Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Din Vechiul Testament
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 18.12.2009, 11:44:12
Order66 Order66 is offline
Member

Data înregistrării: 08.12.2009
Implicit

Citat:
Uitate tu dupa virgula desteptule asta faceti voi materialisti va uitati dupa virgule
http://ro.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem
http://en.wikipedia.org/wiki/Ad_hominem

Citat:
Sint curios ce fel de om esti in viata de zi cu zi si citi oameni ai dezamagit prin atitudinea ta.
Nu am dezamagit pe nimeni in viata mea,decat pe profa de religie din clasa a 8-a.Si vecina mea care e habotnica.Chiar daca o fi ea habotnica,ma accepta asa cum sunt.
In loc sa aduci ad hominemuri la adresa mea,mai bine ai baga capul in pamant.Dumnezeul tau omoara cu miile in VT,tu spui ca el e bun,iar apoi ma acuzi pe mine si ma insulti,spunand ca eu sunt cel care trebuie adus pe calea cea buna pentru ca il acuz pe Dumnezeu de genocid si alte calitati negative.

Cum de nu ti-e rusine?

Citat:
Pina stiinta ta nu o sa descopere tu nu ar trebui sa spui nimic pentru ca ai fi in nestiinta de cauza .
Stiinta nu trebuie sa descopere absolut nimic.Ca sa credem,voi trebuie sa demonstrati.
Am vazut ce demonstratii faceti voi:apeluri la ignoranta,la subiectivitate,ad hominemuri,confirmational bias,afirmatii golite de sens etc...

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_fallacies

Poti sa ti le identifici?

Apropo,incearca sa vorbesti corect.Pana si limbajul tau e defectuos.Absenta cratimei imi da dreptate.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 12:22:38
lareine's Avatar
lareine lareine is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.12.2009
Locație: Altundeva
Religia: Ortodox
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru lareine
Implicit

Citat:
În prealabil postat de konijiro Vezi mesajul
Da. De ceva vreme, nu recent. Biblia e cartea care mi-a deschis drumul spre ateism. Ironic, nu?
Da, intr-adevar, foarte ironic, cineva undeva se amuza de chestia asta ca de o gluma buna.

Citat:
În prealabil postat de Order66
Stiinta nu trebuie sa descopere absolut nimic.Ca sa credem,voi trebuie sa demonstrati.
Noi nu trebuie sa va demonstram voua nimic. De unde aroganta asta ca ar trebui sa va demonstreze cineva ceva ca sa credeti? Ete fleosc. Daca vrei, crezi, daca nu, nu. Alegi si iti asumi consecintele alegerii tale.
Stiinta nu va fi niciodata capabila sa spuna ca, exista Dumnezeu, ca L-am gasit noi prin calcule si observatii, sau ca nu, nu exista Dumnezeu, pentru ca nu am gasit nici o dovada. E vorba de cu totul alta traire si alt limbaj.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 12:52:17
topcat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de lareine Vezi mesajul
Stiinta nu va fi niciodata capabila sa spuna ca, exista Dumnezeu, ca L-am gasit noi prin calcule si observatii, sau ca nu, nu exista Dumnezeu, pentru ca nu am gasit nici o dovada. E vorba de cu totul alta traire si alt limbaj.
Depinde ce intelegi prin Dzeu
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 12:59:07
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Tiam oferit unele informatii ca sa poti vedea cu ochii tai ceea ce nu poti accepta dar se pare ca iti este frica.Mam referit la modul tau de exprimare referitor la rligie si respectarea credintelor celorlalti ceea ce la tine nu exista iar asta arata cit de subiectiv esti in discutii cu ceilalti oameni(egoist).

Cred ca am spus ca nu am multa scoala dar tu ai continuat cu "virgula" adica tu esti destept iar eu sint prost sau incult sau ce ai mai gindit tu.Si se pare ca ai sa continui la fel fara ca sa cauti tu daca e adevarat sau nu ce spun acesti oamini.

