Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 12.02.2010, 21:29:42
annajanette
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de florin1966 Vezi mesajul
"fericit esti toma ca ai vazut si ai crezut, dar mai fericiti sunt cei ce nu au vazut dar au crezut"minunile sunt pentru cei ce nu cred sau se indoiesc .fiti fericiti ca dumnezeu va iubeste si nu va lasat sa pieriti in indoiala si necredintaci va dat si ochi sa vedeti minunile lui ce le face cu noi toti"har mila si pace cu voi"
Florin acest topic nu a fost facut ca sa ma conving ca exista dzeu ci ptr a-l lauda si sa aratam si celorlati ce face pt noi. Lui ii place ca il laudam deci ai inteles foarte gresit mesajul acestui topic. Peste tot scrie si in biblie ca trebuie sa ii laudam faptele care sunt intr-adevar minuni. Si apropos ateii nu prea stau pe acest site believe me.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2010, 15:07:51
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de annajanette Vezi mesajul
As vrea sa povestim fiecare o minune pe care a facut-o Dzeu pt fiecare dintre noi, sunt sigura ca aveti ce povesti. Voi incepe eu.
Ma pregateam pt facultate acum 13 ani si dupa ce am dat examen am picat cu media 7(eram prima sub lista). Stiind ca trebuie sa stau un an pe bara am fugit la biserica intr-o dimineata de duminica n-am sa uit niciodata am stat 4 ore la slujba timp in care numai am plans implorandu-l sa ma ajute cumva. A doua zi luni ma suna secretara de la facultate ca s-a retras cineva pt ca intrase si la alta facultate si a renuntat la cea la care dadusem eu.Si pt ca eram prima sub lista m-a sunat. MIE MI S-A PARUT O ADEVARATA MINUNE!!!!!!!!
Va astept pe voi.
O adevarata minune!!!

Si eu ca si tine ma pregateam pentru admiterea la Facultate. Dar eu din cauza ca la BAC luasem nota mare...ma gandeam in sinea mea ca am si eu dreptul dupa atata stres sa ma relaxez ...si ma relaxam evident, mai citeam eu pe ici pe colo din materia pentru admitere...si mi se parea ca totul e foarte usor, ca nu imi va lua mult si ca nu e nevoie sa ma dau de ceasul mortii cu invatatul!

Buuun...trece timpul, ma trezesc in preziua examenului ca trebuie sa recapitulez, si cand dau sa rasfoiesc cartea, mi-am dat seama ca ma uitam ca la alfabetul chinezesc...si ma cuprinde disperarea, mai citeam eu asa in disperare cate un capitol ( la mine chiar mai functioneaza, sub stres...se prinde repede)...insa puteam eu sa stau si in cap de acum ca nu aveam cum sa mai parcurg toata cartea.

Exact in seara aia vine in vizita un prieten de-al tatalui meu...si cum stateau ei la un pahar de vorba...si nu numai, cunostinta asta incepe sa intrebe daca eu sunt pregatita, daca tata mi-a pus ceva pile pentru admitere...ca el desi avea o fata mai mica decat mine cu un an, deja a asigurat-o, a dat banii unde trebuia...si fata nu are nicio grija. Eu cand aud una ca asta, am inceput sa plang de sarea camasa de pe mine nu alta...si in starea asta, dupa ce a plecat musafirul, am inceput sa citesc al 2-lea paraclis al Maicii Domnului..cu sughituri, cu tot tacamul...si dupa ce m-am mai resemnat...pentru ca la urma urmei nici nu mai aveam altceva de facut...am pus mana pe carte si am citit mai cu luare aminte, in locul unde s-a deschis cartea...despre Adaosul Filioque.

Ei a 2 a zi, toti candidatii erau bine dispusi, vorbeau...eu nu stiam cum sa imi stapanesc lacrimile...si asa intram cu totii in sala de examen, se deschid subiectele...siii: Adaosul Filioque..era primul subiect, pe care din intamplare eu il stiam perfect ...unii oftau prin jur, in timp ce mie imi venea sa sar de bucurie!!!!

