![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Am fost acum doi ani la Liteni. O familie pe care am remarcat-o în biserică pentru comportamentul lor foarte pios,având un fiu la teologie și altul la seminar,oameni care se comportau ca niște creștini autentici m-au invitat să merg cu ei la Boroaia și la Liteni.Auzisem cu mulți ani înainte despre acest preot (citisem în Formula As).
Seara când am ajuns după circa două ore de așteptare ne-am așezat la râd și o persoană laică întrebându-ne ce problemă avem ne-a dat niște bilețele (parcă erau bilețelele acelea de papagal din bâlci) pe care erau scrise diferite situații în care ai putea să fii.Aceste bilețele se plăteau cu l ron( Io.ooo ).După aceasta ne-am așezat cuminți la rând așteptând cu bilețelele în mână să vorbim cu "preotul Vrăjitorul" Mi-a venit rândul.I-am întins bilețelele căci luasem mai multe.A oprit doar două.Eu am început să-i vorbesc folosind învățătura acumulată în biserică și din lecturi.S-a uitat la mine și a deschis cărticica pe care o avea în mână.Era o simplă carte de rugăciuni cu scrisul mărunt.Fără a se uita în ea a început să-mi spună că toate problemele mele se vor rezolva,să am credință în Dumnezeu,mi-a dat să fac acatistul Sf.Ciprian și Sfântul Acoperământ,mi-a spus să nu mă mai las influențată de acei care cred în farmece căci acestea nu se lipesc de omul credincios. I-am dat pomelnicul scris de acasă și suma de bani care am dorit eu. Nu m-am simțit deloc vinovată că am fost la acel preot care nu mi-a ghicit și nici nu mi-a spus ceva anapoda. A doua zi în timp ce se făcea maslu cu moloftele Sf.Vasile de către mai mulți preoți am văzut mai mule persoane într-o parte a altarului cum li se puneau cununiiile pe cap și erau stropiți cu aghiasmă. Vinovat nu este preotul care face anumite lucruri pe care poate nici nu le face ci acei "credincioși" care cred mai mult în puterea farmecelor decât în puterea rugăciunii și a tainelor bisericii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Despre asa zisul "preot" Doru Cristoiu din Timisoara pot sa iti zic eu ca am fost o singura data la el -si mi-a ajuns- trimis de o cunostinta care insista si iarasi insista si nu voi mai calca in viata mea la acel "preot" ... Inchipuiti-va o "turma" de vreo 30-40 de oameni care dupa o scurta rugaciune in cadrul careia se citeau pomelnice (dupa fiecare pomelnic era pomenit de el insusi binenteles "preotul Doru Cristoiu cu familia" multimea in momentul acela inchinandu-se si facadu-si cruce) stau la rand in fata lui fiecare cu bani in mana (bani pe care ii pui pe masa din fata lui in momentul cand ajungi la el, masa din fata lui e acoperita de bani eu am estimat in jur de 15-20 milioane lei vechi). Apoi sirul se pune in genunchi si fiecare atinge pe cel din fata lui iar "preotul" pune mana pe primul si "transmite" prin el celorlati "energia" lui(ce fel de "energie" e aceea cred ca banuiti) in timp ce el transmite aceasta "energie" barfeste vrute si nevrute (viata lui de cand era copil si mergea la coasa sau cu oile, ce face preotul cutare sau ce face IPSf Nicolae etc) ... apoi pe rand fiecare vine la el si isi spune problema... invariabil toate problemele vin de la o vrajitorie pusa la cale de o persoana cunoscuta si invariabil "solutia" este citirea de acatiste si post si bineinteles reintoarcerea peste "n" sapatamani sau zile la el (unde bineinteles platesti din nou) pentru a se vedea evolutia problemelor. Ca sa nu mai spun de aberatii afirmate de acest "preot" de genul : - Vine in mijlocul oamenilor deschide larg mainile si spune pe un ton teatral: " Simititi miros de smirna? si multimea indobitocita "Daaaaaaaaaa ...: iar el iarasi teatral "Cine nu simte nu are credinta!!" - Apoi isi arata palmele si isi ridica parul de pe frunte si zice : "Vedeti cate cruci am insemnate pe mine? Un singur om din istoria bisericii mai avea asa multe cruci pe el :Padre Pio" Ca sa nu mai spun atacurile la persoana si furia cu care il ataca pe IPSf Nicolae (probabil ca l-a caterist sau mai stiu eu ce avea cu el). Nu am putut sa nu remarc aura de guru a la Gregorian Bivolaru, in sensul ca roiau prin jurul lui vreu 4-5 femei (de fapt niste lobotomizate) care ii faceau masaj la spate si la picioare (deh se plangea ce e obosit saracul) in timp ce el acorda "consultatii" credulilor. Apoi ce inovatie a mai scos ... vindea poze cu el (undeva in jur de 5 -10 RON) si zicea ca sa le poarte intotdeauna cu ei ca el ii va proteja sau ceva de genul acesta. In fine ideea e ca eu eram pe la inceputul "cautarilor" mele si chiar asa fara sa stiu prea multe despre credinta crestin-ortodoxa, mi-a repugnat inca de la inceput modul "sectar a la MISA" in care se dezbateau problemele iar cand i-am vazut comportamentul lui si al "turmei" nu mi s-a parut OK deloc , ca sa nu mai zic de faptul ca abia ma abtineam sa nu rad la fazele gen "simtiti miros de smirna" si "am semne ale crucii pe mine ... eu si Padre Pio" ,cine stie daca nu reuseam sa ma abtin ma alegeam si cu o mica bataie de la multimea "lobotomizata". In fine ii multumesc lui D-zeu ca mi-a deschis mintea dandu-mi discernamant si mi-a aratat "LUMINA CEA ADEVARATA". Oricum feriti-va de acel "preot" care e orice alt ceva numai preot nu. Doame Ajuta!!!