Explicami si mie dece in laborator trebuie uscate aparatele care sint necesare pentru un experiment electric iar in natura nu este nevoie de uscarea norilor pentru ca sa produca un fulger ?
Eu nu pot sami explic care este misterul?
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 16:02:12
daaniell daaniell is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.12.2009
Implicit Doamne ajuta

Noi suntem asa intr-un fel sau altul..cu totii suntem oameni..caci si mergand pe strada tot auzim vorba: uite-l pe omul cu tare, el e student, el e inginer, uite un elev foarte inteligent, acesta e fotbalist, acesta e bun muzician, el e pictor..si el e miner, da in mina nu-i prea multa lumina, ma calauzeste doar lampa..si de o fi sa se stinga lampa, ma vor calauzi cei de langa mine, doar nu sunt singur in mina. Si cine ar putea zice despre el ca e o musca, sau o fiara, sau un vultur..nu, noi toti asa ne numim unii pe altii, oameni.. fiecare cu necazurile si bucuriile lui.
Cum o fi oare sa te nasti in lumea asta, si sa fi lipsit de vedere, sa nu poti vedea lumea asta? Caci orbul simte, aude, paseste si cate si mai cate..dar nu poate sa vada. Si atunci fiind intr-un intuneric, isi doreste si el mai mult, daca aude sa-i glasuiasca si lui cineva, daca simte sa-l imbratiseze si pe el cineva, si daca paseste..desi nu vede, sa-l calauzeasca prin lume cei din jurul lui, precum minerul in mina..cand i se stinge lampa. Si oarecum toata viata depinde, de cat de bine..sau de rau va fu calauzit de cei din jurul lui. Ca nu-i omul mare priceput in toate, caci unul e cu stiinta, altul cu credinta, altul cu psihologia, altul cu yoga, altul cu reincarnarea, altul cu astrologia..si cate si mai cate..si cine le stie pe toate..dar noi toti acestia care vedem..si nu suntem lipsiti de lumina..in toata clipa acestei vieti observam binele si raul.., caci vedem un copil cand plange, si vedem un copil ce rade, vedem cel care aduce viata(nasterea de prunci), vedem pe cel care aduce moartea(avortul, crima)..si vedem pe cel ce fura..si vedem pe cel ce daruie.
Si simte omul pe cel care iubeste, si pe cel care uraste..si cel caruia i pasa de suferinta, de chinul, de moartea cuiva..nicidecum nu-i putem spune ca nu-i pasa..si ca uraste..
Uite dragul meu prieten, nu degeaba l-am numit eu prieten atata vreme, dragul meu Order i pasa de mine..si asta tare mult ma bucura. Caci se intreaba de unde vin, unde sunt acum si unde ma voi duce..Sa fiu oarecum mai explicit(cu tara)..asta imi cerea el mie..i pasa de mine..
In toate cuvintele pe care tot le-am scris, tot le-am insirat noi aici, mi-ar fi placut sa mergem si noi, asa fiecare cum suntem..De multe ori tot ne intrebam, ca nici macar nu stim ce suntem..mi-ar fi placut sa mergem intr-o lume a dragostei, dupa care tot tanjesti si tu , si eu..Si cand vom vedea omul, asa cum il numim noi..omul, ca fumeaza sa-i spunem: dragul meu fumator, noi aici suntem a pe pamant, deasupra i cerul , si de i tot continua cu fumatul, ori mergi in pamant mai repede, ca-ti distrugi trupul..ori o pica cerul pe tine, ca-l tot intoxici cu fumul tau..Cand om vedea ca bea cineva un pahar de vin..i-om zice: nu mai bea omul meu, ca nu li mai tine minte pe primul pahar..ci doar pe ultimul care e vesnic la tine in mana, ori tanjesti mereu dupa el..si la fel te vei scufunda in pamant..ori s-a prabusi cerul(caci in urma betivului, e parjolul, nici iarba nu creste, si s-a supara cerul ca nu a mai avea ce hrani)...Si mai mult si mai mult decat toate..vom merge acolo unde ni drag la amandoi, unde sunt copiii..ii vom lua in brate..si le vom aduce zambetul pe buze..asa cum om putea noi. Nu stiu daca ma crezi, dar ma pricep tare bine la fotbal, le vom face un teren cu iarba, asa mai micut..si i vom invata si sa piarda, si sa castige..numai sa fie dragoste intre ei..Si asa vazand dragostea la ei, ne-om bucura si noi tare mult..si poate vom invata si noi ce e dragostea cea adevarata..caci de la copii avem a invata totul, ca ei saracii si cand gresesc ceva, ei nu o fac cu rautate.
Si ma mai macina un lucru tare, sa nu-i mai lasam pe astia sa tot duca omul asta drag noua spre moarte..caci nu reuseau cotropitorii in trecut, prin razboi sa aduca atata moarte intr-un an..precum o fac azi astia, cu masinile(drmurile, autostrazile), cu defrisarile de paduri(ce produc alunecarile de teren)..cu toata poluarea din lumea asta moderna, ca s-a topi gheata, si or veni apele, peste noi, peste copilasii nostri cei dragi.
Vom putea noi face Order, sa nu mai fumeze omul, sa nu mai bea, sa nu se mai drogheze..? Sa nu mai fie rautate, ura, viclesug..si toti sa fim buni..sa traim in dragoste..
Vom putea sa fim macar uniti intr-un gand..si acest gand sa ne duca spre marea dragoste de care tot ravnim?
Poate intr-o zi vom face ceva..dar pana atunci iti multumesc ca iti pasa de mine.
Reply With Quote
Vechi 18.12.2009, 16:30:18
gavriil gavriil is offline
Banned