Pentru mine cel putin, a fost minune...pentru ca asta stiam cel mai bine, pentru altii o fi fost ceva banal...de moment ce stiau totul la perfectie...dar atunci am simtit clar ajutorul lui Dumnezeu!!!

E de prisos sa mai adaug ca plangeam seara de seara gandidu-ma daca iau sau nu admiterea...si dupa atat stres ( de care eu fugisem alegand sa ma relaxez )...am primit ceea ce meritam, dar macar la urma...am ajuns sa fiu studenta!!!!

In concluzie....mareeee e Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 12.02.2010, 15:19:51
annajanette
Guest

Implicit foarte frumoasa minune andrusca

m-as fi asteptat sa fie mai multi cei care vor sa laude minunile domnului dar vad din putinele mesaje ca desi in alte topicuri fiecare face pe smeritul si iubitorul de dzeu(imi pare rau ca trebuie sa critic) aici nu se inghesuie nimeni......sa arate minunile lui. CHIAR ASA NU A AVUT NIMENI NICI UN AJUTOR DE LA DZEU CARE SA MERITE A FI POVESTIT???
VISE PREMONITORII CEVA?

Last edited by annajanette; 13.02.2010 at 00:55:31.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2010, 15:23:14
AndruscaCIM's Avatar
AndruscaCIM AndruscaCIM is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.08.2009
Locație: Germania
Implicit

Citat:
m-as fi asteptat sa fie mai multi cei care vor sa laude minunile domnului dar vad din putinele mesaje ca desi in alte topicuri fiecare face pe smeritul si iubitorul de dzeu(imi pare rau ca trebuie sa critic) aici nu se inghesuie nimeni......sa arate minunile lui. CHIAR ASA NU A AVUT NIMENI NICI UN AJUTOR DE LA DZEU CARE SA MERITE A FI POVESTIT???
Mersic, nu stiu cum o fi pentru altii...dar cu siguranta pentru mine a fost una foarte mare si de reala importanta!

Asta a fost una mai legata de un eveniment important din viata mea, insa de ajutorul lui Dumnezeu ma bucur in fiecare clipa...asta e lucru cert!

Dar sa mai vin si cu partea a 2 a din seria minunilor...
Reply With Quote
Vechi 12.02.2010, 16:20:41
annajanette
Guest

Implicit te astept

poti povesti tot ce doresti ....eu sunt interesata.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2010, 16:31:28
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Desi nu eram crestin in vremea aceea, Dumnezeu a facut atata bine pentru mine intr-un timp foarte-foarte scurt, incat am hotarat sa calc peste impietrirea mea si sa revin la credinta, ca multumire pentru bunatatea Lui.

Slava Domnului!

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 12.02.2010, 16:39:33
vali99 vali99 is offline
Member

Data înregistrării: 17.12.2009
Implicit

Minuni se intimpla cu noi in fiecare ceas, ochi sa avem sa le vedem.. Cea mai mare minune pe care a facut-o Dumnezeu cu mine este invierea sufleteasca, caci desi mergeam si eu la biserica, mai tineam post, ma spovedeam si impartasam viata mea era insa departe de adevarata viata in Hristos...dar intr-o zi din vacanta de vara, bunica mea exasperata de noi care alergam numai dupa distractii ne-a spus "azi nu mai mergeti nicaieri ci stati acasa sa va pun o caseta audio cu o predica". Si ne-a pus predica la DUminica Infricosatei Judecati (care a fost Duminica trecuta) a p. Visarion Iugulescu. In timp ce ascultam predica am simtit, asa cum spune Sf Ap Pavel,ca mi-au cazut solzii de pe ochi si am inceput sa-mi vad pacatele si m-am ingrozit. Am inceput sa pling si ma intrebam "cum de nu se deschide pamintul sa ma inghita pt pacatele mele, cum de ma mai rabda DUmnezeu" ......
Au trecut ani buni de atunci, de indreptat nu m-am indreptat nici pina acum, dar de cite ori imi aduc aminte de ceea ce am simtit atunci, mi se cutremura carnea pe mine....
Miluieste-ma, Dumnezeule, miluieste-ma...
Reply With Quote
Vechi 14.02.2010, 15:37:11
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit minunile din viata mea (cateva)

