Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2010, 07:52:31
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de kiralina Vezi mesajul
In orasul meu exista un cabinet de terapie sujoku,adica acupunctura coreeana.si acolo s-au vindecat cazuri pe care nici o terapie nu le putea ameliora:o doamna cu un deget negru de cangrena si-a salvat degetul,unui domn cu parkinson de ani de zile i s-a stopat evolutia bolii prin aceasta terapie,o doamna cu migrene vechi si dese a scapat definitiv de ele,dupa ce incercase tot.si atunci de ce aceasta terapie asiatica e de la dracu?ca suntem noi batuti in cap si nu vrem sa pricepem ca dumnezeu,in diversitatea lui,a creat n forme de terapie,pentru a vedea si in asta geniul lui si dragostea lui ptr noi?nu putem fi atat de inapoiati mintal incat sa dam la o parte ce e bun pe motiv ca....ne lucra dracul!in fond,acupunctura debloaca propriile noastre energii,care din diverse motive nu mai circula cum trebuie!unde e dracul?ooooooooooooooofffffffffffff!
Of, of, of! Daca ne vindacam cu ajutorul lui Dumnezeu, ii multumim lui Dumnezeeu. Dar, daca ne vindecam cu ajutorul diavolului, are si el ,,oarece'' pretentii, ca doar n-a muncit degeaba! Sa nu uitam ca exista minuni facute cu ajutorul lui Dumnezeu si exista false minuni, facute cu ajutorul demonilor.

Scopul vietuirii crestine este mantuirea si chiar dobandirea Duhului Sfant si sfintirea vietii. Aceste practici diavolesti intrerup lucrarea mantuitoare a crestinului. Cine apeleaza la aceste practici ori se indeletniceste cu ele se face partas la lucrarea diavolului. Omul care a fost ajutat astfel, nu mai constientizeaza ca boala i-a fost trimisa de Dumnezeu pentru a se intoarce la pocainta. El cauta sa-si salveze doar trupul, iar de suflet nu se mai ingrijeste. Bolile si necazurile ne sunt trimise cu un rost si cu un scop.

Cei care au apelat la aceste practici si apoi s-au dezis de ele stiu cat de greu le-a fost sa-si gaseasca duhovnic, sa se pocaiasca, sa se roage, etc. Sa nu ne jucam cu focul.

O bioenergeticiana foarte buna mergea a venit sa-i sminteasca pe credinciosi si chiar sa ,,se ocupe'' de un parinte foarte induhovnicit. Parintele i-a spus sa renunte la bioenergia ei si sa-si vada de mantuire. Dar ea n-a ascultat, ci voia sa-l studieze dupa ,,stiinta'' ei pe parintele Gabriel Nicu. Intr-o seara, pe cand se intorcea de la slujbele parintelui, fiind ceata, ea n-a vazu trenul care venea din sens opus si praf s-a facut. Celorlalti crestini nu li s-a intamplat nimic.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 08:24:14
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Kiralina si Fani71,eu va inteleg pe deplin punctul de vedere,dar chiar nu are sens sa puneti atata zel in aceste controverse pentru ca...nu aveti cu cine!
Unii oameni sunt pur si simplu pe principiul ca tot ce este diferit este automat si malefic si orice argumente logice,teoretice sau chiar practice le-ati da, e in zadar.
Ei nu ca nu pot,ci nu vor sa inteleaga si alte puncte de vedere.Au senzatia ca daca ar accepta si o alta optica,intreg sistemul lor de valori construit pana in prezent s-ar darama.Este alegerea lor,fiecare este liber sa descopere sau nu lumea aceasta dupa cum considera.
Vechi 17.03.2010, 09:10:29
kiralina kiralina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Kiralina si Fani71,eu va inteleg pe deplin punctul de vedere,dar chiar nu are sens sa puneti atata zel in aceste controverse pentru ca...nu aveti cu cine!
Unii oameni sunt pur si simplu pe principiul ca tot ce este diferit este automat si malefic si orice argumente logice,teoretice sau chiar practice le-ati da, e in zadar.
Ei nu ca nu pot,ci nu vor sa inteleaga si alte puncte de vedere.Au senzatia ca daca ar accepta si o alta optica,intreg sistemul lor de valori construit pana in prezent s-ar darama.Este alegerea lor,fiecare este liber sa descopere sau nu lumea aceasta dupa cum considera.
Cand le oferi argumentat alt punct de vedere,desi nu recunosc,se pun pe ganduri,totusi!deci foloseste!
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 10:18:49
Jane Says Jane Says is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.02.2010
Locație: KooKooLand
Implicit

