Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.07.2010, 11:47:15
soarece gheorghe soarece gheorghe is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.07.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru soarece gheorghe
Implicit

Citat:
În prealabil postat de elizabeta Vezi mesajul
Un lucru cred ca avem in comun - DRAGOSTEA PENTRU HRISTOS
care dragoste?? ce dragoste e aia cand ignori si hulesti icoanele, crucea, biserica si preotii, unde e dragostea?.... nu e nici o dragoste frate, da-ia sau lepadat de cele spuse mai sus, pt dragostea ce poarta domnului... parerea mea e ca sunt rataciti rau frate, trebuie sa ne rugam pt intoarcerea lor la adevar... doamne ajuta
Vechi 12.07.2010, 12:57:27
penticostalulmantuibil penticostalulmantuibil is offline
Banned

Data înregistrării: 27.04.2010
Locație: Constanta
Religia: Protestant
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru penticostalulmantuibil Send a message via Skype™ to penticostalulmantuibil
Implicit

Citat:
Un lucru cred ca avem in comun - DRAGOSTEA PENTRU HRISTOS
Citat:
În prealabil postat de soarece gheorghe Vezi mesajul
... nu e nici o dragoste frate... parerea mea e ca sunt rataciti rau frate...
Mai frate Soarece mai, probabilitatea ca Elisabeta sa fie frate este una extrem de scazuta mai.
Asa ca fii putin mai atent mai, ca s-a inventat si termenul „sora”, mai...

Citat:
În prealabil postat de soarece gheorghe Vezi mesajul
ce dragoste e aia cand ignori si hulesti icoanele, crucea, biserica si preotii...
Nu stiu daca ai remarcat tu, dar era vorba despre dragostea fata de Hristos. Observ ca nici macar nu L-ai amintit in enumerarea ta macar ca El este cel mai important. E drept pe de alta parte ca nu poti sa-L iubesti pe Hristos dar sa hulesti Biserica Sa.

Cred insa ca nici un neoprotestant nu ar face asa ceva.
Vechi 20.11.2009, 21:36:46
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Prost ai inceput topicul asta.Ar trebui sa incepi de la inceput, prezantand credinta adventista, ca tot nu ai facut-o niciodata, asta daca vrei sa pui inceput bun si sa avem parte de o discutie civilizata.
Am considerat de "bun simț"-vorba cuiva să încep cu crezul ortodox, "crezul adventist" putând trezi oareșce resentimente.
Vechi 20.11.2009, 21:47:04
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Am considerat de "bun simț"-vorba cuiva să încep cu crezul ortodox, "crezul adventist" putând trezi oareșce resentimente.
Bine. Noi credem intr-un Dumnezeu in 3 persoane, diferite, dar care sunt in perfecta armonie: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Aceste trei persoane alcatuiesc Sfanta Treime, nedespartita, a carei taina ne este imposibil s-o intelegem aici, pe pamant.
Acesta este primul articol al crezului.
Pana aici sunt diferente?
Vechi 20.11.2009, 22:16:55
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
Bine. Noi credem intr-un Dumnezeu in 3 persoane, diferite, dar care sunt in perfecta armonie: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Aceste trei persoane alcatuiesc Sfanta Treime, nedespartita, a carei taina ne este imposibil s-o intelegem aici, pe pamant.
Acesta este primul articol al crezului.
Pana aici sunt diferente?
Mulțumesc elizabeta.
Absolut nici o diferență :)
Mai departe...
Vechi 20.11.2009, 22:24:45
elizabeta elizabeta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Mulțumesc elizabeta.
Absolut nici o diferență :)
Mai departe...
(Scuze, am ramas fara Internet, ceea ce se poate intampla din nou oricand...)

2. Credem ca Iisus Hristos este Fiul Tatalui si a doua persoana Dumenzeiasca din Sfanta Treime, care s-a intrupat in mod miraculos din Preasfanta Fecioara Maria prin interventia Duhului Sfant
Vechi 24.06.2010, 18:35:58
proxymagape proxymagape is offline
Junior Member

Data înregistrării: 24.06.2010
Locație: Alba Iulia, deocamdata,pentru studii.
Religia: Ortodox
Implicit Avem in comun faptul ca toti suntem persoane!

Ca persoane suntem destinati iubirii evanghelice!
Vechi 12.07.2010, 10:07:16
RobertN RobertN is offline
Junior Member

Data înregistrării: 21.05.2010
Implicit

cand veti inceta sa mai spuneti cuvantul secta...daca eu as spune mereu la preotii ortodocsi homosexuali var conveni?mai terminati odata cu secte...secte...nu orice cult care nu este ortodox este secta...ma scuzati dar mi.am iesi din pepeni...m.am cam saturat de cuvantul secta...
Vechi 21.11.2009, 07:23:08
vasalie
Guest

Implicit

Citat:
Noi credem intr-un Dumnezeu in 3 persoane, diferite, dar care sunt in perfecta armonie: Tatal, Fiul si Duhul Sfant. Aceste trei persoane alcatuiesc Sfanta Treime, nedespartita, a carei taina ne este imposibil s-o intelegem aici, pe pamant.
Imi place cum un Sfant Parinte a incercat sa ne ajute sa intelegem cum poate fi Dumnezeirea, una singura dar din trei persoane. Pentru aceasta a folosit o imagine: soarele. Soarele este Tatal, razele sale sunt Domnul Iisus Hristos iar caldura sa este Duhul Sfant. Nu putem vorbi despre soare fara acestea trei la fel cum nu putem vorbi despre Dumnezeire fara Tatal, Fiul sau Duhul Sfant.

P.S. Nu mai stiu cum se numea Sfantul Parinte care a adus aceasta frumoasa explicatie.
Vechi 22.11.2009, 20:56:00
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de vasalie Vezi mesajul
Imi place cum un Sfant Parinte a incercat sa ne ajute sa intelegem cum poate fi Dumnezeirea, una singura dar din trei persoane. Pentru aceasta a folosit o imagine: soarele. Soarele este Tatal, razele sale sunt Domnul Iisus Hristos iar caldura sa este Duhul Sfant. Nu putem vorbi despre soare fara acestea trei la fel cum nu putem vorbi despre Dumnezeire fara Tatal, Fiul sau Duhul Sfant.

P.S. Nu mai stiu cum se numea Sfantul Parinte care a adus aceasta frumoasa explicatie.

Sf Spiridon al Trimitundinei a dat ca exemplu CARAMIDA ... s-a rugat lui D-zeu si caramida s-a despartit in cele 3 elemente din care a fost alcatuita: PAMANT , APA si FOC.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Noi avem nou martir mihaiB Stiri, actualitati, anunturi 9 07.11.2012 19:51:45
BOR, rabinii si cooperarea pentru "binele comun" Decebal Biserica Ortodoxa Romana 4 10.09.2012 21:07:28
Ce au miscarea legionara si musulmanismul in comun? mihailt Generalitati 14 02.11.2010 21:35:34
Avem Patriarh danyel Stiri, actualitati, anunturi 34 11.02.2009 22:03:42