Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.01.2010, 21:16:57
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
exact despre asta vorbeam si eu - supra-natura, natura in afara barierelor in care a fost creata de Dumnezeu.
Serios? Care bariere?
Mie mi se pare ca respectivii traiau exact in cadrul care a fost creat pentru ei.
Si il respectau in masura in care il cunoasteau.

Citat:
intoarcerea la valorile pagane este mai mult decat clara in film..
Ca de exemplu?
Tot cadrul este evident supranatural, n-are nici o legatura cu "valorile pagane".

O mica sugestie poate ar fi pe undeva cand numeste natura "mama" dar cam atat.

Citat:
mergand pe aceasta directie, ca subiectul poate alimenta ideile deja existente panteiste sau naturaliste, din ce ai spus tu deduc ca aceste doua curente ar avea unele idei bune, atata timp cat le filtrezi dintr-o perspectiva crestina.
N-am afirmat asta, ci dimpotriva.
Cineva care este deja fixat pe o perspectiva va lua lucrurile din perspectiva cutare indiferent ce ii prezinti tu.
Un yoghin va intelege Biblia ca un yoghin, unui ateu ii va alimenta ura pentru religie, etc.

Citat:
recomand calduros cartea parintelui Serafim Rose - "Nihilismul - o filosofie luciferica", pentru o mai buna constientizare a curentelor de gandire care "bantuie" epoca noastra, curente care vin imbracate in haine ademenitoare, cu idei noi si "bune", care ne spun ce vrem sa auzim, ne vorbesc despre natura, iubire, responsabilitate, dar de fapt nu sunt decat o reactualizare a ratacirilor ateiste si nihiliste, putin mai "gatite" pentru a suna bine urechilor contemporane. Sa ne fereasca Dumnezeu de acestea!
De cand iubirea si responsabilitatea sunt valori nihiliste si atee?
Reply With Quote
Vechi 12.01.2010, 21:27:33
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
De cand iubirea si responsabilitatea sunt valori nihiliste si atee?
iti voi raspunde la intrebarea aceasta caci la restul a raspuns sora anna21 destul de convingator.
Nu sunt valori nihiliste si atee, sunt valori care pot fi indreptate spre bine sau spre rau. dragostea adevarata nu poate fi indreptata spre rau, dar omul poate iubi pacatul. deci sa nu luam atat de mult valorile in sine, sa ne uitam in primul rand la Hristos si sa indreptam totul spre el. Vrajmasul a incercat sa pacaleasca omul prin ateismul acesta sec, care poate sa fie pentru unii "convingator", dar nu are un invelis atat de prezentabil. la fel si nihilismul pur - putin cam fatalist, pesimist. nu a reusit sa ne pacaleasca atat de mult cat si-a dorit. asa ca a faurit necuratul forme noi de ispite. aceleasi idei, reinterpretate, aparent "reorientate", cu un invelis atragator. Nu oricine are dragostea si responsabilitatea pe buze, le are si in inima. Daca noi stim ca vrajmasul poate lua chiar infatisarea unui INGER DE LUMINA, ce sa mai zicem de micile pacaleli terminologice? :) Doamne ajuta!
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 02:31:35
AteulCelRau
Guest

Implicit

Ma amuza cum multi din voi imediat vedeti in filmul asta ceva negativ pentru ca nu pupa in dos religia voastra si filozofia voastra ci indrazneste sa faca ceva diferit(desi e clar inspirata din povesti gen Pocahontas si face clar aluzie la invazia europenilor in america). Imediat vedeti conspiratii si subeversiune, ca inearca sa va manipuleze etc dar seara cititi rugaciuni care sunt facute clar pentru indoctrinare.

EU am vazut filmul asta si m-am bucurat de el pentru ceea ce este, o fantezie cu lectii morale anti rasiste, anti ignoranta si protoleranta. Asta ma face sa ma intreb voi cum vedeti toate filmele astea fantastice, gne Harry potter sau Stapanul Inelelor unde nu exista crestinims si supranaturalul se manifesta in mod banal si nimeni nu mentioneaza Dzeu sau pacat.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 02:35:16
cristinamaria cristinamaria is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.04.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul
Ma amuza cum multi din voi imediat vedeti in filmul asta ceva negativ pentru ca nu pupa in dos religia voastra si filozofia voastra ci indrazneste sa faca ceva diferit(desi e clar inspirata din povesti gen Pocahontas si face clar aluzie la invazia europenilor in america). Imediat vedeti conspiratii si subeversiune, ca inearca sa va manipuleze etc dar seara cititi rugaciuni care sunt facute clar pentru indoctrinare.

