![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca avem situatii cand sa fi prezis ceva un mare duhovnic si sa nu se fi intamplat, e posibil ca in astfel de cazuri sa fie vorba de ceea ce s-a petrecut cu Ninive - datorita pocaintei poporului, Dumnezeu nu mai nimiceste cetatea, desi ii vestise sfarsitul. Asa si in cele vestite de un mare parinte, datorita pocaintei, Dumnezeu sa nu mai ingaduie anumite calamitati, pe care i le descoperise parintelui. Nu vad de ce Dumnezeu l-ar lasa pe un mare parinte sa greseasca, in conditiile in care acesta s-a facut vas ales al Sau. Da, e adevarat ca numai Hristos e lipsit de greseala, dar cand marii duhovnici cer totul de la El, de ce le-ar vesti ceva gresit? |
|
|||
|
|||
![]()
Daca acceptam ca duhovnicul greseste in sfatul/ canonul pe care ni-l da, cred ca e o pricina de sminteala. Asa ne putem alege noi cand sa ascultam si cand nu, dupa cum ne convine...
Daca ne putem alege duhovnicul (si am inteles ca se poate) astfel incat sa fie potrivit cu personalitatea noastra, eu cred ca trebuie sa ascultam ceea ce ne spune. Recunosc ca mi s-a intamplat sa nu-l ascult, dar din neputina, nu din rea-vointa, considerand ca el greseste.... si data urmatoare i-am marturisit si aceste neascultari... In rest sunt de acord ca nu trebuie sa-l idealizam... Eu sunt mai "confortabila" cu a-l asculta decat cu a ma framanta cu tot felul de ganduri. Cineva imi spunea chiar ca am o lipsa de responsabilitate in a lua decizii sau in a-mi asuma anumite fapte, in sensul ca daca luarea unei decizii sau amintirea unei fapte discutabile ma framanta si nu vad un raspuns clar, ma duc si il intreb. Dumnezeu sa ne ajute sa primim intotdeauna raspunsul cel bun si sa-l ascultam! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred ca este un cuvant cheie in relatia cu duhovnicul: dragostea. Cand iubim pe cineva cu adevarat, nu il idealizam. este valabil si in viata de cuplu.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar cand isi va observa duhovnicul asa cum este el, il va parasi, smintindu-se. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Duhovnic bun | Lucian_craciunescu | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 28.12.2011 16:31:08 |
cea mai frumoasa ascultare | podolski_2 | Generalitati | 32 | 12.02.2010 12:11:56 |
Constiinta sau ascultare? | tudor2012 | Calugarul | 31 | 02.02.2009 23:44:00 |
Duhovnic | pisi | Generalitati | 2 | 24.06.2008 19:14:52 |
|