Si cu mine a facut Bunul Dumnezeu F. multe minuni, mai ales prin intermediul (si/sau la interventia/mijlocirea) Maicii Domnului, careia am tot incercat sa ma rog, dupa puteri. Am simtit din plin ajutorul lui Dumnezeu, al Maicii Domnului si al Sfintilor carora m-am rugat, aproape instantaneu; raspunsurile la rugaciunile mele nu s-au lasat mai niciodata prea mult asteptate, desi am pacatuit F. mult (si F. grav) la viata mea, inca din copilarie, de cand am inceput sa cresc etc. Si nici recunostinta/multumire, pt. ele, nu am aratat catre Dumnezeu, de cele mai multe ori, cazand in uitare, lenevie, ignorantza s.a. Dar Le MULTUMESC acum, si aici, in mod public (si expres), dar si in sinea mea, in sufletul si mintea mea, pentru toate binefacerile, pt. tot ajutorul neasteptat si pt. toata purtarea de grija!...

Am avut o existenta cam 'zbuciumata', inca de timpuriu, si m-am aflat de multe ori in situatii aparent fara iesire, in imprejurari imprevizibile s.a.m.d., insa de fiecare data am reusit sa scap ori/si sa gasesc o iesire/salvare, in moduri miraculoase, numai cu ajutorul (interventiei divine salvatoare, izbavitoare a) Domnului Iisus Hristos, Caruia Ii MULTUMESC nespus de mult!...

Poate ca aici 'nu se inghesuie nimeni' sa discute despre minunile pe care le-a facut Bunul Dumnezeu in viata fiecaruia, fiindca unele (sau multe) dintre ele ar putea fi mult prea personale. Uneori simti nevoia de a le face cunoscute si altora, dar alteori, poate ca ar fi mai bine si mai recomandabil, mai indicat sa le pastrezi doar pt. tine, acum depinde si de natura lor etc. Sau si din uitare, ori nebagare de seama s.a.m.d.

Expun si eu, f. pe scurt, vreo cateva 'intamplari minunate' din experienta pers., 'patzaniile' mele, aici:
1. am 'revenit' la viata dupa o noapte de stat in coma, in urma unei tentative de suicid prin ingestie de pastile (cativa pumni plini de tranchilizante, somnifere, barbiturice s.a.), in adolescentza timpurie; m-am si recuperat apoi destul de rapid, d.p.d.v. fizic, insa am ramas ulterior cu unele stari de anxietate si depresie etc.

2. am scapat miraculos din cateva posibilitati de accidente auto care mi-ar fi putut fost chiar fatale (o data, chiar inainte de o eventuala coliziune extrem de oribila , pe care am reusit sa o evit printr-o minune, ca altfel nu-mi explic!... nu stiu ce-mi venise, dar chiar cu vreo cateva secunde inainte de acea intamplare, incepusem, instantaneu, aflandu-ma la volan, sa cant 'Hristos a Inviat!', imnul pascal, dar cu atata intensitate si 'pasiune', cu un fel de 'dor', cumva inexplicabil, 'sete' sufleteasca dupa Dumnezeu, de aproape ca-mi dadusera si lacrimile!... apoi, cateva secunde mai tarziu, am evitat un posibil accident mortal!...)

3. am reusit la unele examene mai dificile (cel putin asa-mi pareau mie, pt. nivelul meu de pregatire si/sau inteligentza mea, la respectivele momente in timp) in urma rugaciunilor (insistente, cateodata).

