![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Ai nevoie cumva de lingurita ca sa slujesti Sfanta Liturghie?
Eu nu cred. Apoi in BO Greaca in unele locuri asa se da Sfanta Impartasanie cum zicea cineva pe aci deschide credinciosul gura si asteapta sa ii fie turnata Sfanta Impartasanie in gura. Ce vor unii sa zica ca cei din BO Greaca care fac asa sunt eretici din cauza asta? Eu nu cred. Parintele Stoica a vorbit in nume propriu ca nu e nimic scris pe www.basilica.ro referitor la aceasta. |
|
|||
|
|||
![]()
Mihailt, aici este vorba de credinta in puterea Sf. Taine.
Asta se contesta aici, vorbindu-se despre lingurita. punct Vrei sa ti se toarne direct in gura? Discuta treaba asta cu preotul unde mergi tu la biserica. Realizezi ca smintesti prin astfel de postari? Iti spun eu: sunt postari smintitoare! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Atunci ptr mine cea mai fireasca si chiar apostolica este forma de impartasire din Biserica Copta. |
|
|||
|
|||
![]()
Nu stiu mai frate George ce se intampla cu linguritele de nu il intrebi pe parintele Grigore?
Da parintele Grigore cred ca stie si cucernicia sa Sfintele Canoane si cum trebuie sa se comporte cu Sfanta Impartasanie si cu linguritele care le-a folosit. Apoi parintele Grigore si-a retras acest articol de pe blogul cucerniciei sale la fel si fratele Laurentiu a retras acest articol de pe blogul fratiei sale: http://luciangrigore.wordpress.com/2...una-cu-dansul/ http://laurentiudumitru.ro/blog/2010...ma-linguritei/ |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ce frumos se spune in Anafoaraua liturgica "dintr-o paine si un potir"- iata unitatea, parca linguirtele astea creaza o diveristate in "dezbinare" |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Solutia: lasa prostiile si imaginatia, ingradeste-le, fii stapan pe tine si asa cum spunea parintele Teofil Paraian:,, gandul rau alunga-l cu un gand bun". Asa sa-ti ajute Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asadar nu ne mai gandim la infricosatoarele taine, ci la inspaimantatoarele sectetii salivare, la ingrozitoarele mucozitati... Duhul lui Dumnezeu sa ne invredniceasca sa ne apropiem de sfintele Taine cum se cuvine, "cu frica, cu credinta si cu dragoste". Last edited by George.m; 10.05.2011 at 21:55:38. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Dar cand Hristos s-a atins de leprosi... de oameni bolnavi de boli incurabile si contagioase, pe toti vindecandu-i, oare nu s-a gandit la IGIENA?!
Hristos a patimit in conditii igienice? A murit pe cruce in conditii de igiena? A fost pus in mormat igienic?! Cand Hristos Iisus insusi si astazi se atinge prin Sfanta Euharistie de putoarea patimilor si pacatelor noastre (trupesti si sufletesti) si bolilor noastre (unele incurabile si contagioase) oare "uita" de igiena?! Sfanta Biserica a lui Hristos are reglementarile corespunzatoare pentru Sfanta Impartasanie in toate cazurile. Boli contagioase si incurabile erau si pe vremea lui Hristos, si pe vremea Sfintilor Apostoli si pe vremea Sfintilor Parinti si toti se impartaseau din acelasi Sfant Potir si nu s-a mai "contaminat" nimeni prin intermediul Sfintei Euharistii. Nu am auzit de vreun preot care sa se fi imbolnavit de vreo boala contagiosa de la un credicios, prin intermediul Sfantei Impartasanii. |
|
||||
|
||||
![]()
Cu siguranta ca si eu as avea retineri sa mananc cu lingura pe care a folosit-o un om bolnav. Si asta pentru putina mea credinta. Imi amintesc de un episod in care Mitropolitul Antonie de Suroj este pus in situatia de a imbratisa un om cu o boala incurabila, parca ii era ruda (marturiseste ca acela era hranit cu ajutorul unui bat - de la distanta, ca ceilalti sa nu-l atinga si sa se imbolnaveasca). Il imbratiseaza, il saruta si nu se imbolnaveste. Iata ce inseamna credinta si dragostea adevarata.
Dar cand vine vorba de impartasirea cu Trupul si Sangele Domnului, nu mai am retineri, pentru ca am credinta ca in potir se afla Trupul Domnului. |
![]() |
Tags |
impartasire, lingurita |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ispitele incepatorului sau Impartasire cu nevrednicie? | skicolour | Impartasania (Taina Euharistiei) | 1 | 11.05.2011 21:46:58 |
impartasire bebelus | ginabadea | Impartasania (Taina Euharistiei) | 11 | 21.02.2011 18:53:29 |
Deasa Impartasire | NECTARIE | Impartasania (Taina Euharistiei) | 2 | 18.01.2011 15:46:52 |
Postul fara impartasire | gavriil | Postul | 23 | 29.11.2009 19:54:37 |
|