EU am vazut filmul asta si m-am bucurat de el pentru ceea ce este, o fantezie cu lectii morale anti rasiste, anti ignoranta si protoleranta. Asta ma face sa ma intreb voi cum vedeti toate filmele astea fantastice, gne Harry potter sau Stapanul Inelelor unde nu exista crestinims si supranaturalul se manifesta in mod banal si nimeni nu mentioneaza Dzeu sau pacat.
Pai daca te amuza indoctrinatii care scriu pe aici, ce te face sa cauti raspunsuri la intrebarile tale tocmai pe forumul asta? Speri sa convingi pe cineva sau sa fii convins? Sau doar sa faci impresie?
Vechi 15.01.2010, 02:39:58
AteulCelRau
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Pai daca te amuza indoctrinatii care scriu pe aici, ce te face sa cauti raspunsuri la intrebarile tale tocmai pe forumul asta? Speri sa convingi pe cineva sau sa fii convins? Sau doar sa faci impresie?
Ma fascineaza perceptia voastra a realitatii. Nimeni nu percepe realitatea pentru cea ce este, cu toti ne amagim cu o realitate ce e defapt 95% imaginatia naostra. Ce ma intereseaza la voi e ca mai toata lumea isi creaza o realitate cofortabila ca sa traisca fericiti, voi crestinii seriosi va creati o realitate in care va chinuiti in nenumarate feluri si va impuneti nsite limite absurde, si va consolati cu cele ma vagi si slabe senzatii fabricate numai in capul vostru. In alte cuvinte dupa ce ca va inchideti in propria lume va mai si faceti acea lume miserabila.
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 10:23:40
ai2 ai2 is offline
Banned

Data înregistrării: 24.10.2008
Locație: Micul Paris medieval
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristinamaria Vezi mesajul
Pai daca te amuza indoctrinatii care scriu pe aici, ce te face sa cauti raspunsuri la intrebarile tale tocmai pe forumul asta?
Ce te face sa crezi ca noi cautam raspunsuri aici pe forum?
Citat:
Speri sa convingi pe cineva sau sa fii convins?
Eu cel putin nici aia nici aia. Prima varianta poate fi foarte periculoasa pentru credinciosii trecuti de o varsta nu prea inaintata. A doua varianta, ma face sa zambesc. Un zambet amar la gandul ca aveam sanse sa raman prizonier in rai.
Citat:
Sau doar sa faci impresie?
Mult mai mult imi doresc sa fac impresie in alte medii!

Si revenind la Avatar, mi-a placut ca a strecurat cateva ironii la adresa celor care ataca evolutionismul. In rest, efecte speciale si nimic mai mult. Scenariu previzibil si clasic de Hollywood. Actori fara prea multe sanse de a-si arata talentul care in cele mai multe cazuri lipsea oricum. In schimb, muzica buna.
Reply With Quote
Vechi 18.01.2010, 14:54:13
Langu Langu is offline
Banned

Data înregistrării: 08.02.2009
Locație: Madrid
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Langu
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AteulCelRau Vezi mesajul

