Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2010, 09:24:47
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Stimate domn, te rog, scuteste-ma cu de-alde scrierile controversate ( in anumite priviinte ) ale Parintelui Arsenie Boca, sau, mai bine spus ale atator parinti calugari care...nu sunt si nu au fost niciodata parinti de copii.
Uite, nu vreau sa merg la duhovnic ca sa ma lamuresc in acest sens, de fapt, am mancat pe paine si parerile duhovnicilor, dar asta nu inseamna ca nu am dreptul sa-mi pun si eu mintea la contributie, sa-mi stimulez rationamentul ca sa nu-si atrofieze sensul individual, pe care Dumnezeul ce-l invoci, mi l-a daruit.
Slava Domnului ca sunt si duhovnici care nu tin chiar atat capul in nisip ! Voi aveti libertatea sa-i ascultati pe care doriti.
Asadar, raman la parerea mai sus afisata !...cu, sau fara suparare .
Omul asculta de Dumneze, dar multe dintre lucrurile inhamate in " biserica " sunt pure inventii omenesti.
Si Dumnezeu cerceteaza pe om prin constiinta pe care i-a daruit-o, se uita cum este aceasta exploatata. Nu suntem programati ca sa asimilam permanent si intr-un mod robotic ideile si scrierile celorlalti, suntem capabil sa mai si discernem, tocmai pentru propriul rationament in circumstantele proprii, vom fi judecati . Mantuirea nu este reprezentata de un sablon bine definit si unic, ea se manifesta individual, pentru fiecare dintre noi exista o judecata aparte in functie de ceea ce intampinam, de mediul in care traim, de foarte multi factori diferiti la care suntem supusi.

Last edited by ory; 26.08.2010 at 09:37:52.
Reply With Quote
Vechi 26.08.2010, 09:36:26
ViermeSiNuOm's Avatar
ViermeSiNuOm ViermeSiNuOm is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Din mandrie si din superioritate si nevoia de supunere au venit atatea reguli, absolut inventate
Dragă soră, te contrazici... ori este din mândrie și superioritate ori din smerenie, nevoie de supunere ?! În fine, era o întrebare retorică... sunt sigur că te-au luat degetele înainte tocmai din cauza unora de mai sus enumerate

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Inima, peiviti la inima oameni buni, nu la detalii inutile ale convietuirii noastre pe pamant . Inima noastra este de netagaduit, iar Dumnezeu o judeca mai presus de orice aparenta.
Tocmai inima, și mai ales cea smerită, nu ar putea să încalce aceste reguli de zămislire a pruncilor, pentru că acolo în inimă teoretic, și practic la unii, este dragoste (mă refer la dragostea curată pentru Dumnezeu și aproapele nu la ceea ce numesc unii dragoste și anume patima desfrâului).

Dacă nu găsești dragostea curată în inima ta, fă curat, aruncă mărăcinii și apoi încearcă iar ! Vei fi uimită de diferență ! Succesc surioară !
Vechi 26.08.2010, 09:47:19
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Draga, am spus ca aceste legi sunt pure inventii, asa ca nu mai are rost sa vorbesc de tot invocata dragoste fata de Duumnezeu, care, de fapt, nici nu are legatura cu aceste " inventii ".
Cand am spus supunere, nu m-am referit la smerenie, ci la mandria si superioritatea de care am vorbi, a celor care intentioneaza sa supuna pe ceilalti...

Last edited by ory; 26.08.2010 at 10:02:41.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2012, 21:01:16
itatiana itatiana is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.07.2009
Implicit Doamne ajuta!

Va recomand cartile Calauza Ortodoxa in familie si societate vol,l si ll.de Ionichie Balan.E pe intelesul oricui.
PS.copii cu fel de fel de malformatii se nasc din cauza ca sunt zamisliti in aceste zile de post.
Iertare si mantuire de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2012, 22:09:25
_ruxa_ _ruxa_ is offline
Member

Data înregistrării: 17.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de itatiana Vezi mesajul
PS.copii cu fel de fel de malformatii se nasc din cauza ca sunt zamisliti in aceste zile de post.
De unde stii? Sunt curioasa cati parinti de copii cu handicap ai intrebat cand au conceput copilul. Si daca i-ai intrebat si au vrut sa iti raspunda, cati au stiut?
Se poate putin scepticism la auzul unor afirmatii asa atotstiutoare?
Reply With Quote
Vechi 25.02.2012, 23:24:49
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Implicit

Vreau doar sa reamintesc intrebarea/dilema initiatoarei acestui topic, pentru ca sa nu se mai posteze aiureli, fara a se cunoaste situatia.
Sotul ei lucreaza toata saptamana pe santier undeva departe si vine numai in week-end (sfarsit de saptamana) acasa. Intrebarea era daca poate sa aibe atunci relatii cu el ca sa conceapa copii, sau nu (adica niciodata, caci in rest sotul este plecat la munca).
Da, exista si astfel de situatii din pacate, cand ai de facut o alegere f.dificila (a fi sau nu cu sotul, a concepe sau nu copii, cand te vezi cu sotul numai o noapte in saptamana).
Discutia a fost f.aprinsa si nu s-a ajuns la nici un rezultat, ci doar la suparari.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunile de seara haitchi Intrebari utilizatori 2 27.06.2010 20:40:33
buna seara ! tanty12 Stiri, actualitati, anunturi 6 08.12.2009 16:51:44
buna seara! georgiana_master Rugaciuni 4 31.10.2006 13:32:43