![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In plus, vorbirea cu mortii printr-un shaman adecvat, practicile woodoo, iubirea gen Maitreyi si restul ce s-a mai spus aici ma duce cu gandul la Charles Darwin, in nici un caz la crestinism. PACAT, SUNT MULTI PE ACEST SITE, O REPET CARE NUMAI CRESTINI NU SE NUMESC. PACAT DE RESTUL 1% CARE SALVEAZA ACEST FORUM ASA ZIS CRESTIN ORTODOX....
|
|||
|
|||
|
Citat:
Daca da, imi cer scuze ca nu m-am facut inteleasa. Nu pot sa zic direct ce am de zis pentru ca voi fi acuzata de ura, bigotism etc.. Oamenilor le-a placut filmul. Atunci nu poti decat sa intrebi chestii evidente.. tree of life este constiinta colectiva? Da, normal ca da. Dar ideea nu-mi apartine. Asta este ce promoveaza filmul. nu eu! Last edited by anna21; 12.01.2010 at 21:16:34. |
|
|
||||
|
||||
|
Filmul "Avatar" nu am ajuns sa il vad,insa am inteles ca este interesant atat prin tematica sa,cat si prin efectele speciale.Altii mi-au spus ca este oarecum plictisitor.
In Bucuresti doar la Mall poate fi vazut?Ruleaza in fiecare zi?Multumesc! Last edited by heaven; 15.01.2010 at 09:00:11. |
|
|
|||
|
|||
|
... poate constientul colectiv, conf. Jung, sau ceea ce numim noi subconstient colectiv?
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Din cat am inteles eu, inconstientul colectiv este mai mult sediul arhetipurilor, un fel de "reziduu" al etapelor dezvoltarii (filogenetice) a psihicului. Si el avea aceasta idee ca psihicul uman este in dezvoltare, ca mai demult, de ex., nu exista o unitate psihica (gandeste-te la niste oameni schizofrenici, dar asa, de felul lor)..tampenii (scuze). Constiinta colectiva este un termen pe care l-am gasit pe situri new age, dar acum as minti sa spun ca stiu sa definesc EXACT ce inseamna (ca nici nu am rabdare sa citesc toate prostiile, mai mult ma amuz). Din ce am inteles, constiinta individuala este f limitata, dar ne putem deschide (spiritual) si expune constiintei cosmice din care facem parte. Iar in aceasta constiinta cosmica nici nu se comunica prin cuvinte, ci prin transmiterea directa a gandurilor... bla bla bla.. Cine vrea sa aiba aceasta constiinta neaparat sa-si faca un coif de staniol cu antene.. (Scuze, chiar nu pot ramane serioasa cand vorbesc despre astfel de lucruri.) Termenii mai evolueaza si ei, dracii sunt in pas cu modernitatea. |
|
|
||||
|
||||
|
Cred ca sunt cu un pas inainte, ei dicteaza "modernizarile". A nu se confunda "modernizarile" ideilor cu avansul pur stiintific.
|
|||
|
|||
|
Filmu' asta, in afara efectelor speciale e doar un Pocahontas futurist. Echivalentul cuceririi Americii de catre omul alb crestin. Doar ca in film pe indigeni i-a dus capul sa se uneasca inainte ca ocupantii sa fie intr-un numar suficient de mare incat sa-i copleseasca tehnologic.
Filmul seamana intrucatva si cu District 9 (il recomand). Cum s-ar comporta oamenii daca o rasa avansata ar venii intr-o zi, nu sa ne distruga sau sa ne conduca spre noi culmi ale dezvoltarii, ci pur si simplu sa ne ceara ajutorul. Probabil ca am fura de la ei tot ce se poate. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
O povestioare spusa pe scurt, spune ca o data un sfant s-a hotarat sa-i scrie sefului "de jos" un ordin, in numele lui Dumnezeu, sa nu mai ispiteasca pe om. Apoi scrisoarea a aruncat-o in gura unui vulcan. Intr-un tarziu a venit si raspunsul prin gura unui mic demon: "sefu zice ca nu e nevoie sa se ocupe de voi, va descurcati foarte bine si singuri" :))) |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 17:12:08 |
| filmul rusesc "Preotul" | padrevicentiu | Generalitati | 9 | 14.04.2011 12:19:51 |
| Dar filmul "Angora"? | anika12 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 4 | 21.01.2011 12:25:14 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 08:26:42 |
| Filmul "Locul Ingerului" | andreicozia | Generalitati | 2 | 23.09.2009 17:14:30 |
|
|