Uite ca te-au invins mancarimile si n-ai mai rezistat.Esti ca si cuiul lui Pepelea,batut bine in forumul crestin.Ce noutati mai ai?
Reply With Quote
Vechi 12.01.2010, 21:26:10
iustin10 iustin10 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.01.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de andrei_im Vezi mesajul
recomand calduros cartea parintelui Serafim Rose - "Nihilismul - o filosofie luciferica", pentru o mai buna constientizare a curentelor de gandire care "bantuie" epoca noastra, curente care vin imbracate in haine ademenitoare, cu idei noi si "bune", care ne spun ce vrem sa auzim, ne vorbesc despre natura, iubire, responsabilitate, dar de fapt nu sunt decat o reactualizare a ratacirilor ateiste si nihiliste, putin mai "gatite" pentru a suna bine urechilor contemporane. Sa ne fereasca Dumnezeu de acestea!
Andrei_im,as vrea sa te intreb doar atat:ai vazut filmul ? 3D ?
In rest as vrea sa spun despre mine ca sunt un mare nihilist dar al desertaciiunii ,refuz in corpore cultura asta care,in momentele ei cele mai de succes nu face decat sa copieze vag unele idei de la crestinism,despre bine,adevar ,sens etc
Totusi,cu toata aceasta respingere care o am fata de filme in general,nu imi dau seama de ce mi-a placut asa mult acel film ,chiar am fost emotionat si infiorat .Cu atat mai mult cu cat urasc efectele pe calcuator(odata ce lucrez non stop cu el) . Si mai ales ca apoi am aflat ca regizorul Cameron e cel care a orchestrat farsa cu urna cu oasele lui Iisus
Si cu atat mai mult cu cat personajul pozitiv lupta impotriva rasei umane,si pentru o polpulatie care avea o zeitatate care era omniprezenta ,ca un fel de retea informationala a acelei planete
Erau toate premisele de a considera acest film inca o porcarie de succes,si cu toate astea m-a emotionat profund.Bine,ca odata iesit din sala,nu am avut nostalgia acelui film,dar pe moment,m-a transpus in alt orizont de valori,dar fara ceva agresiv in ele. :) Am aplaudat ca un copil cand au venit brontozaurii aia,peste invadatorii pamanteni .
Curat murdar !
Reply With Quote
Vechi 12.01.2010, 21:30:06
andrei_im's Avatar
andrei_im andrei_im is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.12.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iustin10 Vezi mesajul
Andrei_im,as vrea sa te intreb doar atat:ai vazut filmul ? 3D ?
In rest as vrea sa spun despre mine ca sunt un mare nihilist dar al desertaciiunii ,refuz in corpore cultura asta care,in momentele ei cele mai de succes nu face decat sa copieze vag unele idei de la crestinism,despre bine,adevar ,sens etc
Totusi,cu toata aceasta respingere care o am fata de filme in general,nu imi dau seama de ce mi-a placut asa mult acel film ,chiar am fost emotionat si infiorat .Cu atat mai mult cu cat urasc efectele pe calcuator(odata ce lucrez non stop cu el) . Si mai ales ca apoi am aflat ca regizorul Cameron e cel care a orchestrat farsa cu urna cu oasele lui Iisus
Si cu atat mai mult cu cat personajul pozitiv lupta impotriva rasei umane,si pentru o polpulatie care avea o zeitatate care era omniprezenta ,ca un fel de retea informationala a acelei planete
Erau toate premisele de a considera acest film inca o porcarie de succes,si cu toate astea m-a emotionat profund.Bine,ca odata iesit din sala,nu am avut nostalgia acelui film,dar pe moment,m-a transpus in alt orizont de valori,dar fara ceva agresiv in ele. :) Am aplaudat ca un copil cand au venit brontozaurii aia,peste invadatorii pamanteni .
Curat murdar !
nu l-am vazut dar am citit despre el, din amble parti, atat pro cat si contra. Nu e nevoie sa tragi din tigara ca sa-ti dai seama ca e pacat sa fumezi. :) nu te lasa pacalit de efecte speciale, mai ales la o asemenea anvergura. am spus mai sus - aceste efecte sunt o forma de placere bruta, nu au nici o legatura cu arta adevarata, cu subtilitatea artistica. un prieten mi-a spus ca daca nu e vazut 3d, filmul aproape nu mai are nici o valoare. asta spune multe...
Reply With Quote
Vechi 15.01.2010, 09:40:38
philalex philalex is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.05.2007
Implicit

dragute efecte speciale....cam atat....dar o faina poveste de dragoste...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce considerati despre "Misquoting Jesus"/"Forged" de Bart Ehrman Ciprian Mustiata Teologie si Stiinta 8 19.12.2012 17:12:08
filmul rusesc "Preotul" padrevicentiu Generalitati 9 14.04.2011 12:19:51
Dar filmul "Angora"? anika12 Biserica Ortodoxa si Massmedia 4 21.01.2011 12:25:14
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 08:26:42
Filmul "Locul Ingerului" andreicozia Generalitati 2 23.09.2009 17:14:30