Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Minuni ale Ortodoxiei > Mari Duhovnici si predicile lor
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.01.2011, 20:51:07
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Galati
Religia: Ortodox
Implicit Indemn fratesc, si nu pietre!!

Citat:
În prealabil postat de mihaila_alin Vezi mesajul
a primit multe masinii de pietri in cap pina acuma,totul a plecat din momentul cind parintele a invitat un pastor penticostal sa tina o cuvintare in sf.biserica din Mosuni.am vazut filmuletul in care pstorul vorbea, toata asistenta impreuna cu preotul plingeau si slaveau pe Dumnezeu.am vazut comentarii la filmulet, in care penticostalii recunosteau ca: ortodocsii ne-au luat-o inainte,totul era traire autentica.astea sunt concluziile mele si astept sa vina roabele cu pietre si pt.mine
Frate, Alin! Eu iti inteleg "trairea", pentru ca si eu am fost inselata, personal, de aceasta "traire", numai ca trairea care o ai tu si care am avut-o eu, si altii, nu-i de la Dumnezeu, ci de la diavol. Si ti-o spun din experienta personala si cu gust amar. Eram la inceput de drum duhovnicesc, si ceea ce am reusit mai mult sa citesc, inainte de asta, au fost cartile Parintelui Arsenie Boca si Parintelui Ilie Cleopa, altceva nu-mi mai amintesc sa fi citit, spre rusinea mea. Si am ramas placut impresionata de cum Parintele Arsenie Boca stia ce gandesti, ce-ai facut si ce-o sa fie. Dar, SUBLINIEZ: mintea mea a facut o mare confuzie intre Parintele Arsenie Boca si Parintele Pomohaci, si anume: de a crede ca Pr. Pomohaci ("vazator cu duhul") este asemenea Pr. Arsenie Boca. Nici vorba!! Nici nu se poate discuta, ca nu e cazul: distanta de la cer la pamant, aparte faptul ca amandoi aveau harul Preotiei! Dar vreau sa-ti spun frateste, ca, cu timpul, multumesc Domnului , mi-am dat seama ca eram credula si naiva si nu, CREDINCIOASA. Si nici acum nu ma numesc, credincioasa ci doar INDRAZNESC.De aceea, te indemn frateste, roaga-te lui Dumnezeu sa te lumineze cu acest preot si cerceteaza bine Sf. Scriptura si vei constata, tu singur, ca ceea ce face Pr. Pomohaci, nu e lucru curat. Dumnezeu sa-l lumineze pe acest parinte sa-si dea seama ca e inselat de diavol, si pana cand isi va da seama, cercetati fratilor bine inainte, de a va increde in astfel de "arie", ca dupa aceea n-o sa mai stiti cum sa iesiti din legatura diavolului. Nu va spun sa ma credeti pe mine si nici nu vreau, ci atat va indem: folositi-va mintea si cercetati bine, ceea ce ne indeamna si Hristos.

"Cercetați Scripturile, că socotiți că în ele aveți viață veșnică. Și acelea sunt care mărturisesc despre Mine. " (Ioan 5:39)
"Iubiților, nu dați crezare oricărui duh, ci cercați duhurile dacă sunt de la Dumnezeu, fiindcă mulți prooroci mincinoși au ieșit în lume. " ( I Ioan 4:1)

Doamne ajuta si multa intelepciune!
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 23:54:52
ioan_strainul
Guest

Arrow @ Iulita

trairea pe care ai avutu tu numai tu o poti sti insa daca spui ca Alin a avut o traire inselataore ca tine inseamna ca tu esti Inainte vazatoe cu Duhul si acum nu trebuie sa mai cercetam pe Pr. Pomohaci ci mai bine te cercetam pe tine ca ne poti arata calea cea buna nu???
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 00:15:03
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioan_strainul Vezi mesajul
trairea pe care ai avutu tu numai tu o poti sti insa daca spui ca Alin a avut o traire inselataore ca tine inseamna ca tu esti Inainte vazatoe cu Duhul si acum nu trebuie sa mai cercetam pe Pr. Pomohaci ci mai bine te cercetam pe tine ca ne poti arata calea cea buna nu???
Scuza-ma, iarasi explic la cei care nu vor sa priceapa, nu, ca nu pricep. Tu chiar, n-ai inteles nimic din ce i-am scris lui Alin. Cum sa fiu, ma, vazatoare cu duhul, daca deja am trait experienta mea neplacuta dupa ce-am avut si eu aceeasi "traire" inselatoare????
Reply With Quote
Vechi 31.01.2011, 20:19:34
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de milica1 Vezi mesajul
doamne ajuta!nu judeca sa nu fii judecat...de ce spun asta?am fost de nenumarate ori la sf.biserica unde slujeste preotul pomohaci,atat pot spune..mergeti si simtiti,e vb de sf slujba care se face acolo,de femeile care citesc din sf psaltire,lacrimile iti curg in voie,nu se uita nimeni la tine,te rogi cu glas si il strigi pe bunul DUMNEZEU,e minunat!!!iar in privinta preotului pomohaci,si el plange cand se roaga,acolo ai un sentiment aparte,acum fiecare se duce unde vrea,si in orice sf.biserica ne asculta bunul DUMNEZEU rugile.doamne ajuta.
Apropo de greselile mele gramaticale, din prea multa graba, de a raspunde la ceilalti. Dar, Milica, iarta-ma, te rog, dar obisnuieste-te sa folosesti litera mare cand scrii numele Domnului! Si cu judecata, am lamurit-o. E destul sa cauti una dintre postarile mele de pe forum. Si am inteles si indemnul tau: "Mergeti si simtiti!". Eu in locul acestuia, as spune: "Mergeti si va smintiti, si mergeti cu pace la iad!"
Dumnezeu sa ne lumineze cu harul Sau bogat ca Bun si Milostiv, ESTE!
Reply With Quote
Vechi 01.02.2011, 00:20:06
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de nutzy Vezi mesajul
Stie cineva cum se ajunge la biserica unde slujeste parintele Cristian Pomohaci?Si daca se gasesc locuri de cazare in caz ca se ajunge seara in acel sat.