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Bisecica in ziua de astazi a devenit o institutie care vrea numai castiguri materiale nicidecum spitituale,si din cate vad eu vor sa obtina banii prin ori ce misloace chiar si apeland la vrajitorie,daca biserica este cum este noi unde sa ne mai gasim pacea?unde sa il gasim pe Dumnezeu?Aceste lucru este factorul principal pentru care multi oamenii se departeaza de ortodoxie si trec la alte religii.Dar cel mai enervant lucru este ca conducerea bisericii nu face nimic impotriva acestor nedreptatii,oare dc?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eram student in primul an cand un var de-al meu s-a hirotonit preot, caci terminase seminarul. Am participat la eveniment, la manastirea Bucium, Iasi. Dupa slujba a fost masa, unde am avut sansa sa intalnesc multi studenti in anul intai la Teologie. Initial n-am stiut cine sunt, dar mai spre sfarsit cand am aflat nu mi-a venit sa cred, va imaginati de ce. Si un amanunt neimportant, dar mitropolitul Daniel era cel care a condus slujba. Trec anii si intre timp respectivul preot face si el Teologia de la distanta. Eu eram tot in Iasi si ne-am intalnit in oras. Mi-a povestit cum in seara precedenta generatia next de preoti s-a intalnit la o bauta cu profesorii, intalnire in urma careia fiecare a stiut dinainte ca va avea nota 10 la licenta. Magna cum laude. Mai trec niste ani si aflu ca preotul respectiv, care a mentinut relatii stranse cu acum patriarhul Daniel, a ajuns la Bucuresti recent, ocupand o functie interesanta la Patriarhie. Pun pariu ca daca-mi fac un imprumut de nevoi personale, pot sa-mi fac rost de o diploma de popa (nu de preot, ca preotia e alta treaba) si in cateva luni imi scot si banii. Fara nici o suparare, dar ASTA ESTE REALITATEA CRUDA si n-are rost sa ne bagam cu capu-n pamant si sa nu constientizam ce este in jurul nostru.
|
||||
|
||||
![]()
Primul gand a fost acela ca aceasta problema trebuia sa fie pusa fara a se da numele locului, insa apoi mi'a venit in minte ca aceasta este bine, spre a sti cat mai multi. [COLOR=darkred]Raul nu trebuie acoperit, ci mustrat, spre rusinare si indreptare. [/COLOR][COLOR=black]Problema este veche, deci ridicarea ei este necesara.[/COLOR]
Sunt sigur ca niste cuvinte de genul: "Hristos ne cere sa platim spre a ne inchina in Biserica?" Ar atinge si inima ratacita a unui crestin ce a fost pacalit de vrajmasul cel urator de oameni. Iar daca aceste cuvinte nu ajuta, urmatoarele sigur ar da rod: "Prea Sfintitul stie de aceasta randuiala? Bun, ia sa aflam." Si sunati spre a afla. [COLOR=black]Este bine ca fiecare crestin sa aibe numarul episcopului locului, spre a'i aduce la cunostinta orice problema intalnita in locul de care el poarta de grija.[/COLOR] |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Preotul misionar | Anamaria_anca | Preotul | 10 | 04.05.2015 11:29:51 |
preotul fumator | Hartford | Preotul | 99 | 16.03.2011 20:54:21 |
Preotul de mir | idealist | Preotul | 9 | 22.07.2010 23:44:41 |
preotul | madalinutza | Preotul | 5 | 06.05.2009 17:33:05 |
preotul | verona | Din Noul Testament | 4 | 10.09.2008 22:30:58 |
|