Citat:
Cand le oferi argumentat alt punct de vedere,desi nu recunosc,se pun pe ganduri,totusi!deci foloseste!
Nu ai pe cine sa pui pe ganduri. Ba chiar ar fi bine daca toti astia care sunt incantati de "energii" si alte aiureli si-ar gandi barem gandurile lor proprii pana la capat, s-ar scuti pe ei insisi si pe ceilalti de multe aiureli, ca sa nu zic mai rau.

Energia asta cu care lucrezi, ce este? Dpdv medical nu e acceptata, nu se poate cuantifica, nu se poate masura, ca e de aici pana aici si se masoara cu aceasta unitate de masura. Nici macar nu puteti spune ca lucrati cu potentialul electric al celulelor, desi pana si alora care au facut Matrixul le-a venit o asemenea idee, de faceau baterii din oameni.

Bun, deci n-are legatura cu medicina, nu mai tot puneti placa cu medicina traditionala. Si acupunctura, si homeopatia, pe care le tot vanturati pe-aici, in aceasta companie selecta, au macar calitatea ca presupun un contact fizic cu ceva concret: ace sau concentratii de substante. Dar energia asta cu ce o fi avand legatura?

Nu e nici energie calorica, daca era asa, toti care avem extremitatile calde ar fi trebuit sa fim super terapeuti si sa vindecam si prin punerea picioarelor, nu doar a mainilor.

Daca ziceti ca e dar de la Dumnezeu, dobandit dupa multe suferinte, atunci de ce in discursul vostru, il puneti pe aceeasi treapta cu medicina traditionala, dovedind confuzia din mintile voastre? PAI E DAR DE LA DUMNEZEU DOBANDIT DUPA MULTA RUGACIUNE, SAU E MEDICINA TRADITIONALA, adica de o pot invata toti, la o adica? Si breaking news, chiar o invata, ca sunt scoli pentru asa ceva, trepte de initiere, grade si tot restul.

Daca e Duhul Sfant care se manifesta prin palmele voastre, de ce singuri va dati de gol, luand apararea practicilor orientale care repet, se invata? La ce bun sa mai suferi si sa te mai dai cu capul de podea, daca oricum exista scoli de Reiki, si orice terapeut care curveste si fumeaza (de unde stiu, uite ca stiu din surse mult mai apropiate decat mi-as dori) vindeca prin punerea palmelor?

Daca e de la Duhul Sfant, cum de cutezati sa va puneti mai presus decat Parintii de la Athos, si sa va vina idei sa le dati alora lectii si sa reformati indreptarul de spovedanie, ba sa mai ziceti si ca Parintele Cleopa si Ilarion Argatul vorbesc dupa ureche?

Daca e dar de la Duhul Sfant, cum de cutezati sa spuneti ca "vi se pare firesc", dupa atatia ani?

Si daca darul vostru e acelasi care lucreaza prin orient, cum va explicati ca de mii de ani exista practicile astea pe acolo, cand Iisus Hristos a spus clar ca va trimite in lume pe Mangaietorul, deci pana la El Duhul Sfant nu a prea fost in lume, cu exceptia proorocilor?

Deci intrebati-va CE este energia asta, ca nici macar atata lucru nu va e clar voua (nu mai zic de altii), alora de o folositi, chipurile, daca e de la Duhul sau daca e vreo energie oculta care ar putea fi la o adica, manipulata in urma unor cursuri.

Si ce e aia ca "mai am de lucrat la un om"? Ce sa lucrezi, dom'le? Ce clarviziune? Kiralina, tu citesti ce scrii? Ai curaj sa te duci la vreun mare duhovnic sa ii spui lucrurile astea, sa ai o discutie cu el pe tema asta, sau toti astia batrani de prin manastiri sunt prea prosti si sub nivelul tau intelectual si mai ales, duhovnicesc?

In primul rand, si nu o sa imi cer scuze pentru asta, varza cea mare e in propria voastra minte, ca nu intelegeti cu ce va jucati. Faceti ordine pe-acolo inainte sa veniti sa prezentati altora inselarile astea.