Daca simiti nevoia ca trebuie sa-l cauti pe Parintele Pomohaci sa o faci cu mare increde nu o sa-ti para rau ,mai mult decit sigur Dumnezeu te indruma catre el. Dumnezeu sa-ti ajute .
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns
Reply With Quote
Vechi 03.01.2012, 12:37:42
gdf-fdc's Avatar
gdf-fdc gdf-fdc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2011
Locație: Unde nu exista ortodoxie acolo nu este mantuire
Implicit

Citat:
Stie cineva cum se ajunge la biserica unde slujeste parintele Cristian Pomohaci?Si daca se gasesc locuri de cazare in caz ca se ajunge seara in acel sat.
intra pe etno tv sau tarf

Last edited by gdf-fdc; 03.01.2012 at 12:43:35.
Reply With Quote
Vechi 03.01.2012, 17:36:48
acvilla77's Avatar
acvilla77 acvilla77 is offline
Member

Data înregistrării: 13.06.2011
Locație: Romania<Bucuresti
Send a message via Skype™ to acvilla77
Implicit

Citat:
nu mergeti la eretici,ca aceea despart de Dumnezeu,in loc sa uneasca.
"...el,(Pavel_n.n.),numeste caini pe cei ce amageau pe credinciosi,zicand:Paziti-va de caini(Flp.3.2),iar alta data ii numeste ingerii satanei,si cu constiinta infierata."(Sfantul Ioan Hrisostom,Talcuira Epistolei intai catre Corinteni,omilia XXVII)
Reply With Quote
Vechi 26.05.2013, 05:17:21
Teodorit Teodorit is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.05.2013
Smile Uimire