4. am revenit la credinta crestin-ortodoxa (a trebuit sa primesc Mirungerea, iarasi), dupa ce ma lepadasem (asemenea lui Iuda iscarioteanul) de Hristos, din pura PROSTIE, nestiintza etc, victima (sub hipnoza mai mult fara voia mea) a unor vrajitori/samani care se ocupau cu magia neagra si la care mersesem intr-un impuls DOBITOCESC, sa-mi aflu 'viitorul', dar sa ma si razbun pe cineva!... si am sfarsit prin a ma 'razbuna' pe nimeni altcineva, decat propria-mi persoana!... Am suferit cumplit, am agonizat, aproape indescriptibil in cuvinte (stari insuportabile de cosmar intens, prelungit, parca interminabil), ulterior, pt. ca imediat ce m-am lepadat de Hristos, mi se retrasese, in mod simtit, perceptibil, Harul primit la Botez. Dar nu mai intru acum in detalii, ca n-as mai termina nici intr-o saptamana - lol. Am revenit la credinta crestin-ortodoxa pe care o primisem la Botez, doar in urma rugaciunilor la Maica Domnului, care mi-a luminat mintea (intunecata) sa-mi amintesc de relele ce facusem in trecut si pe care le uitasem cu desavarsire!... am mers apoi la un duhovnic si m-am spovedit, i-am povestit (tot, sper ca n-am omis/uitat nimic din) ce facusem etc, iar dansul mi-a spus ca a fost F. grav dar ca exista iertare de la Dumnezeu pt. cei ce se pocaiesc si isi regreta sincer pacatele savarsite/comise, si ca trebuie sa primesc iarasi Mirungerea, mi-a dat si un canon etc. Iertare ar fi existat pana si pt. Iuda iscarioteanul, daca s-ar fi pocait, dar nu s-a pocait, si de aceea a sfarsit cum a sfarsit... Sf. Ap. Petru de asemenea s-a lepadat de 3 ori de Hristos, dar mai apoi a fost iertat (a primit iertare) fiindca s-a pocait, a regretat si a plans cu amar s.a.m.d. Exemplul Sf. Ap. Petru mi-a fost amintit si mie atunci (daca-mi mai amintesc asa bine si nu ma-nseala memoria) de catre acel preot duhovnic.

* odata, mai demult, am scapat 'ca prin urechile acului' (vba ceea), din mainile unui tigan dubios, puscarias (destul de periculos, dar care pozase in 'om de buna-credintza' si astfel indusese in eroare/pacalise destule pers.), care probabil se ocupa si cu traficul de persoane, pe langa alte fraude si hotzii diverse, fugind aiurea (cu 'individul' respectiv in spatele meu, incercand sa ma prinda si sa ma opreasca) pe un camp mlastinos etc, noaptea, in plin intuneric, de era cat pe ce sa cad si intr-o groapa mare din care se extragea petrol/tzitzei sau ceva de genul (numai Bunul Dumnezeu mi-a ghidat pasii in asa fel incat sa nu cad si sa mor acolo prin inecare in materia aceea vascoasa, cleioasa, groasa si mirositoare etc, si sa ocolesc in ultimul moment, sa fac o cotitura, in fuga aceea disperata, printr-o bezna prin care nu puteam vedea mare lucru, apoi mi-a scos in cale, de niciunde, o basculanta (ultima, din cate aveam sa aflu de la sofer) care transporta pietris/nisip, in fatza careia am sarit, pur si simplu, rugandu-l pe sofer si pe colegul sau din dreapta sa ma duca la prima statie de politie etc).

Si multe altele (nu toate la fel de negative ca cele postate mai sus), dar ma opresc aici.

