![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu ma straduiesc sa spun cam tot ce simt si gandesc, chiar daca deschiderea personala este mai greu de gasit pe forum. Si incerc sa spun totul fara a jigni sau a da ispite celor de langa mine. Cat despre aceste "margaritare", ele se gasesc in tot forum'ul si in toate articolele citate. Faptul ca ne straduim sa le lamurim nu cred ca aduce ceva nou, ci doar ceva mai clar.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mi s-a intamplat si mie, precum bine stii, sa arunc vorbe care sa raneacsa sau sa deranjeze. ![]() Totusi, cine intra pe un forum de discutie ar trebui sa stie cum functioneaza acesta. Altfel vorbesti personal, si altfel impersonal. Tot asa, revistele si cartile sunt obiecte publice, la care toti au acces in zilele noastre, insa nu oricine se foloseste citind orice.
|
||||
|
||||
![]()
Windorin: Cat despre spunerea gandurilor, si eu sunt o fire foarte deschisa. Ma deschid repede, iar uneori chiar cui n'ar trebui. Insa, daca se rade de mine, de gandurile mele si de cele ce spun, nu sunt lezat in inima si reusesc sa imi pastrez linistea, caci imi dau seama ca am gresit, spunand cui nu merita cele ale mele. Insa sunt persoane mult mai sensibile, care daca s'ar deschide cuiva care, mai apoi, ar rade de ele, ar suferi mult. Acelora le e de folos sa cerceteze mai cu atentie persoana din fata lor.
Ce mi-ar fi placut sa fiu si eu asa ca tine, Dorin. Dar, din pacate, fac parte din a doua categorie.
Si-mi pare atat de rau ca se mai poate, Gasi atata vreme pentru ura, Cand viata nu-i decat o picatura, Intre minutul acesta care bate ... si celalalt. Si-mi pare neinteles si trist, Ca nu privim la cer mai des, Ca nu culegem flori si nu iubim, Noi, cei care asa de repede murim. http://pensiuneaverasilivia.wordpress.com/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu judecați, ca să nu fiți judecați. Căci cu ce judecată judecați veți fi judecați ; și cu ce măsură măsurați vi se va măsura. De ce vezi tu paiul din ochiul fratelui tău și nu te uiți cu băgare de seamă la bârna din ochiul tău ? Sau, cum poți zice fratelui tău: "Lasă-mă să scot paiul din ochiul tău" , și , când colo, tu ai o bârnă în al tău? . . . Fățarnicule, scoate întâi bârna din ochiul tău , și atunci vei vedea deslușit să scoți paiul din ochiul fratelui tău. SA NU DAȚI CAINILOR LUCRURILE SFINTE ȘI SĂ NU ARUNCAȚI MARGARITARELE VOASTRE ÎNAINTEA PORCILOR , CA NU CUMVA SA LE CALCE ÎN PICIOARE ȘI SA SE IMTOARCA SA VA RUPA . ( Matei 7 : 1 - 6 ) . Subiectul principal abordat de Domnul Iisus în acest pasaj este judecata dreaptă și cea nedreaptă, punându-se accentul pe judecata nedreaptă. Pasajul întreg ne aratâ că Dumnezeu ne va judeca după felul cum noi judecăm , El vrând să fim drepți în judecățile noastre. Un om drept va judeca mai întâi lucrurile din viața sa și mai ales cele ce nu se potrivesc cu dreptatea, și doar apoi va judeca pe alții cu scopul de a-i ajuta, a-i îndrepta . Exemplul cu paiul și bârna , arată bine că scopul judecății este de a-l ajuta pe om în a depăși neajunsurile datorate caracterului său. Un fățarnic însă , nu se va judeca pe sine ci va închide ochii la marile lui neajunsuri și nelegiuiri comise , dar în schimb va judeca mereu micile neajunsuri și greșeli ale altora. Cel fățarnic este numit și "porc" si "câine", pentru că el folosește judecata, un lucru sfânt, pentru a-i călca în picioare pe alții și pentru ai rupe.
|
|||
|
|||
![]()
Din talcuirea parintelui Nicolae Steinhardt:
"Bune și frumoase sunt bunătatea și mărinimia, dar nu față de oricine. Nu-i drept și cuminte să ne lăsăm înșelați, batjocoriți și exploatați de ne-oameni. Bunătatea “și mărinimia nu se confundă cu orbirea, prostia și naivitatea. Naivitatea, zicea Leon Daudet, e bună și frumoasă la prunci, la copii, la tineret. Oamenilor maturi și bătrânilor le sade bine să fie inteligenți, înțelepți, prudenți, călăuziți de ceea ce vechile noastre texte bisericești numesc atât de pertinent: trezvie." De aici: http://nicolaesteinhardt.wordpress.c...-secularitate/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Eu inteleg din versetul acesta ca nu trebuie sa las garda jos si sa ma angajez in discutii, sa socializez cu "prefacuti curiosi" sau "prefacuti prieteni". Margaritarele sunt idealurile noastre iar cele sfinte sunt adevarurile de credinta si chiar sf. Taine.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Trecerea timpului să fie pentru noi prilej de lucrare și dorință de înveșnicire, iar acestea să le împletim cu răbdarea. Sfântul Grigorie spune atât de frumos și pe atât de adevărat:< Unde nu este răbdare,acolo nu este nici iubire", căci, adaug eu, nici credință adevărată nu-i fără iubire și răbdare! Să avem grija cui încredințăm mărgăritarele . . . !
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 05.02.2010 at 20:46:25. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Pomeniti-o in rugaciunile voastre | dorinastoica14 | Rugaciuni | 9 | 29.06.2011 21:39:15 |
Pomeniti-o in rugaciunile voastre | adyy17 | Umanitare | 6 | 25.01.2011 23:00:06 |
SOS-chinezi aruncati in strada! | heaven | Umanitare | 13 | 19.02.2009 21:11:03 |
Puterea rugaciunii voastre | E_my | Umanitare | 3 | 08.02.2008 20:43:47 |
|