![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
lipsite de civilizatie? Crezi dumneata ca asa poti convinge pe cineva ca nu are dreptate?
Cat despre carte,eu tocmai am tocit multe dar dumneata se pare ca te bizuiesti numai pe Noul Testament care afara ca sau straduit cei care lau scris sa aiba formatul Vechiului Testament ,din pacate nu prea se sprijineste pe faptele istorice care sunt nediscutabile. De exemplu, existenta in realitate a lui Iisus nu sa gasit in nici un alt document din acele timpuri. Asta, daca nu ai stiut este marea intrebare la care inca nu sa gasit raspuns cu toate cercetarile teologice si arheologice. Dupa una din teze,crestinitatea nu sa infintat deloc in teritoriul Tarii Sfinte ci in Roma si mai tarziu in Bizant care azi este cunoscut ca Istambul sau Constantinopol. Zau ca nu vreau sa jignesc sau sa enervez pe nimeni. Vreau sa discut si sa dovedesc ca am dreptate.Sunt gata sa primesc alte teze daca sunt si ele bazate pe fapte reale, nu pe traditii sau "minuni"care au trecut verbal din tata in fiu timp de sute de ani. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Replica dumitale nu are nici o valoare discutabila. Poftim, adu vreo marturie stintifica ca nu am dreptate. Incearca sa dovedesti ca nu am dreptate ca poate gresesc.Numai nu aduce scrise in NT si cartile legate de crestinism.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Azi, raul Iordan este numai un paraias mic si nu cu mult mai mare a fost dintotdeauna. Botezurile care diferite biserici fac la pelerinii crestini se fac in lacul Tiberiada care face de fapt parte din parcursul Iordanului. In anii de seceta,deoarece facem uz cu apele Lacului,albia Iordanului la iesirea din lac spre sud ramane uscata.Nivelul lacului a scazut in urma a cativa ani de seceta cu aproape 5 metri. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Incercati sa iubiti pe aproapele orice confesiune ar avea. |
|
|||
|
|||
![]()
Iubim pe aproapele asa cum ne invata Iisus Hristos si dreapta credinta.Marturisim pe Hristos si dreapta credinta,unde gresim?
|
|
||||
|
||||
![]()
Ioan Botezatorul cum era cand ii facea unii evrei (desigur alesi) "pui de naparci!". Si cum s-a intamplat domnule de i-au taiat capul unii evrei? pentru ca nu suportau adevarul din spusele sale; si pt ca vedeau ca evreii cu scaun la cap si cu frica de Dumnezeu, ii intelegeau mesajul si isi schimbau viat, parasind pe acei preoti mincinosi (desigur ALESI) care nu urmareau decat sa-si consttuie un corp de credinciosi, care sa-i venereze pe ei si nu pe Dumnezeu; asa cum fac si azi multi oameni. Vine un prefacut cu vorbe alese, iti imbata sufletul si cazi pe spate ca o demoazela de pension. Nu sunt eu omul care sa se ia dupa vorbe-indiferent cine le spune: evreu, ortodox, catolic, musulman...Si asta pentru ca am simtit puterea lui Dumnezeu sau Iisus Hristos lucrand asupra mea; si inca o simt. Si vad acolo unde altii nu vad. In cuvinte. Am intalnit aici o persoana plina de sine si de puterea stiintei, o alta care se tine ca osluga cea pomenita mai inainte si ii face temenele si mai incoace o alta... Cred in puterea lui Dumnezeu si nu in puterea oamenilor. Caci omul este este victima perversiunii si se foloseste de alt om ca sa-si atinga interesul
|
|
||||
|
||||
![]()
Cu alte cuvinte, dupa parerea dumitale, Apostolul Pavel mintea cand afirma cele de mai jos:
""25. Și a plecat Barnaba la Tars, ca să caute pe Saul 26. Și aflându-l, l-a adus la Antiohia. Și au stat acolo un an întreg, adunându-se în biserică și învățând mult popor. Și în Antiohia, întâia oară, ucenicii s-au numit creștini. 27. În acele zile s-au coborât, de la Ierusalim în Antiohia, prooroci."" (Faptele Apostolilor, scrise sub indrumarea Apostolului Pavel) ----Deci , in secolul I dupa Hristos (aproximativ anul 35-40)---- Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Evreii din viata mea | cristipuiu | Intamplari adevarate | 100 | 26.11.2011 02:24:19 |
o intrebare oarecum stupida->Obiceiurile pagane | cristina.c | Generalitati | 5 | 09.04.2010 13:04:38 |
Evreii Mesianici | Danut7 | Generalitati | 0 | 23.01.2010 10:48:28 |
Evreii in Romania. | Evreulcelales | Iudaismul | 2 | 02.10.2009 17:42:50 |
evreii | jezisovi_pivo_nelej | Iudaismul | 28 | 14.07.2009 19:07:27 |
|