Data înregistrării: 04.11.2005
Locație: Galati
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru gavriil
Implicit

Frumos graitai.
Sper sa primesti un raspuns pe masura cuvintelor tale.
Reply With Quote
Vechi 09.12.2009, 20:56:45
Order66 Order66 is offline
Member

Data înregistrării: 08.12.2009
Implicit

Citat:
Insa, orice societate are regulile ei, iar daca tu vrei sa faci parte din comuniune, trebuie sa te supui regulile si legile lor, sa fii unul de-al
Vroiai sa zici "sa fii unul de-al LOR".Ma rog,incearca sa fii mai coerent.

http://starwars.wikia.com/wiki/Order_66

Sa fiu sincer,mie imi place numele asta de cand am auzit de el.Daca vrei sa-ti zic, atunci iti zic:
Acum ceva timp am jucat un joc online cu nave spatiale(Freelancer) pe un server german.
Si acolo am intalnit un clan:OIA.Aveau ca battleship(battleshipul este o nava capitala ce o poate achizitiona orice clan oficial si care se respecta.Nava asta are putere de foc extrema,la fel si armura.Doar ca manevrabilitatea e sever limitata,la fel si viteza.) [O.I.A]~Order66~
La inceput nu stiam ce inseamna order66,dar mi-a placut numele asta.Incet incet,am intrat in clanul inamic,Western Alliance(era un clan bun,OIA era unul outlaw).Am pus mana pe BS-ul de la WA,dar degeaba.OIA ne faceau praf.Asa ca am intrat in OIA ,dar nu am pus mana pe BS.
Am avut victorii bineinteles,dar au fost datorate superioritatii noastre numerice.Necazurile pe care le-a facut Order66 mi-au ramas intiparite in minte.De atunci,pentru mine Order66 inseamna putere si supunere fata de cel mai puternic.
Acum nu mai joc freelancer,ci ogame.Strategie spatiala,cu planete,colonii,flote,aparari....
La planeta mea principala am o luna care se numeste Order66.Am numit-o asa din 2 motive:
1.Alianta in care eram eu era in razboi cu JediOrde(o alianta de tip navy,cu tone de membrii,alianta mea era cu membrii mai putini,dar mai experientati) si am numit-o asa ca sa bag spaima in JediOrde.
2.Ca sa bag spaima in inamicii mei din imprejurimi.Pot spune ca zona din jurul meu e controlata de mine,pentru ca am cea mai puternica flota care activeaza in zona respectiva.Bineinteles ca mai sunt si alte flote mult mai puternice in zona,dar care nu au ca scop dominatia acelei zone.Asta e scopul meu,sa domin zona respectiva.

