Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.05.2010, 22:22:07
luminita- luminita- is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.03.2010
Locație: bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Si eu ma aflu la varsta asta ,,dificila" a adolescentei si recunosc ca am avut ganduri ca e mai bine fara mine,ca sunt in plus peste tot,ca nu sunt buna de nimic si mai bine mor.Toate astea au fost cauzate de singuratate si de lipsa increderii ca pot realiza ceva pe viitor.Dar am scapat de gandurile astea din momentul in care parintii mei s-au apropiat de mine si mi-au aratat si prin alte cai ca ma iubesc(daca inainte aveau senzatia ca daca ma intreaba de mancare si scoala rezolva totul,acum ma mai si imbratiseaza,imi spun aproape zilnic ca sunt importanta pt ei)si am incercat sa ma simt folositoare familiei si cunoscutilor,ceea ce a insemnat mult pt mine.
Reply With Quote
Vechi 27.05.2010, 23:30:15
colaps's Avatar
colaps colaps is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.04.2010
Locație: dor de Moldova...
Religia: Ortodox
Implicit

Va marturisesc si eu, cu prilejul acestui thread, o intamplare, sau mai bine spus, un gand pe care eu l-am avut de pe timpul cand eram in scoala generala.

Ma aflam si eu intr-o stare adanca de deznadejde, accentuata si de multe certuri si probleme in familie si la scoala etc.
Si am inceput sa primesce ganduri de genul "Ce-ar fi sa scap de toate tristetiile astea, de toate probleme si sa-mi pun capat zilelor" sau "Nu e deloc greu, e foarte simplu, deschid geamul si ma arunc". Ganduri oribile. Nu eram deloc religios la vremea aceea, dar nici ateu. Eram ca mai tot copilul, ratacit, pierdut, orb si inecat in ignoranta.

Insa, pe langa aceste ganduri, care negresit sunt trimise de catre vrajmas pentru a ne damna sufletele, am primit si un gand neasteptat, surprinzator de strain la vremea respectiva. Mi-a venit: "Ce-ar fi sa scap de toate grijile acestea, dar nu prin sinucidere. Daca m-as duce la o manastire si as sta toata viata si m-as ruga Domnului?".
Repet, nu eram deloc religios, nici nu stiam Tatal Nostru, era vai si-amar de mine, si dintr-o data acest gand, la care ma gandesc acuma si imi dau seama ca nu numai vrajmasul ne trimite ganduri rele in momentele noastre grele, ci mai este si un Prieten al nostru, colo Sus, care vrea ca noi sa fim fericiti si sa urmam calea cea buna.

Negresit, deznadejdea este cea mai cumplita boala duhovniceasca, de care nu se scapa usor, dar este totusi o boala care poate fi biruita cu ajutorul Domnului.
Chiar daca ne aflam la pamant, in cea mai intunecata tristete si credinta ne-a fost crapata, sa ne fortam sa ne rugam lui Dumnezeu sa ne ajute sa izbavim aceste momente si sa ne ridicam apoi, cu capul mai sus decat inainte, asa cum se cuvine crestineste.

Doamne ajuta!

Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului!
Reply With Quote
Vechi 28.05.2010, 11:00:57
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Caderea lui Adam a fost definita ca fiind un esec existential, el alege sa rupa legatura cu Dumnezeu (Viata) si astfel moare. Sinuciderea este o criza existentiala. Indiferent de probleme, motive, nu ai dreptul sa-ti iei viata. Nu intamplator Biserica nu savarseste slujba Inmormantarii pentru acestia. In slujba se cere iertarea pacatelor, dar acest lucru poate fi implinit in cazul in care avem persoane care nu au rupt legatura cu Dumnezeu. Ori sinuciderea pune in fata doar persoane care au rupt relatia cu El.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Mantuirea - numai la ortodocsi?! Florin-Ionut Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni 1350 16.08.2013 12:05:58
Intrebari si nu numai cristiboss56 Calugarul 160 14.02.2013 23:09:01
Numai 6000 de ani ? Templier Knight Din Vechiul Testament 11 23.10.2011 21:06:39
Am numai ghinioane cotorceanucarmen Generalitati 15 21.07.2009 09:29:38