![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Maria, tu ai dreptate. Am greutati.
Suntem insa fiecare facuti, tot de Dumnezeu, in alt fel. Unul gandeste mai mult, altul mai putin, etc. Eu am greutati in a inghiti asa tot ce mi se da si a nu-mi folosi mintea. O fi rau pentru un crestin? Nu stiu. Revenind la subiect: 1. Nu stiu daca sunt asa rupti de familie si lume. Dovada cei ce scriu carti si se duc sa predice, sau vin oamenii sa-i viziteze. 2. Cei ce devin sfinti. Nimeni nu stie sau nu-si propune dinainte ca o sa fie/sa fie sfant. El traieste asa cum simte si crede. Ulterior, daca altii considera, sunt canonizati sfinti. Altii sunt doar denumiti asa, fara macar a fi canonizati. Daca acesti au devenit asa pentru ca au murit lumii? Nu stiu? Unii au avut si familie, au fost chiar mireni (ex. Stefan cel mare, sau Brancoveanu, sfaintii casatoriti etc.) 3. Un crestin adevarat traieste si in Biserica si in lume, numai la calugari se exclud una pe alta. Intrebarea mea se referea doar la nume. De ce un nume nou inseamna ca "moare lumii" si este necesar? "Moare lumii" cu fapta si viata, nu cu numele, zic eu. Daca nu exista o explicatie undeva, degeaba discutam noi asta mici care nu stim. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu se asteapta nimeni ca tu sa intelegi, nici eu nu inteleg. Si cred ca nici nu ai cum sa intelegi pana nu ajungi acolo. Dar astea sunt faptele, le acceptam ca atare: daca la botez ne urcam intr-un tren la destinatia caruia e moartea, in oricare dintre statii avem sansa sa luam si un alt tren care nu mai are ca destinatie moartea ci adormirea intru Domnul. Bine-nteles ne trebuie si un bilet nou pentru acela (care certifica prezenta ta acolo): un nume nou. Dar putini se urca in acel al doilea tren, unii pentru ca nu-l cunosc, nu l-au vazut niciodata (pacatele nespovedite ti-l ascund), altii pentru ca nu se pot desparti de vagonul restaurant sau luxul din primul tren etc.
Doamne ajuta! Last edited by caminaris; 22.08.2009 at 12:14:27. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ca se intampla ca monahul sa raspunda si la chemarea noastra, el o face doar ca sa ne dea din hrana cereasca. El nu e dator sa raspunda la intrebar de genul: cat este ceasul? ... Acestea nu mantuiesc. In cazul in care raspandeste alta hrana, este strain de viata monahala. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
La cat timp se mananca dupa luarea Sfintei Impartasanii?
Multumesc. Last edited by Erica_; 11.08.2009 at 23:45:36. |
|
||||
|
||||
![]()
Dupa Sfanta Impartasanie se manaca putina anafura se bea putin vin si dupa aceea se poate manca fara probleme diferite alimente. Daca suntem in continuare in post, mancam de post, daca s-a incheiat postul mancam de dulce, sau in functie de tipic tinem cont de dezlegare.
|
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc de raspuns. Citisem undeva ca se mananca dupa minim o ora sau in alta parte scria ca dupa 3 ore.
La fel, citisem ca (atunci cand nu ne impartasim) dupa ce se ia anafura si agheasma (pe stomacul gol) nu se mananca timp de 1/2 ora (minim). De aceea ma gandeam ca la Impartasanie, cu atat mai mult... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dacă te împărtășești dimineața (așa cum am văzut că fac unii creștini)și pleci acasă în timp ce în biserică se săvârșește Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie și te apuci de mâncat și de băut cafea...atunci, sigur este păcat(eu sunt convinsă că tu nu faci așa ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu nu prea am văzut prin mănăstiri câlugări să se împărtășească odată cu mirenii. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Puterea de a savarsi Sfintele Taine | Radu Iacob | Intrebari utilizatori | 0 | 23.05.2011 01:05:00 |
Iisus, Sf.Taine si Sf.Apostoli - nelamuriri | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 31 | 17.12.2009 08:50:09 |
simboluri secrete si taine ascunse | MFG | Teologie si Stiinta | 4 | 03.04.2007 21:28:42 |
Despre Taine | ierom_petru | Botezul | 1 | 20.01.2007 13:48:26 |
|