Pentru mine,Order66 inseamna putere ,organizare cu cap si "military power"(putere militara).
Numele asta nu are deloc legatura cu 666 si noua ordine mondiala.Daca se numea Order666,atunci nu imi mai placea.Nu pentru ca era 666 acolo,ci doar pentru ca nu imi place cum arata si cum suna.
Am mai zis si o sa repet:imi place numarul 666,dar asta nu inseamna ca sunt satanist.Pot sa te asigur ca nu fac sacrificii sau io stiu ce fac satanistii inraiti.

Citat:
dar nu DUMNEZEU insusi a distrus pe oameni ci entitatile care au fost trimese
"Am nimicit neamuri, le-am dărâmat turnurile, le-am pustiit ulițele și nu mai trece nimeni pe ele! Cetățile lor sunt pustiite, nu mai au nici un om în ele, și nimeni nu mai locuiește în ele!
8 "De aceea așteptați numai, zice Domnul, până în ziua când Mă voi scula la pradă: căci am hotărât să strâng neamurile, să adun împărățiile, ca să-Mi vărs urgia peste ele, toată aprinderea mâniei Mele; căci toată țara va fi mistuită de focul geloziei Mele."
Nu se vede ca Dumnezeu Insusi zice ca El a nimicit oameni?Ce nu s-a inteles?

Citat:
Ideea generala ce se desprinde din carte este urmatoarea: au fost violente, razboaie, etc dar acestea au fost ca pedeapsa divina a acelor popoare.
Mie mi se pare aiurea ca un Dumnezeu atotputernic,atotstiutor si atotiubitor pedepseste popoarele care s-au indepartat de El.Pur si simplu gasea El alta alternativa.Nu uita,pentru un zeu cu calitatile de mai sus,exista mereu alternative.
Citat:
e si drept si corect.
Exemplu de nedreptate:
"Ai văzut cum s-a smerit Ahab înaintea Mea? Pentru că s-a smerit înaintea Mea, nu voi aduce nenorocirea în timpul vieții lui; ci în timpul vieții fiului său voi aduce nenorocirea casei lui!"

Ti se pare ca fiul lui a gresit cu ceva ca sa merite sa i se aduca nenorociri?
Reply With Quote
Vechi 12.12.2009, 15:06:12
o_tzaranca o_tzaranca is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.11.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Order66 Vezi mesajul

Sa fiu sincer,mie imi place numele asta de cand am auzit de el.Daca vrei sa-ti zic, atunci iti zic:
Acum ceva timp am jucat un joc online cu nave spatiale(Freelancer) pe un server german.
Si acolo am intalnit un clan:OIA.Aveau ca battleship(battleshipul este o nava capitala ce o poate achizitiona orice clan oficial si care se respecta.Nava asta are putere de foc extrema,la fel si armura.Doar ca manevrabilitatea e sever limitata,la fel si viteza.) [O.I.A]~Order66~
La inceput nu stiam ce inseamna order66,dar mi-a placut numele asta.Incet incet,am intrat in clanul inamic,Western Alliance(era un clan bun,OIA era unul outlaw).Am pus mana pe BS-ul de la WA,dar degeaba.OIA ne faceau praf.Asa ca am intrat in OIA ,dar nu am pus mana pe BS.
Am avut victorii bineinteles,dar au fost datorate superioritatii noastre numerice.Necazurile pe care le-a facut Order66 mi-au ramas intiparite in minte.De atunci,pentru mine Order66 inseamna putere si supunere fata de cel mai puternic.
Acum nu mai joc freelancer,ci ogame.Strategie spatiala,cu planete,colonii,flote,aparari....
La planeta mea principala am o luna care se numeste Order66.Am numit-o asa din 2 motive:
1.Alianta in care eram eu era in razboi cu JediOrde(o alianta de tip navy,cu tone de membrii,alianta mea era cu membrii mai putini,dar mai experientati) si am numit-o asa ca sa bag spaima in JediOrde.
2.Ca sa bag spaima in inamicii mei din imprejurimi.Pot spune ca zona din jurul meu e controlata de mine,pentru ca am cea mai puternica flota care activeaza in zona respectiva.Bineinteles ca mai sunt si alte flote mult mai puternice in zona,dar care nu au ca scop dominatia acelei zone.Asta e scopul meu,sa domin zona respectiva.