Si toata telenovelimea din Romania zice ca wow ce misto, ce noutate, ce deschidere la nou si la alternative. PAI E DAR DE LA DUMNEZEU SAU E NOUTATE ALTERNATIVA, de tre' sa fii destupat la minte sa o accepti? Dar e asa frumos, picior peste picior, cu un horoscop intr-o mana si un articol de bioterapie in cealalta, sa zicem ca is prosti si incuiati la minte marii duhovnici, noi, astea mai destupate la mansarda stim mai multe, intelegem mai multe, nu suntem legate cu grelele lanturi ale dogmelor invechite si facute de oameni. Mama Doamne ce frumoase si destepte mai suntem. (Cine se da lovita in aripa pentru faza asta, aia e).

Last edited by Jane Says; 17.03.2010 at 10:28:00.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2010, 09:08:26
kiralina kiralina is offline
Banned

Data înregistrării: 07.02.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Of, of, of! Daca ne vindacam cu ajutorul lui Dumnezeu, ii multumim lui Dumnezeeu. Dar, daca ne vindecam cu ajutorul diavolului, are si el ,,oarece'' pretentii, ca doar n-a muncit degeaba! Sa nu uitam ca exista minuni facute cu ajutorul lui Dumnezeu si exista false minuni, facute cu ajutorul demonilor.

Scopul vietuirii crestine este mantuirea si chiar dobandirea Duhului Sfant si sfintirea vietii. Aceste practici diavolesti intrerup lucrarea mantuitoare a crestinului. Cine apeleaza la aceste practici ori se indeletniceste cu ele se face partas la lucrarea diavolului. Omul care a fost ajutat astfel, nu mai constientizeaza ca boala i-a fost trimisa de Dumnezeu pentru a se intoarce la pocainta. El cauta sa-si salveze doar trupul, iar de suflet nu se mai ingrijeste. Bolile si necazurile ne sunt trimise cu un rost si cu un scop.

Cei care au apelat la aceste practici si apoi s-au dezis de ele stiu cat de greu le-a fost sa-si gaseasca duhovnic, sa se pocaiasca, sa se roage, etc. Sa nu ne jucam cu focul.

O bioenergeticiana foarte buna mergea a venit sa-i sminteasca pe credinciosi si chiar sa ,,se ocupe'' de un parinte foarte induhovnicit. Parintele i-a spus sa renunte la bioenergia ei si sa-si vada de mantuire. Dar ea n-a ascultat, ci voia sa-l studieze dupa ,,stiinta'' ei pe parintele Gabriel Nicu. Intr-o seara, pe cand se intorcea de la slujbele parintelui, fiind ceata, ea n-a vazu trenul care venea din sens opus si praf s-a facut. Celorlalti crestini nu li s-a intamplat nimic.
Din nou textul clasic despre bioenergie ca sursa strict demonica!cat despre acea terapeuta,nu e deloc un caz concludent,e un caz izolat si atat!daca a lovit-o trenul nu inseamna ca a lovit-o ptr ca era bioenergeticiana.in zece ani,am tinut mainile pe zece preoti,pe putin,rude si cunostinte,si nu ne-a lovit trenul,nici pe mine ,nici pe ei!si merg la duhovnic lunar!citeste circumstantele in care am primit acest dar si explica_mi unde e dracul!
Reply With Quote
Vechi 22.07.2011, 16:02:24
Theodor_de_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
In orasul meu exista un cabinet de terapie sujoku,adica acupunctura coreeana.si acolo s-au vindecat cazuri pe care nici o terapie nu le putea ameliora:o doamna cu un deget negru de cangrena si-a salvat degetul,unui domn cu parkinson de ani de zile i s-a stopat evolutia bolii prin aceasta terapie,o doamna cu migrene vechi si dese a scapat definitiv de ele,dupa ce incercase tot.si atunci de ce aceasta terapie asiatica e de la dracu?ca suntem noi batuti in cap si nu vrem sa pricepem ca dumnezeu,in diversitatea lui,a creat n forme de terapie,pentru a vedea si in asta geniul lui si dragostea lui ptr noi?nu putem fi atat de inapoiati mintal incat sa dam la o parte ce e bun pe motiv ca....ne lucra dracul!in fond,acupunctura debloaca propriile noastre energii,care din diverse motive nu mai circula cum trebuie!unde e dracul?ooooooooooooooofffffffffffff!
Cate dreptate aveti, stimata doamna! Din pacate, unii se cred mandatati de Dumnezeu (?!?) sa vitupereze orice nu inteleg.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 20:22:33
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Implicit

