![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Mie mi se pare ca respectivii traiau exact in cadrul care a fost creat pentru ei. Si il respectau in masura in care il cunoasteau. Citat:
Tot cadrul este evident supranatural, n-are nici o legatura cu "valorile pagane". O mica sugestie poate ar fi pe undeva cand numeste natura "mama" dar cam atat. Citat:
Cineva care este deja fixat pe o perspectiva va lua lucrurile din perspectiva cutare indiferent ce ii prezinti tu. Un yoghin va intelege Biblia ca un yoghin, unui ateu ii va alimenta ura pentru religie, etc. Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu sunt valori nihiliste si atee, sunt valori care pot fi indreptate spre bine sau spre rau. dragostea adevarata nu poate fi indreptata spre rau, dar omul poate iubi pacatul. deci sa nu luam atat de mult valorile in sine, sa ne uitam in primul rand la Hristos si sa indreptam totul spre el. Vrajmasul a incercat sa pacaleasca omul prin ateismul acesta sec, care poate sa fie pentru unii "convingator", dar nu are un invelis atat de prezentabil. la fel si nihilismul pur - putin cam fatalist, pesimist. nu a reusit sa ne pacaleasca atat de mult cat si-a dorit. asa ca a faurit necuratul forme noi de ispite. aceleasi idei, reinterpretate, aparent "reorientate", cu un invelis atragator. Nu oricine are dragostea si responsabilitatea pe buze, le are si in inima. Daca noi stim ca vrajmasul poate lua chiar infatisarea unui INGER DE LUMINA, ce sa mai zicem de micile pacaleli terminologice? :) Doamne ajuta! |
|
|
|||
|
|||
|
Ma amuza cum multi din voi imediat vedeti in filmul asta ceva negativ pentru ca nu pupa in dos religia voastra si filozofia voastra ci indrazneste sa faca ceva diferit(desi e clar inspirata din povesti gen Pocahontas si face clar aluzie la invazia europenilor in america). Imediat vedeti conspiratii si subeversiune, ca inearca sa va manipuleze etc dar seara cititi rugaciuni care sunt facute clar pentru indoctrinare.
EU am vazut filmul asta si m-am bucurat de el pentru ceea ce este, o fantezie cu lectii morale anti rasiste, anti ignoranta si protoleranta. Asta ma face sa ma intreb voi cum vedeti toate filmele astea fantastice, gne Harry potter sau Stapanul Inelelor unde nu exista crestinims si supranaturalul se manifesta in mod banal si nimeni nu mentioneaza Dzeu sau pacat. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
Ma fascineaza perceptia voastra a realitatii. Nimeni nu percepe realitatea pentru cea ce este, cu toti ne amagim cu o realitate ce e defapt 95% imaginatia naostra. Ce ma intereseaza la voi e ca mai toata lumea isi creaza o realitate cofortabila ca sa traisca fericiti, voi crestinii seriosi va creati o realitate in care va chinuiti in nenumarate feluri si va impuneti nsite limite absurde, si va consolati cu cele ma vagi si slabe senzatii fabricate numai in capul vostru. In alte cuvinte dupa ce ca va inchideti in propria lume va mai si faceti acea lume miserabila.
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Citat:
Citat:
Si revenind la Avatar, mi-a placut ca a strecurat cateva ironii la adresa celor care ataca evolutionismul. In rest, efecte speciale si nimic mai mult. Scenariu previzibil si clasic de Hollywood. Actori fara prea multe sanse de a-si arata talentul care in cele mai multe cazuri lipsea oricum. In schimb, muzica buna. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In rest as vrea sa spun despre mine ca sunt un mare nihilist dar al desertaciiunii ,refuz in corpore cultura asta care,in momentele ei cele mai de succes nu face decat sa copieze vag unele idei de la crestinism,despre bine,adevar ,sens etc Totusi,cu toata aceasta respingere care o am fata de filme in general,nu imi dau seama de ce mi-a placut asa mult acel film ,chiar am fost emotionat si infiorat .Cu atat mai mult cu cat urasc efectele pe calcuator(odata ce lucrez non stop cu el) . Si mai ales ca apoi am aflat ca regizorul Cameron e cel care a orchestrat farsa cu urna cu oasele lui Iisus Si cu atat mai mult cu cat personajul pozitiv lupta impotriva rasei umane,si pentru o polpulatie care avea o zeitatate care era omniprezenta ,ca un fel de retea informationala a acelei planete Erau toate premisele de a considera acest film inca o porcarie de succes,si cu toate astea m-a emotionat profund.Bine,ca odata iesit din sala,nu am avut nostalgia acelui film,dar pe moment,m-a transpus in alt orizont de valori,dar fara ceva agresiv in ele. :) Am aplaudat ca un copil cand au venit brontozaurii aia,peste invadatorii pamanteni . Curat murdar ! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
dragute efecte speciale....cam atat....dar o faina poveste de dragoste...
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman | Ciprian Mustiata | Teologie si Stiinta | 8 | 19.12.2012 17:12:08 |
| filmul rusesc "Preotul" | padrevicentiu | Generalitati | 9 | 14.04.2011 12:19:51 |
| Dar filmul "Angora"? | anika12 | Biserica Ortodoxa si Massmedia | 4 | 21.01.2011 12:25:14 |
| Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 08:26:42 |
| Filmul "Locul Ingerului" | andreicozia | Generalitati | 2 | 23.09.2009 17:14:30 |
|
|