Pentru mine,Order66 inseamna putere ,organizare cu cap si "military power"(putere militara).
Numele asta nu are deloc legatura cu 666 si noua ordine mondiala.Daca se numea Order666,atunci nu imi mai placea.Nu pentru ca era 666 acolo,ci doar pentru ca nu imi place cum arata si cum suna.
Am mai zis si o sa repet:imi place numarul 666,dar asta nu inseamna ca sunt satanist.Pot sa te asigur ca nu fac sacrificii sau io stiu ce fac satanistii inraiti.

"Am nimicit neamuri, le-am dărâmat turnurile, le-am pustiit ulițele și nu mai trece nimeni pe ele! Cetățile lor sunt pustiite, nu mai au nici un om în ele, și nimeni nu mai locuiește în ele!
8 "De aceea așteptați numai, zice Domnul, până în ziua când Mă voi scula la pradă: căci am hotărât să strâng neamurile, să adun împărățiile, ca să-Mi vărs urgia peste ele, toată aprinderea mâniei Mele; căci toată țara va fi mistuită de focul geloziei Mele."

Mie mi se pare aiurea ca un Dumnezeu atotputernic,atotstiutor si atotiubitor pedepseste popoarele care s-au indepartat de El.Pur si simplu gasea El alta alternativa.Nu uita,pentru un zeu cu calitatile de mai sus,exista mereu alternative.

Exemplu de nedreptate:
"Ai văzut cum s-a smerit Ahab înaintea Mea? Pentru că s-a smerit înaintea Mea, nu voi aduce nenorocirea în timpul vieții lui; ci în timpul vieții fiului său voi aduce nenorocirea casei lui!"

JUCURI DE STRATEGIE?
te provoc eu la alt joc de STRATEGIE
daca accepti provocarea mea ne jucam despre

-Lumina Sfanta,care apare la Invierea .. zici ca nu crezi ce vezi in net...
-norul care vine la sarbatoarea ,,Shimbarea la fata,,in Tabor
-apele Iordanului care isi intorc cursul de Boboteaza
-icoane care plang cu lacrimi de sange...cand uni se bat cum ai citit tu in VT
-preoti care leviteaza...aha ..
si multe altele
ACCEPTI?
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 13:11:07
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Order66 Vezi mesajul

Exemplu de nedreptate:

are cineva un link cu Ingerul digital??
va roggg
urgent))))
Reply With Quote
Vechi 16.12.2009, 16:45:40
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de o_tzaranca Vezi mesajul
are cineva un link cu Ingerul digital??
va roggg
urgent))))
imi cer scuze pentru postarea asta pripita ...
ulterior am citit postarile lui daaniell...danniell ,ma inclin
am crezut ca cineva se arunca intr-un ocean si risca sa se innece...si pe urma ar fi zis ca oceanul este de vina..
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parerea mea... iustin10 Generalitati 22 20.09.2010 11:18:01
parerea mea luciamanta Despre Biserica Ortodoxa in general 13 26.06.2010 22:52:17
parerea dumneavoastra Anamaria_anca Generalitati 12 11.03.2010 18:57:39
PAREREA VOASTRA ! cristiboss56 Botezul 51 20.08.2008 16:51:03
spuneti-va parerea alexa.oni Generalitati 12 06.01.2008 15:40:38