![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cred discutia pe un topic ar trebui sa fie constructiva,chiar dc apar opinii diferite. |
|
||||
|
||||
![]()
Poti gasi multe marturii in cartea "Sufletul dupa moarte" a Parintelui Serafim Rose.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mai bine te-ai interesa de Rai.. De fapt parca nici de una nici de alta, daca ai credinta stii ca Dumnezeu va da fiecaruia exact ceea ce merita si ti-ai pune intrebarea cum sa le castigi pe cele bune.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cei stapaniti de patimi (trupesti, sufletesti) in iad vor fi chinuiti de aceste patimi vesnic (de manie, de ura, de dorinta de curvi, etc...). Cuviosul Paisie Aghioritul spunea ca iadul este un loc de consolare facut de Dumnezeu pentru cei pacatosi, caci daca i-ar aduce in Rai, suferinta lor ar fi si mai mare. Bogdan. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Și atunci, ca prin minune, se și trezește Ivan la poarta raiului! Și, nici una, nici două, odată începe a bate în poartă cât putea. Atunci Sfântul Petre întreabă dinlăuntru: — Cine-i acolo? — Eu. — Cine eu? — Eu, Ivan. — Și ce vrei? — Tabacioc este? — Nu-i. — Votchi este? — Nu-i. — Femei sunt? — Ba. — Lăutari sunt? — Nu-s, Ivane, ce mă tot chihăiești de cap?! — Dar unde se găsesc de aceste? — La iad, Ivane, nu aici." |
|
||||
|
||||
![]()
Eu inteleg Iadul ca necesitate a raului de a se izola de bine. Este un mod de a fi la limita de jos a existentei, in care fiintele pot sa nu faca voia divina. Aceasta impotrivire presupune negarea scopului pentru care au fost chemati la viata.
Deci Iadul e consecinta negarii iubirii divine si a semenilor nostri. Este o lipsa de iubire, o lipsa mai mare sau mai mica, dupa alegerea noastra.
|
|||
|
|||
![]()
O intrebare mai buna ar fi: cum este Raiul?
De ce sa nu intreb despre locul spre care tintesc? Credinta nu trebuie sa aiba drept samanta frica ci dragostea. De parca as fi la targul auto si ma interesez ce optiuni am ca sa stiu ce aleg. Daca o sa descoperi ca iadul nu este chiar asa rau ce faci? Bai' ia sa vedem...cine vine cu oferta cea mai buna? Cum este raiul? Chiar iti doresti sa ajungi acolo? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Daca filosofia vietii tale nu presupune dragoste pentru cei din jur, adica fapte bune facute cu credinta dreapta in Dumnezeu, daca nu te sacrifici macar nu pic pentru binele celorlalti, atunci nu prea ai sanse sa ocupi un loc in Rai. Frica are sens la inceput, cand esti despartit de Dumnezeu din cauza rautatii care zace in tine. Pe masura ce te cureti de rele, frica va fi inlocuita treptat de dragoste, pace si bucurii... Astfel vei pregusta mantuirea [de rau] inca din timpul vietii acesteia, intelegand "in ghicitura" ce va urma dupa trecerea la nivelul urmator al existentei.
|
|||
|
|||
![]()
Sunt un om curios de cand eram mic (clasele primare) Am vrut sa ma fac preot , dar adolescenta m-a transformat , nu neaparat in rau, dar am uitat aceasta chemare, dar dragostea de Dumnezeu si de adevar mi-au ramas in inima chiar daca acum sunt doar psiholog si nu preot, cum mi-am dorit Am vorbit cu un preot duhovnic dupa Sfestanie si intamplator mi-a povestit de Iad canu este asa cum ni-l inchipuim cu totii , adica draci cu coarne care ne chinuiesc si nici decum asa ceva, ci doar oameni care stau asezati spate in spate si discutia s-a intrerupt brusc si nu am mai avut ocazia sa-l intreb a 2a oara De asta am ramascu o curiozitate despre Iad
Eu ma simt prea umil sa ravnesc vreodata la placerile Raiului si de aceea nu vreau sa intreb de ele, iar atunci din bun simt , vreau sa stiu mai degraba despre Iad |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Virtutile teologice sunt trei: credinta, speranta si dragostea. Dupa trecerea la cele vesnice ne va ramane numai dragostea, dar pana atunci avem tot dreptul sa speram la Rai, prin mila si dreptatea divina. Gandeste-te la Iad cat vrei, dar nu deznadajdui pentru mantuirea ta!
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iadul | rafella | Generalitati | 91 | 20.06.2011 20:23:40 |
Iadul drogurilor | ecaterina | Generalitati | 6 | 07.07.2010 15:33:56 |
Cine a inventat iadul? | catalin755 | Generalitati | 29 | 06.07.2010 23:24:49 |
Iadul exista | Mihailescu_Daniel | Generalitati | 25 | 01.07.2009 15:40:54 |
Raiul sau iadul | silverstar | Generalitati | 69 | 19.01.2009 21:11:38 |
|