![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In scghimb cei care nu duc lipsa de nimic si nici credinta nu au, pot fi uitati de Dumnezeu, adica ii lasa "sa zaca in pofta inimii lor" si este un lucru grav. Pentru faptele lor bune sunt rasplatiti pe pamant si la urma judecata... Deci sa nu privim trunchiat cum ca cei credinciosi sufera si nu se merita sa mai crezi in Dumnezeu. Insusi Dumnezeu a suferit si a murit pentru noi, iar in ortodoxie suferinta are un rol pedagogic si mantuitor pentru cei care inteleg si invata din necazuri! |
|
|
|||
|
|||
|
Mi-am propus sa nu mai intru in subiecte sentimentale, dar curiozitatea (curiosity killed the cat.. sper ca nu ma ranesc rau) m-a impins aici unde gasesc stupefiata mesajele Casianei.
Casiana este exact ca sotul meu (minus plansul, desigur). Despre depresie nu stiu.. nu-mi dau seama. El este atent (la suprafata, ca nu asculta niciodata cu adevarat) si civilizat, primesc cele mai extraordinare cadouri, nu-mi lipseste nimic teoretic. Ajuns acasa este ca o oala in care fierbe apa.. mormaie, colcaie.. nu are stare, se plictiseste, viata de familie nu-i satisface nevoile. Dar nici nu-l tin.. usa e deschisa, pleaca, vine cand vrea, fara rost, fara scop. Si la fel il suspectez ca ne-am casatorit el avand in minte doar amintirea unei iubiri. Care amintire probabil s-a sters si aceea intre timp. Banuiesc ca in felul lui sufera. Nu voi afla niciodata cat si cum sufera.. dar mai aflu cate ceva despre asta de la Casiana. Si nu-mi imaginam ca este asa de rau! Chiar ma simt prost acum. De aceea sunt ff curioasa: Casiana, pe tine ce te-ar multumi? Ce iti doresti cu adevarat? Dincolo de libertate. Sotul meu are libertate destula, chiar dupa standarde liberale... Dar altceva, de ce ai nevoie? Ce-ti alina tristetea, ce poate face el pt tine (nu sa dispara, asta e exclus.. ceva fezabil Eu am considerat ca sufera de "tristete metafizica" (nu radeti de mine) si ca trece de la sine.. dar vad ca s-ar putea sa fiu eu cauza. @ Jane Cred ca mi-ar folosi si experienta ta Last edited by anna21; 29.04.2010 at 21:19:23. |
|
|
|||
|
|||
|
Casiana imi pare rau pt ceea ce ti se intampla.
Exemplifici ceva ce am banuit intotdeauna: ca este rau sa nu fi iubit, dar este un iad sa nu poti iubi. Ma gandesc ca si daca te desparti de sotul tau, dincolo de pacatul care il faci (in ortodoxie despartirea e permisa doar pt adulter) si lepadarea de cruce (aceasta stare de lucruri este o incercare pt tine).. s-ar putea sa nu dai de mai bine. Sunt oameni care in permanenta sunt nemultumiti deoarece nu reusesc sa-si adapteze idealurile si imaginea de sine la realitatea inconjuratoare. Uneori ajuta cand descoperi viata altora. De ex. eu sunt f impresionata de incercarea prin care trece userul lacrimi, aici pe forum. Sau chiar si Sophia, care nu poate avea copii. Pai problemele mele sunt nimic daca le compar cu ale lor. Nu cred ca este un hop peste care nu poti trece. Inarmeaza-te cu rugaciune si cere Maicii Domnului sa te ajute sa-ti iubesti sotul. L-ai iubit mai demult, il vei iubi din nou.. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sau nici el nu-si da seama? Tu de ce te-ai maritat cu el daca "vedea prin tine" undeva..in alta parte? Last edited by AlinB; 29.04.2010 at 23:58:33. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Si ai pus degetul pe rana.. Casiana, te-ai gandit ca de fapt asta e iadul tau? Nu ca ai spus "da", nu ca esti casatorita cu el, nu ca sunteti impreuna zi de zi, nu ca ti-a inselat candva asteptarile.. Ci ca nu poti iubi.. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Love is blind Asta e probabil urmarea unei relatii indelungate.. nu-ti mai dai seama de realitate, intotdeauna exista "circumstante atenuante" (stress, examene, nasteri..), intotdeauna treci cu vederea si te intorci in permanenta la trecut pt a-ti incarca bateriil emotionale.. pana cand iti pica fisa ca acele amintiri frumoase sunt deja undeva prin facultate (cam departe). (Deci nu m-am maritat cu el desi privea prin mine.. ci analizand trecutul din perspectiva prezentului am ajuns la concluzia ca.. etc. Dar probabil ca a doua oara as face exact la fel, ca nu prea inteleg unde am gresit directia. Si nici nu conteaza, ca sunt casatorita si asta este.) Intrebarea este: ce pot face eu constructiv (daca lucrurile sunt asa dramatice cum povesteste Casiana) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Alesul | Anna | Nunta | 213 | 07.11.2017 19:40:17 |
| cauta cu inima si cu tot ce stii, nu cerceta cu ochii | Man Teo | Generalitati | 15 | 15.08.2011 20:17:52 |
| cum putem stii care este voia lui Dumnezeu? | skicolour | Intrebari utilizatori | 13 | 18.01.2011 15:12:28 |
|
|