Citat:
În prealabil postat de misteria Vezi mesajul
"Cea mai prăpăstioasă cale e să te sprijini pe tine, pe mâinile tale, pe mintea ta:"

Da, dar la fel de periculos îmi pare să te iei dupa tipare care au fost vizibil depășite, refuzînd să accepți evidența ! Îmi pare un regres , ori Dumnezeu sigur dorește ca noi copiii Lui sa fructificam mereu zestrea daruită cu generozitate. Cred în efectele benefice ale medicinei naturiste de exemplu, am văzut nenumărate efecte ale aplicării ei . Sunt convinsă ca dacă Omul și-ar corija gîndirea , nenumărate boli ar dispărea. Felul în care gîndim și accționăm ne "consacră" anumitor boli.
Sunt foarte frumoase cuvintele și înțelepte și eu sunt de acord cu ele, dar pentru a nu fi extremiști să ne gândim că mai periculos este să luăm tot ce zboară că se mănâncă și tot ce este știință că este adevărat. Noi creștinii, suntem chemați la discernământ și în știință și cu atât mai mult în religie. Medicina naturistă este minunată, dar din păcate niște șarlatanii au luat numele ei. Noi pe acest forum ne străduim să le deosebim.
Bolile sunt influențate nu numai de gânduri ci și de simțiri și de cuvinte. Dar cel mai mult le influențează credința și păcatele.
Vă mulțumesc pentru completare. Orice nuanță este binevenită, vă mai așteptăm aici în hora doritorilor de adevăr.

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
In anii 90 dupa revolutie Academia a intrebat ROR daca acupunctura este ceva corect din punctul ei de vedere , In acea vreme cercetarea romaneasca mediacala inca nu studiase cazuistica acupuncturii.
Dupa vreo 3 luni s-a primit raspuns din partea patriahului BOR in care se preciza ca acupunctura este in regula - pe baza studiilor practicii ei facuta de Biserica.
Dupa vreo doi ani insa BOR a intors foaia si a negat primul raspuns spunind nu ca este ceva rau cu siguranta ci doar ca poate fi ceva rau si ca este ceva nesigur cerind respingerea ei.

Dupa care evident ca lumea medicala care deja facuse intre timp studii cazuistice a cerut mai multe explicatii referitoare la primul raspuns si la al doilea iar cu fiecare explicatie raspunsul -lipsit de amanuntele tehnice cerute -se radicaliza si mai mult pina acolo incit medicina romaneasca era acuzata de blasfemie moment in care evident dialogul a incetat.

Unul dintre raspunsurile intermediare absolut de neinteles pentru lumea medicala a fost ca "daca am accepta acupunctura am accepta existenta chakrelor" mai cu seama ca cercetarea de granita rusa in acele vremuri tocmai confirma la nevel de experti existenta chakrelor -puse in evidenta prin mai multe experimente paralele.
Dragul meu atât de mult te-ai obișnuit să fi neserios în citările tale din Sfintele Scripturi încât nu mai putem să credem nimic din cele ce le scri. Te rog, când faci astfel de afirmații să le argumentezi cu citate și trimiteri, altminteri nu le putem considera decât minciuni cu scop de hulă care poate poate că ar prinde vreun fraier în plasă. Așteptăm cu toții dovezi, documente ca să începem să te mai și credem, toate le interpretezi pe dos, după cum te taie capul... deja tăiat.
Despre chakre și dracupunctură vom vorbi mai detaliat la capitolele următoare dedicate lor, cum știința de azi demonstrează neștiinșificul acestor credințe păgâne. Toate la vremea lor.

Citat:
În prealabil postat de Theodor_de_Mopsuestia Vezi mesajul
Cate dreptate aveti, stimata doamna! Din pacate, unii se cred mandatati de Dumnezeu (?!?) sa vitupereze orice nu inteleg.
Iar alții se cred mandatați de papă să accepte orice, ca să fie considerați largi în gândire și inimoși în simțire.
Păcat însă că le lipsește discernământul. Dacă și-au mutat nădejdea mântuirii lor din mâinile lui Hristos în mâinile unui înlocuitor, din Creator în creatura papă, dacă nu discern ce e bine pentru sufletele lor, nici cruce nu știu să-și facă cum trebuie, ce să mai dorim să discearnă prin păienjenișul cel încâlcit al înșelării, atât de subtil țesut de păianjenul nevăzut prin toate domeniile.
Nu putem decât să le plângem de milă.

