Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.04.2009, 11:18:46
luchian
Guest

Implicit

Eu cred ca atunci cand ai o nelamurire cu orice randuiala a unui preot sa te duci si sa-l intrebi deschis si sa-l rogi sa-ti explice pe intelesul tau.
Reply With Quote
Vechi 10.04.2009, 00:28:51
Anca-Miha
Guest

Implicit

Din experienta stiu, ca e bine sa stiu cum e corect, inainte de a pune intrebarea, ca sa pot evalua raspunsul. Acest mod de a proceda m-a ajutat intotdeauna.
Reply With Quote
Vechi 05.04.2009, 15:28:10
danyel danyel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2006
Locație: Cluj Napoca, Ardeal ,Romania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de caesar Vezi mesajul
Cred ca faci o mare greseala!Crestini ortodocsi se impartasesc la fiecare sf.liturghie din acelasi potir,unde este trupul si sangele mantuitorului,nu i-au separat painea si apoi vinul!Acelasi lucru fac si preotii,stiu asta de cand aveam 12 ani!
Stai putin, se poate sa faci anumite confuzii, preotii cand slujesc Liturghia, in timpul Pricesnei, ei se impartasesc asa cum am descris, apoi dupa Liturghie, in general dara mai ramane Sf impartasanie, o consuma tot ei, probabil atunci ai vazut ca o consuma cu lingurita
Eu am fost paraclisier (baiat de altar) de cateva ori, deci am stat langa preot in altar si am vazut absolut fiecare miscare liturgica care se vede mai greu din biserica, apoi am mai participat de mai multe ori la Sf liturghii in aer liber , acolo e foarte usor sa observi ritualul impartasirii preotilor

Pacea lui Hristos, la care ați fost chemați, ca să alcătuiți un singur trup, să stăpânească în inimile voastre, și fiți recunoscători.(Coloseni 3:15)
Reply With Quote
Vechi 06.04.2009, 19:01:57
caesar caesar is offline
Banned

Data înregistrării: 16.12.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de danyel Vezi mesajul
Stai putin, se poate sa faci anumite confuzii, preotii cand slujesc Liturghia, in timpul Pricesnei, ei se impartasesc asa cum am descris, apoi dupa Liturghie, in general dara mai ramane Sf impartasanie, o consuma tot ei, probabil atunci ai vazut ca o consuma cu lingurita
Eu am fost paraclisier (baiat de altar) de cateva ori, deci am stat langa preot in altar si am vazut absolut fiecare miscare liturgica care se vede mai greu din biserica, apoi am mai participat de mai multe ori la Sf liturghii in aer liber , acolo e foarte usor sa observi ritualul impartasirii preotilor
Multumesc pentru lamurire!Ma interesa o parere si despre prima problema expusa de mine,despre botez!
Reply With Quote
Vechi 19.05.2009, 18:51:14
Noesisaa's Avatar
Noesisaa Noesisaa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.10.2008
Locație: Christendom
Religia: Catolic
Implicit

Eu cu asta nu prea imi vine sa fiu de acord:
http://ngm.nationalgeographic.com/20...ig-photography

Botezul unei femei adulte in Rusia. In costum de baie roz la botez??
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mi s-a spus ca voi muri peste 3 ani... pacatoasa Vrajitoria 215 30.12.2017 22:11:59
Postul la crestini si postul la maestri yoghini - oare sunt acelasi lucru? mihailt Generalitati 21 10.09.2010 10:24:12
File de peste cu rosii tanty12 Intrebari utilizatori 2 13.03.2010 01:47:15
Rolul nostru in Biserica - desi diferiti , ne unim cu acelasi Domn ! + cristiboss56 Pocainta 0 26.01.2009 18:46:57
Acelasi Duh Sfint NiCcoleta Generalitati 4 26.11.2007 17:40:10