![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Eu am citit despre cineva, care s a apucat din nestiinta sa se roage pentru sufletul unui sinucigas, si a avut sansa sa fi facut acest lucru fiind cumva in apropierea parintelui Argatu cand a nceput sa vina iadul asupra sa, si asa a invatat cazand si in deznadejde cumva pentru greseala facuta, dar parintele l a incurajat sa se ridice.
Plus de aceasta, prefer sa evit sa gresesc sa pun la Liturghie pe cine nu trebuie, desi mai am unele nelamuriri, pentru ca nu cred ca de pomana spune parintele Cleopa ca punand pe cei ce traiesc necununati samd, vor fi si ei loviti de necazuri si cel care ii pune. Mie nu mi a placut articolul de ieri despre sinucidere, poate pentru ca este ca si cum un filosof ar filosofa despre Dumnezeu care de multe ori ajunge sa i salvaze pe unii sinucigasi, si parca ne ar invata ca daca intalnesti un om cazut intre talhari pe un drum, sa consideri ca pentru pacatul lui a cazut intre talhari, si probabil Dumnezeu il va salva... Nu stiu daca ati citit Vindecarea arborelui genealogic, carte cu prefata de parintele Galeriu, acolo se arata ca multe boli psihice isi au radacina in suflete nelinistite din neam, pentru care nu s a savarsit Sfanta Liturghie si rugaciuni, ori chiar in credinta unui tata in clarvazatori. Foarte interesanta cartea. |
|
||||
|
||||
![]()
Am citit si eu cartea prefatata de Parintele Galeriu -Vindecarea arborelui genealogic, dar daca imi amintesc bine- am citit-o demult- era vorba despre reincarnare.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|||
|
|||
![]()
Un sfant s-a rugat pentru imparatul Traian, care era pagan. A reusit sa-l izbaveasca din chinurile vesnice, dar Insusi Dumnezeu I-a spus aceluia sa nu se mai roage pentru eretici. Dincolo de iubirea noastra se poate ascunde foarte bine si o mandrie ca iata noi suntem puternici in rugaciune si rezolvam probleme importante. De aceea, multi rugatori prefera pustia. Lupta cu fortele raului este dura. Chiar si in Noul Testament scrie undeva ca de cei care nu vor sa asculte pe cei care le vorbesc despre Hristos sa nu ne mai ocupam.
Cred ca mai intai trebuie sa avem grija sa ne curatim noi insine cat mai bine de pacate mari si mici, sa castigam putere in rugaciune si dupa aceea sa facem milostenie duhovniceasca. Cu dreapta socoteala insa. Dupa ce constientizam ce inseamna margaritarele duhovnicesti, devenim mai prudenti. Sfantul Serafim de Sarov a stat multi ani in pustie. Nu scrie nicaieri ca ar fi indraznit sa vina la el rudele unor sinucigasi. Cred ca a te ruga pentru un eretic sau este riscant. Fiecare rugator trebuie sa-si asume si niste riscuri. Iar pentru un sinucigas, care s-a predat cu a sa voie diavolului trebuie sa ai multa indrazneala in rugaciune, ca Sfantul Vasile cel Mare, ca sa te rogi cu succes. Asadar, cred ca daca avem grija sa dobandim noi insine o credinta puternica, putem sa ne rugam eficient si pentru ceilalti. Altfel, putem sa ramanem cu impresia ca suntem mai buni ca altii, caci iata noi ne-am rugat pentru sinucigasi si pentru eretici, iar altii - nu. Dar rugaciunea noastra a fost ascultata? |
|
||||
|
||||
![]()
Era vorba aici despre copiii morti nebotezati si cred ca si pruncii inainte de vreme...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Copiii nebotezati, pe picior de egalitate cu sinucigasii ? | anamaria.petre | Generalitati | 153 | 12.02.2013 01:18:40 |
Carnavalul copiilor( Mosul copiilor din centrele de plasament) | mirela1990 | Umanitare | 0 | 11.12.2010 23:27:05 |
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? | manuela_m | Intrebari utilizatori | 4 | 21.08.2010 18:23:53 |
Inmormantarea copiilor nebotezati | huchohucho | Slujba inmormantarii | 0 | 06.02.2010 18:26:31 |
|