![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Eu nu sunt de acord cu parintii care pun numele copiilor inspirandu-se din filme sau cine stie ce "vedete" ale momentului. Si moda asta este de ceva ani, (oare e mai interesan sa-o cheme pe copila ta Vanessa sau Francesca etc) oare numele romanesti nu mai sunt la "moda".
O alta problema ar fi ca unii nasi se supara daca finii lor nu le vor purta numele, cu asa ceva s-a confruntat si mama ca pe nasa o chema Vasilica, mamei mele nu i-a placut dar sa nu se supere totusi mi-a pus numele de Valentina cu toate ca nici valentina nu ii placea si asa ca mi-a pus un al 2-lea nume. Eu la copilul meu (cand l-oi avea) nu i-asi pune 2 nume, (ex pe mine niciodata nimeni nu ma chemat valentina si cred ca de m-ar stiga asa nici nu asi intoarce capul) ............. sunt o gramada de nume frumoase (copii sa ai ). Mie imi place pt baiat Mihai, iar pt fata Elena Maria Georgiana Pt cei interesati sunt dictionare cu nume O zi buna tuturor ! Doamne ajuta ! |
|
|
|||
|
|||
|
La numele scrise de tine as adauga la fete Ariadna e sarbatorita in septembrie si la baieti Matei, Luca, Ioan... Sunt foarte multe nume frumoase, dar nume de sfinti!
|
|
|
||||
|
||||
|
De Sf Mc Ariadna nu stiam... frumos nume :) Si cele enumerate de tine pt baieti sunt frumoase, doar ca deja sunt doi copilasi care poarta numele Matei si Luca la noi in familie...si a trebuit sa le tai de pe lista mea.
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|
|||
|
|||
|
Noi avem o fetita de 2 ani. Numele pe care ne gandisem sa i-l dam a fost Elena. Ne-am inspirat dupa numele uneia dintre strabunicile mele, dar ne-a si placut, fiind un nume deosebit de frumos ca sunet si semnificatie ortodoxa. Al doilea nume pe care l-a primit, Casiana, i-a fost daruit de duhovnicul nostru care este staret la manstirea Sf. Ioan Casian din jud. Constanta. A iesit un nume superb, fara sa planuim prea mult: Elena-Casiana.
Doamne ajuta. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Sa va traiasca, si sa va aduca numai bucurii! Doamne ajuta!
|
|||
|
|||
|
Iar eu m-am gandit ca nume a copiilor mei cand va fii sa fie : SEBASTIAN si TEODORA-MARIA
|
||||
|
||||
|
Citat:
Ma plangeam ca n-am bani pentru sandale, pana cand m-am intalnit cu un om fara picioare... "Cred, Doamne! ajuta necredintei mele!"(Marcu, 9:24) |
|
|
|||
|
|||
|
Eu am un baietel care e Marian iar fetita care, cu ajutorul Domnului se va naste in 7 saptamani se va numi Macrina...imi mai placea si Mateea iar daca ar fi fost baietel Teofan..dar Dumnezeu le randuieste pe toate, asa ca nu se stie daca nu voi avea ocazia sa pun si aceste nume ...
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Felicitari pentru fetita pe care o asteptati, si numai bucurii sa va aduca copilasii! Nastere usoara! Sa iti ajute Dumnezeu!
|
||||
|
||||
|
Citat:
Foarte frumoase nume, nu spun -- dar mie imi suna de calugari si calugarite. Ce e rau in ziua de azi in Maria, Ioan, Ioana, Vasile, Elena, Lucretia, Gheorghe, George, Constantin, Petru, Daniel, Nicolae, Ilie si asa mai departe -- nume pe care le purtau bunicii si strabunicii nostri, si care, chiar daca mai obisnuite, au in spate sfinti cu totul mari si deosebiti. Ca si numele de mai de sus, doar ca nu suna de parca ar fi obste de manastire.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| credeti ca e ok sa faci camera copilului in bucatarie? | fallen | Generalitati | 51 | 22.10.2011 13:08:44 |
| Cand trebuie sa punem numele copilului? | Elllma | Intrebari utilizatori | 8 | 07.11.2010 18:21:24 |
| Impartasirea copilului mic | DariaFlor | Generalitati | 95 | 08.09.2010 20:12:34 |
| Educatia copilului-replici incuietoare | clementia | Generalitati | 46 | 13.11.2009 14:19:15 |
| 1 Iunie - Ziua copilului | costel | Generalitati | 10 | 03.06.2008 23:04:02 |
|
|