitii si superstitiile nu trebuie luate in seama.In plus parca vrea femeia sa fie murdara .E un lucru normal la o persoana de gen feminin si nimic legat de diavol.Deci raspunsul este DA,poate sa intre in Biserica.
|
|
||||
|
||||
![]()
Sfintele canoane sunt norme in Biserica.Aplicarea cu iconomie sau acrivie apartine slujitorilor Bisericii dupa caz,dar exceptiile intaresc regula,Si regula pentru femeia in perioada de menstruatie sau de lehuzie este de a nu intra in biserica,a nu se impartasi de cele sfinte
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Si eu am avut nedumerirea aceasta si l-am intrebat pe duhovnic, iar dansul mi-a spus ca in vechime era interzis acest lucru deoarece nu erau mijloace de protectie si femeile patau, ceea ce era pacat. Dar acum, exista atatea feluri de a te proteja incat riscul este foarte mic. A mai adaugat ca dansul nu considera a saruta icoanele un pacat, dar cel mai bine ar fi sa va sfatuiti cu duhovnicul!
Sper sa va fie de folos, iar daca am suparat pe cineva, imi cer iertare! Doamne ajuta! |
|
|||
|
|||
![]()
Dragii mei, parintele Argatu in cartile sale spunea ca in perioada de menstruatie si inca 8 zile dupa, femeia nu are voie sa intre in biserica.Totusi, preotul poate da dezlegare, in cazuri extreme, stiu eu un caz in care murea copilul daca mama nu se ducea la preot sa ii faca rugaciuni
|
|
||||
|
||||
![]()
Crestinismul nu propovaduieste nimic fara a intemeia frumos si simplu, in Adevar.
Inca nu s-a dat nici o marturie de intemeiere a practicarii acestui comportament, de a nu intra in Biserica sau a nu face anumite lucruri in acea perioada. S-a adus doar ceva din Vechiul Testament, care ma face sa gandesc faptul ca trecem cu vederea Legea Noua, a Duhului si a Inimii, in favoarea celei a Literei si a Talionului. Femeia nu este mai putin vrednica decat barbatul, si nu de putine ori chiar mult mai vrednica si cu inima mai cuprinzatoare de Dumnezeu. Este trista incercarea de a argumenta fara argumente aceste lucruri, iar folosirea cuvantului "necurata" mi se pare cel mai nenorocit lucru, atata timp cat barbatul este de o spurcaciune, nu de putine ori, socanta. Sincer, inca astept o marturie a Adevarului, privind aceasta atitudine, a vederii ca "necurata" a femeii, in acea perioada, imposibil de evitat, chiar si in urma dobandirii sfinteniei. Dar intemeierea sa nu inceapa cu "asa e bine" sau "asa trebuie", ca nu suntem lipsiti de minte, repetand mecanic ceea ce nu intelegem. Daca majoritatea dintre noi nu inteleg, macar unul, care-L simte pe Dumnezeu in mod real, sa ne ajute sa intelegem. Astept marturii ale Sfintilor Parinti (cat mai recenti sau contemporani) privind aceasta problema, si nu a celor de acum aproape 2000 de ani. Multumesc mult. Voi cauta si eu, desi nu prea am dat de aceasta problema. |
|
|||
|
|||
![]()
Si eu l-am intrebat pe parintele duhovnic, app de "spurcaciunea" femeii la menstruatie si de interzicerea intrarii in Biserica/atingerii de cele sfinte in aceasta perioada.
Mi-a spus ca e un lucru nelalocul lui sa ne gandim ca noi, femeile, suntem spurcate, si ca interzicerea intrarii in Sfanta Biserica se punea in practica cu multi, foarte multi ani in urma, cand nu existau mijoace sigure de protejare, cand poate abia se purta lenjerie intima, cu atat mai putin absorbante de orice fel...si se putea intampla ca sangele sa picure in Sfanta Biserica. Si atunci, mai bine ii era femeii sa evite sa intre, decat sa se intample asa ceva. Mi se pare o explicatie macar de bun simt, daca nu de logica. Eu am primit dezlegare de la duhovnic, cand s-a sfintit Biserica noastra, sa intru in Sfantul Altar, chiar daca eram in perioada delicata a lunii. Pt. ca era un eveniment unic in viata Bisericii (si a mea), parintele nu a considerat ca as putea intina cu ceva Sfantul Altar. Oricum, si mie mi se pare ca sunt atatea alte lucruri care ar trebui sa ne framante. Si cred ca cel mai bine este pt. fiecare sa-si intrebe duhovnicul, deoarece, dupa cum anumiti duhovnici impartasesc femeia care a facut avort, doar la in ceasul mortii, asa sunt unii parinti care impartasesc dupa cativa ani, sau chiar luni, depinzand de pocainta facuta de femeie. Slava lui Dumnezeu! |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
femeia in biserica-intrebare | copilu | Reguli in Biserica | 8 | 25.09.2010 17:37:49 |
De ce dragostea este un acziune "murdara" pentru religie? | KittyNou | Generalitati | 27 | 14.06.2010 18:14:36 |
Femeia intre televizor si telenovela-M.D(Femeia care a uitat de modelul M-ciiDomnului | 11111111 | Generalitati | 98 | 10.01.2010 08:41:15 |
Este nevoie de intermediari intre noi si Hristos sau este suficienta credinta in El? | maria-luisa | Generalitati | 41 | 05.01.2010 21:35:11 |
Femeia in biserica | iosif | Reguli in Biserica | 73 | 02.11.2009 05:44:25 |
|