![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
[quote=14carol06;116459]Frate explica-te, caci nu inteleg ce nu te-a incantat...
|
|
|
|||
|
|||
|
...sau mai bine spus, nu stiu ce trebuia sa te incante in cazul respectiv?!?
|
|
|
||||
|
||||
|
[quote=Anca-Miha;116463] Pai, e forte simplu! Atata tip cat esti parinte si te bazezi doar pe ajutor din partea altora ca sa-ti poti hrani copiii,iar tu esti un nevolnic care traiesti numai din ajutorul social si nu-ti pui mintea si bratele la contributie pentru a-ti ingriji familia,ce mai este de spus?Am mai spus pe undeva.si cine m-a citit cu atentie stie ca decat sa arunci margaritare in gura porcilor,mai bine le pastrezi sau le dai celui vrednic!
Copii,nu va temeti de viata!E frumoasa atunci cand savarsesti binele si cunosti adevarul si dragostea! Dulce sa fii si amar,si gingas,dar si aspru cu cei pe care-i iubesti si cu cei ce te urasc ,sau cu cei ce-ti slujesc.nu-i uita ,insa,si pe vecini! http://www.trilulilu.ro/14carol06 http://14carol06.blogspot.com/ [COLOR=#ff0000]Mi-am luat ratiunea si-am raspandit-o peste tot,unde mai ramasese lo[COLOR=red]c[/COLOR] liber.[/COLOR] [COLOR=#ff0000]Si apoi,m-am dus sa ma razboiesc cu viata! |
|
|
|||
|
|||
|
[quote=14carol06;116459]
Citat:
pt tranzactiile internationale electronice e necesar si codul swift al bancii BCR: [COLOR="Red"]RNCBROBU[/COLOR] [/COLOR][/SIZE] |
|
|
||||
|
||||
|
[quote=C.tin;116396][quote=nutzy;116180]In urma sfaturilor primite de la voi si pe topic si pe mesaj privat am fost si am vorbit cu preotul si mi-a dat acordul ca voi fi sustinuta,ca urmand de acum sa fac un APEL UMANITAR,catre toti cei care vor sa ajute./QUOTE]
Tot respectul ca se gandeste si la altii cand putea pur si simplu sa treaca cu vederea .E adevarat ca omul e suspicios,dar ce va trebui sa faca sa va dovedeasca,nu pot sa spun decat cei care locuiesc in apropiere de Tg. bujor sa vina sa vada cazul in sine. Eu locuiesc in galati si sunt fata Lenutei,si vin acasa in weekend pt. ca sunt la scoala.Sincer nu stiam ce are mama de gand,dar cand am aflat mi s-a rupt sufletul.E pur si simplu dureros.E trist cum atatia copii nefericiti,care la varsta lor in loc sa se joace ,sa aiba o copilarie usoara, si fara griji,ei indura greutatile si neajunsurile. Am citit ce a raspuns fiecare.Spunea cineva ca s-a interesat de situatie si nu a ramas chiar asa de impresionat.Ce ar trebui sa fie impresionant ,fratilor? Impresionant este ca acesti micuti nu pot simti bucuria si gingasia de a fi copil. Nu e de condamnat acest om ,fratilor, este printre putinii barbati care a vaut taria sa isi tina copiii langa el,sa nu ii dea statului.Asta prezinta o calitate pe care multi nu o au ,majoritatea fug de responsabilitati,dar el incearca si se chinuie cum poate ca sa ramana o familie . Eu zic ca merita sa iii ajutam pe fiecare cu ce putem. |
|
|
|||
|
|||
|
cuvant inainte...
Multa vreme s-a crezut ca institutiile (centrele) pentru copii sunt bune. Experienta a dovedit contrariul. Copiilor crescuti intr-o institutie le este apoi foarte greu sa-si gaseasca un rost in viata, sa aiba o slujba, sa se casatoreasca, si sa aiba la randul lor copii. Oricat de bune ar fi conditiile unei institutii, oricat de profesionalisti sunt cei care lucreaza acolo, efectul va fi traumatizant. Gandul ca nu a putut sa creasca langa parinti, tristetea de a nu avea nimic al sau, neincrederea in cei mari si teama de viitor au transformat prea devreme un copil intr-un om cu probleme. - Fa tot ce poti ca nici un copil sa nu mai fie despartit de familia lui! Autor Coman Vasile 0 vizionari http://copiii.3x.ro/ |
|
|
|||
|
|||
|
offff,ce m-a manhit parerea ta.Sa zicem ca chemam protectia copilului,ii ia copiii,ii duce in centru de plasament unde asteapata sa fie incredintati unor asistenti maternali doi cate doi sau cate unul,ii desparte ,se fac mari si la 18 ani se intorc acasa .Unde ? in niste ruine?Daca tatal se va sinucide in urma ,(asa cum spunea ca daca ii va lua copiii el se spanzura),daca va lua alte cai gresite ramanand de unul singur ?Sa traiesc in fiecare zi cu gandul ca in dorinta de a ajuta am facut mai rau?