Last edited by cherub; 14.02.2010 at 15:50:52.
Reply With Quote
Vechi 17.02.2010, 14:10:00
Adelinne's Avatar
Adelinne Adelinne is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.03.2009
Send a message via Skype™ to Adelinne
Citat:
VISE PREMONITORII CEVA?
Anna ajutor avem in fiecare clipa dar nu ne dam seama ...
Eu am fost ajutata de multe ori si de ingeri trimisi pe care i-am simtit langa mine ,am sa povestesc eu o data mai multe.
Acum doi ani aproape, intr-o seara ma rugam in camera mea singura cu lacrimi in ochii de disperare ,iubeam un barbat de 3 ani iar el spunea mereu ca e serios dar nimic serios nu se intampla evident eu imi doream o familie ,casnicie si copiii cati da Domnul si acum offtez ,dar
sa povestesc in continuare ...cum ma rugam eu asa i-am spus Domnului ca daca acest barbat nu are intentii serioase cu mine ,sa plece, sa ne despartim pentru ca durerea este prea mare ...dupa aceea seara /noapte prietenul a plecat la o saptamana de la mine ! eu am suferit foarte tare pentru ca aveam raspunsul de la Domnul ,cu greu mi-am revenit ..asa ca aveti grija ce va doriti ca Domnul stie si va ajuta .
fiti dar intelepti ca serpii si nevinovati ca porumbeii." - Matei 10:16

"Nadejdea mea este Tatal, Scaparea mea este Fiul, Acoperamântul meu este Sfântul Duh.
Treime Sfânta, slava Tie !" (Sfântul Ioanichie)
Reply With Quote
Vechi 18.02.2010, 21:43:57
kiralina kiralina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2010
Implicit Dumnezeu e si pentru animale!

Acum cativa ani,pranz,pe strada.imi arunc ochii pe sosea,in mijlocul ei se tara o pisica,lovita.treceau masini,era in pericol sa fie lovita iar.trebuia sa acctionez!am luat pisica din mijlocul strazii si am pus-o pe iarba,la marginea drumului.privelistea era sfasietoare:ii atarna un maxilar,i se vedea osul,curgea sange...lumea s-a adunat.....la chibitz!pe celalalt trotuar trecea o splendoare de baiat,un fel de ricki martin mioritic....eu intrebam lumea unde e in zona un cabinet veterinar,doar nu era sa las pisica acolo!apare flacaul...student la medicina veterinara...nu imi venea sa cred!exista un dumnezeu al pisicilor!langa blocul lui era un cabinet veterinar.am luat pisica in brate,cu maxilarul atarnand,si am purces spre cabinet!acolo a fost consultata...situatia ei era critica.avea abdomenul fracturat,trebuia operata,si chiar si asa nu putea supravietui pe strada.deci s-a hotarat eutanasierea ei.baiatul a fost rugat sa asiste la aceasta interventie,ma gandeam ca pentru el era un fel de proba practica,mai invata si el ceva util meseriei ptr care se pregatea!pisicuta s-a stins,a fost pusa intr-o cutie si am ingropat-o undeva!aici incepe miracolul!in noaptea urmatoare visez pe cer un chip de pisica ce imi zambea!era felul ei de a imi multumi ca am salvat-o din calea masinilor ce o faceau praf,din calea cainilor ce faceau acelasi lucru!i-am oferit cea mai buna solutie pentru ea in acel moment!nu m-am asteptat la visul ce a urmat!am mai salvat animale din situatii mai putin dramatice,dar nu le-am visat zambindu-mi fericite!e o minune ce Dumnezeu a facut-o unui animalrezenta mea acolo,dar si a acelui student la medicina veterinara!semn ca Dumnezeu are grija de orice creatie a sa,om sau animal!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Milostenii facute de saraci alex190 Spiritualitatea ortodoxa 16 07.12.2014 06:10:00
alegeri facute in viata teodora21 Nunta 10 02.01.2012 11:59:42
Pacate facute la masa, prin mancare ionisa Intrebari utilizatori 1 30.09.2010 13:12:27
De ce nu ni se arata Dzeu? annajanette Generalitati 90 02.04.2010 09:01:52
Precizari care nu sunt facute de Patriarhia Romana costel Generalitati 1 23.11.2007 18:36:22