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 20:27:51
ALEXANDRU ANASTASIU's Avatar
ALEXANDRU ANASTASIU ALEXANDRU ANASTASIU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.03.2010
Locație: România
Implicit Medicina contemporană și vindecările ei 77

http://www.crestinortodox.ro/liturgi...xa-123778.html
A. POTRIVIT INVATATURII ORTODOXE, SUFLETELE AJUNSE IN IAD DUPA MOARTE
nu suporta chinuri materiale sau un foc material, conform unei invataturi dezvoltate mai ales in teologia catolica. E vorba mai mult de neputinta sufletelor de a-si indrepta dorinta spre comuniunea cu Dumnezeu ca bun spiritual, ramanand intr-un continuu regret ca nu se mai pot bucura de placerile materiale sau ale orgoliului cu care s-au obisnuit in mod exclusiv. In acest sens, Sfantul Ioan Damaschinul afirma: "Spunem ca chinul acela nu e nimic altceva decat focul poftei nesatisfacute” , altfel spus cand spune ca focul iadului consta in poftele care nu-si gasesc materia pentru a se satisface.
Sfântul Isaac Sirul afirma de asemenea ca ”este greșit sa gândim ca păcătoșii din iad sunt lipsiți se dragostea lui Dumnezeu.” Dumnezeu da dragostea tuturor insa puterea dragostei actioneaza in doua feluri: acealasi foc, iubirea lui Dumnezeu, ce arde in inimile credinciosilor, se preschimba in experienta celor care o resping, in focul iadului.
Sfantul Macarie Egipteanul lamureste starea sufleteasca a unora si a celorlalti, astfel: "Precum imparatia intunericului si pacatul stau ascunse in suflet pana in ziua Invierii, cand chiar si trupul celor pacatosi este invaluit in intunericul ce sta inca ascuns in suflet, tot asa si imparatia luminii si chipul ceresc care este Iisus Hristos lumineaza in chip tainic sufletul si straluceste (stapaneste) in sufletul celor sfinti".

Sfantul Vasile cel Mare explica de asemenea: "Domnul este un fel de loc care cuprinde in Sine pe cei drepti: asa ca dreptul care se gaseste in acest loc in chip necesar se simte bine dispus si vesel. De altfel si dreptul este un fel de foc al lui Dumnezeu, atunci cand primeste pe Dumnezeu in el. Cel pacatos harazeste locul acesta diavolului".
Iadul in aceasta perspectiva este inteles ca prezenta a lui Dumnezeu experiata de o persoana care, prin libera alegere, respinge dragostea Sa. Este torturat de dragostea lui Dumnezeu, tortura de a fi in prezenta eterna a lui Dumnezeu fara a fi in comuniune cu El.
Dragostea dumnezeiasca este focul care nu se stinge niciodata, iar dispozitia si suferinta sufletului in prezenta lui Dumnezeu, pe care Il respinge, este "viermele neadormit”.

Va urma cu
B. ESENTA IADULUI SI POSIBILITATEA UNUI IAD ETERN

SF. MARCU ASCETUL: "Atâta adevăr se află în spusele cuiva câtă siguranță îi dau smerenia, blândețea și dragostea"

Acum este publicată și viața (audio) Bătrânului care mi-a lămurit credința în iubire, aici:
Fratele Traian Bădărău (Tătăică)

Pentru cine dorește să fie ctitor la Catedrala Mântuirii Neamului, iată legătura.
Reply With Quote
Vechi 23.07.2011, 20:51:42
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

"Cel care crede ca stie nu a cunoscut cum trebuie."

Cunoasterea cum trebuie este cea prin proprie experienta nu din auzite sau citite cit mai ales din revelatie proprie daca nu chiar prin darurile de stiinta si inaintevedere.
Reply With Quote
Răspunde

Tags
bioterapie, înșelare demonică

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Despre nașterea din nou, din Duhul Sfânt și despre Botez Savonarola Sfinti Parinti (Patrologie) 15 20.07.2013 14:28:48
Petre Tutea despre Dumnezeu si despre atei tigerAvalo9 Generalitati 34 02.12.2010 16:37:16
Despre pacate si despre Canoanele duhovnicilor gheorghecoser23 Preotul 5 25.06.2008 18:01:23