Incercarea de a-i ajuta ,,sa isi refaca casa,sa aiba lumina,apa de baut,strictul necesar in casa,mi s-a parut si mie si celor care m-au sfatuit sa fac asa, cel mai potrivit lucru in acest moment.Toate astea le-ar imbunatati considerabil situatia.Ar trai si ei in conditii mai bune! Nu li se darama casa renovata ,nu se surpa o fantana facuta,nu se rup firele de curent electric, sa aiba nevoie de ajutoare/bani pe timp nelimitat. Care e primul gand al unui om cand vede pe altul cazut la pamant? Sa il ajute ?Sau sa cheme pe altii ?Sau sa il lase acolo? |
|
|
|||
|
|||
|
Nu te supara draga scrabble dar casa de copii zici tu ca nu e o rezolvare.de acord!!!multa tristete ,teluri neindeplinite in viata,singuratate etc
Insa,zici ca marea rezolvare o reprezinta asistentii maternali.Eh,aici nu mai sunt de acord cu tine.Cati asistenti maternali nu au facut viata un calvar unor micuti nevinovati si cati nu "le-au luat viata",cunoastem noi multe cazuri si de la tv.Tu daca ai copii ar trebui doar sa-ti inchipui o despartire de ei si atunci vei intelege.Eu una ca si "copil ", ca nu sunt inca pe picioarele mele si tot copilul lu' mama sunt momentan ,nu mi-as vedea viata alaturi de alta familie,indiferent de cat de greu ar fi. Imi pare rau ca gandesti asa,si sincer nu as fi vrut sa fiu copilul tau. |
|
|
|||
|
|||
|
Sunt sase fapte bune ale milosteniei pe care le citeaza Mantuitorul in Sfanta Evanghelie, si anume :
Atunci va zice Imparatul celor de-a dreapta Lui : Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu, mosteniti imparatia cea gatita voua de la intemeierea lumii. Caci flamand am fost si Mi-ati dat sa mananc, insetat am fost si Mi-ati dat sa beau; strain am fost si M-ati primit; gol am fost si M-ati imbracat; bolnav am fost si M-ati cercetat; in temnita am fost si ati venit la Mine. Atunci dreptii vor raspunde, zicand : Doamne, cand Te-am vazut flamand si Te-am hranit ? Sau insetat si Ti-am dat sa bei ? Sau cand Te-am vazut strain si Te-am primit ? Sau gol si Te-am imbracat ? Sau cand Te-am vazut bolnav sau in temnita si am venit la Tine ? Iar Imparatul, raspunzand, va zice catre ei : Adevarat zic voua, intrucat ati facut unuia dintr-acesti frati ai Mei, prea mici, Mie Mi-ati facut. Amin. |
|
|
|||
|
|||
|
„Să nu te înfățișezi înaintea Mea cu mâna goală (deșert)” (Ieșirea 23, 15), zice Moise, și băgați de seamă că el spunea acestea iudeilor.
Dar cu cât mai vârtos nu ni s-ar putea spune nouă! De aceea stau săracii înaintea ușilor bisericii, ca astfel nimeni să nu intre înaintea Domnului deșert, ca să intre o dată cu milostenia. Intri ca să fii miluit; miluiește tu mai întâi. Cel ce vine după aceea, trebuie să dea mai mult; căci, când începem noi, cel de-al doilea dă mai mult. Fă-ți mai întâi datornic pe Dumnezeu, și după aceea cere și tu; împrumută-L, și după aceea cere, ca să iei înapoi împrumutul cu procente. Dumnezeu o voiește aceasta și nu se dă în lături. Dacă tu ceri împreună cu milostenia, vei dobândi; dacă vei cere, zic, astfel, vei primi și procente. Așa, vă rog, să faceți. Nu prin ridicarea mâinilor suntem auziți. Întinde-ți mâinile tale nu spre cer, ci spre mâinile săracilor. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ajutor umanitar pentru Geanina, o profesoara de religie | glykys | Umanitare | 8 | 01.08.2015 01:00:03 |
| O familie cere ajutor pentru copiii lor | Adriana Cluj | Umanitare | 0 | 28.05.2012 18:42:54 |
| Ajutor umanitar | Danielbucur | Umanitare | 0 | 19.08.2011 18:25:04 |
| Sa dam o mana de ajutor pentru copiii din Glodeanu | addavv | Stiri, actualitati, anunturi | 1 | 13.04.2011 13:47:46 |
|
|