Cu mare atenție și pentru că aveam suficient timp disponibil am citit toate cele 33 pagini ale acestui thread/topic. Iar acum la sfârșit imi dau seama că aceste 33 de pagini reprezintă cel mai bun instrument pentru a face pe cineva care vrea să afle cum sunt creștinii ortodocși să fugă în direcție opusă cât îl țin picioarele. Cu greu poate fi gasit ceva mai confuz și mai halucinant decât acest topic. Am înteles că pe acest forum sunt clerici si studenți la teologie dar se pare că aici anumite reguli democratice cum ar fi respectarea liberului arbitru și libertatea cuvântului sunt sacre, indiferent cine vorbește și ce spune. :) Se pierd din vedere câteva lucruri elementare :
Întâi că un preot al Bisericii Ortodoxe Române este un preot al lui Hristos, hirotonit. Prin slujba de hirotonire se asigură la propriu (!) succesiunea apostolică, adică acel preot devine (la propriu) succesor al apostolilor prin primirea în cadrul slujbei respective a harului Duhului Sfant viu. Viu inseamnă că respectivul preot este investit cu puterea de a transmite enoriașilor puterea Duhului Sfânt. Când preotul pune mâna pe cap unui enorias nu o face așa de aiurea, ca un gest patern ci efectiv el face gestul apostolilor care în vremea vieții lor transmiteau prin acest gest Duhul Sfant. Așa că un preot poate cânta muzică populară, poate avea masină super, se poate uita la "Masterchef" sau la filme de Hitchcock pentru că darul Duhului Sfant rămâne în el până la moarte și chiar și după.
În al doilea rând un preot al Bisericii Ortodoxe Române este supus unui control foarte strict din partea unei ierarhii bisericești cât se poate riguroase în ceea ce privește disciplina și rânduiala preoțească. Este greu de crezut că un preot divorțat poate scăpa neobservat, mai ales după atâția ani.
Preotul poate ține ce slujbe consideră și la orele pe care le consideră. Este știută puterea foarte mare a slujbelor de noapte.
De asemenea preotul are voie, ÎN AFARA programului liturgic și a slujbelor pe care le consideră potrivite a le tine în parohia lui, să invite pe cine consideră el că ar putea ajuta enoriasii să își intensifice râvna pe calea creștină. Iar in clipul la care s-a facut referire părintele explică foarte clar de ce l-a invitat pe respectivul pastor (care de altfel a fost foarte respectuos și reverențios față de locul unde se afla, făcându-și chiar și crucea ortodoxă cu respect).
Păcatul judecării altora este foarte răspândit astăzi mai ales prin intermediul mass-media dar forma cea mai gravă a sa este judecarea unui preot hirotonit. Și mai ales de către cineva care nu e preot. NU poți judeca un măr prin prisma unei portocale și invers. De asemenea nu poti judeca un munte de la genunchiul broastei. Trebuie sa fii vultur pentru asta. Preoții ortodocși sunt o mare avere a acestei țări desi acest lucru nu este prea evident acum.
Lăsați tribunalele bisericești sa își facă treaba acolo unde e cazul iar noi să ne vedem fiecare de drumul nostru creștin ortodox (drumul e același dar pentru fiecare arată altfel) și să ne judecăm doar pe noi înșine raportați la Hristos. Iar pe preoți iubiți-i (pe toți!) că fără ei nu putem face pașii esentiali pe aceasta cale ortodoxa. Sfintele taine numai prin preoți reprezintă poate caracteristica esențială a acestei religii extraordinare. Fiți binecuvântați !
Reply With Quote
Vechi 26.05.2013, 11:35:02
adam000 adam000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.09.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Teodorit Vezi mesajul
Cu mare atenție și pentru că aveam suficient timp disponibil am citit toate cele 33 pagini ale acestui thread/topic. Iar acum la sfârșit imi dau seama că aceste 33 de pagini reprezintă cel mai bun instrument pentru a face pe cineva care vrea să afle cum sunt creștinii ortodocși să fugă în direcție opusă cât îl țin picioarele.
---
Întâi că un preot al Bisericii Ortodoxe Române este un preot al lui Hristos, hirotonit. Prin slujba de hirotonire se asigură la propriu (!) succesiunea apostolică, adică acel preot devine (la propriu) succesor al apostolilor prin primirea în cadrul slujbei respective a harului Duhului Sfant viu. Viu inseamnă că respectivul preot este investit cu puterea de a transmite enoriașilor puterea Duhului Sfânt. Când preotul pune mâna pe cap unui enorias nu o face așa de aiurea, ca un gest patern ci efectiv el face gestul apostolilor care în vremea vieții lor transmiteau prin acest gest Duhul Sfant. Așa că un preot poate cânta muzică populară, poate avea masină super, se poate uita la "Masterchef" sau la filme de Hitchcock pentru că darul Duhului Sfant rămâne în el până la moarte și chiar și după.
În al doilea rând un preot al Bisericii Ortodoxe Române este supus unui control foarte strict din partea unei ierarhii bisericești cât se poate riguroase în ceea ce privește disciplina și rânduiala preoțească. Este greu de crezut că un preot divorțat poate scăpa neobservat, mai ales după atâția ani.
Preotul poate ține ce slujbe consideră și la orele pe care le consideră. Este știută puterea foarte mare a slujbelor de noapte.
---
Păcatul judecării altora este foarte răspândit astăzi mai ales prin intermediul mass-media dar forma cea mai gravă a sa este judecarea unui preot hirotonit. Și mai ales de către cineva care nu e preot. NU poți judeca un măr prin prisma unei portocale și invers. De asemenea nu poti judeca un munte de la genunchiul broastei. Trebuie sa fii vultur pentru asta. Preoții ortodocși sunt o mare avere a acestei țări desi acest lucru nu este prea evident acum.
Lăsați tribunalele bisericești sa își facă treaba acolo unde e cazul iar noi să ne vedem fiecare de drumul nostru creștin ortodox (drumul e același dar pentru fiecare arată altfel) și să ne judecăm doar pe noi înșine raportați la Hristos. Iar pe preoți iubiți-i (pe toți!) că fără ei nu putem face pașii esentiali pe aceasta cale ortodoxa. Sfintele taine numai prin preoți reprezintă poate caracteristica esențială a acestei religii extraordinare. Fiți binecuvântați !
Ati spus lucrurilor pe nume. Felicitari!

Last edited by adam000; 26.05.2013 at 11:42:11.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2013, 16:37:11
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de adam000 Vezi mesajul
Ati spus lucrurilor pe nume. Felicitari!
da ... felicitări ...
poate că BOR ar trebui să o pună de un ansamblu Ciocarlia, așa ... în afara programului.
nu am înțeles niciodată de ce când ceva sacru, tradiția se manelizeaza, poporul se bucura.
și mai de neînțeles, este ca cei ce ar trebui să vegheze sacrul și tradiția își dau girul manelizarii.
singura explicație este ca o cere poporul.
dacă poporul vrea circ, îi dăm circ.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cristian Pomohaci si Vasile Marcus ,ce parere aveti despre muzica lor? tigerAvalo9 Generalitati 53 30.08.2017 12:36:24
Despre parintele Cristian Pomohaci mela me Generalitati 85 30.04.2013 19:51:43
A murit Cristian Paturca antiecumenism Generalitati 43 26.01.2011 21:26:11
Cristian Pomohaci maxx2000ro Generalitati 14 05.05.2010 14:54:24
Cristian pomohaci catalinabalhui Stiri, actualitati, anunturi 2 20.07.2009 20:32:37