![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Traditie si alti cativa nu cred ca exista. Sunt toate inventii dracesti. Acum, parca erau doi, Traditie si Traditie1, Traditie1 daca nu ma insel vrea sa zica ca nu sunt importanti, ca fac parte din iluzia cosmica (spus in a nutshell), numai Dumnezeu este adevarat si nuimai manturiea conteaza. Nu stiu daca am inteles bine esenta gandirii tale, Traditie1. (nu sunt ironica, imi dau seama ca suna asa)
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu m-ai convins ca intelegi corect cele doua versete subliniate mai sus. Citat:
[quote=ovidiu-s - continuare...;159671] Dimpotrivă Biblia ce spune? Fapte 14.22 “Întărind sufletele ucenicilor, îndemnându-i să stăruie în credință și (arătându-le) că prin multe suferințe trebuie să intrăm în împărăția lui Dumnezeu.” Iată care era și părerea apostolilor despre confortul material: Iacov 4.4 “Preadesfrânaților! Nu știți, oare, că prietenia lumii este dușmănie față de Dumnezeu? Cine deci va voi să fie prieten cu lumea se face vrăjmaș lui Dumnezeu.” 1 Ioan 2.15-17 “ 15. Nu iubiți lumea, nici cele ce sunt în lume. Dacă cineva iubește lumea, iubirea Tatălui nu este întru el; 16. Pentru că tot ce este în lume, adică pofta trupului și pofta ochilor și trufia vieții, nu sunt de la Tatăl, ci sunt din lume. 17. Și lumea trece și pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu rămâne în veac.” Citat:
"Deci Hristos si Sfintii au fost niste ignoranti ca nu au vorbit despre cuantica si alte minunatii atomice ci despre lucruri primitive ca lupta cu ispitele." si "Pai poate apostolii si ceilalti sfinti din vechime o sa recupereze cu educatia stiintifica ca sa nu ramâna prosti sau mai rau, mari pacatosi si potrivnici ai Duhului Sfânt." Tu consideri ca Scripturile sunt exhaustive? Ca Traditia ortodoxa ar fi trebuit sa se ocupe si de treburile stiintei, sa le aprobe sau sa le respinga? Sa nu-mi spui ca si tu crezi ca Pamantul este plat! Citat:
Cat despre mine, da, recunosc ca mandria este una din patimile mele cu care o sa am de lucrat pana la ultima suflare. Unde? Iata unde.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma supar de loc, nu ma jignesti. Cu privire la cititul in Duh, cred ca mai degraba tu trebuie sa fii mai atent pentru ca nu exista Duh acolo unde este erezie (cel putin asa spun Sfintii Parinti ai Bisericii, dar poate ca sint unii in bisericile ecumeniste care sustin contrariul si cu care poti iarasi sa-i contrazici…) |
|
||||
|
||||
![]()
Cand vezi atati savanti contrazicandu-se iti dai seama ca orice aberatie poate fi demonstrata stiintific.... :) (nu mai stiu cine a zis asta....)
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Un articol interesant despre Sfantul Ioan Damaschinul | mihailt | Generalitati | 0 | 04.12.2010 13:11:11 |
cum ne petrecem anul nou?(Sfantul Ioan Gura de Aur, Pr.Gh. Calciu, Ierom. Ioan Buliga | andrei_im | Generalitati | 8 | 31.12.2009 17:51:44 |
Sfantul Ioan Damaschinul era antisemit! Nu avea dragoste! | mihailt | Generalitati | 17 | 28.04.2009 13:53:20 |
Pagina dedicata Sfantului Ioan Damaschinul | mihailt | Resurse ortodoxe on-line | 0 | 24.03.2009 11:02:21 |
Sfantul Ioan Damaschinul despre ingeri | mihailt | Despre Biserica Ortodoxa in general | 0 | 07.03.2009 15:09:42 |
|