Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.04.2010, 19:46:14
gabi3010 gabi3010 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.03.2010
Locație: Braila
Religia: Ortodox
Implicit Dezlegari de blesteme

Dragii mei !Sunt o sumedenie de brosuri care trateaza acest subiect.Cititi-le!Ele se afla in biserici la pret de 1 ron sau1,5 ron.Apoi sunt rugaciunile citite de sfintii parinti la slujbe.Cine crede cu adevarat in Domnul Dumnezeu este izbavit de blesteme.Bineanteles ca daca nu esti vinovat de ceva anume si te blesteama o anume persoana Domnu Dumnezeu are grija sa te apere daca si tu te rogi pentru acest lucru.Stiti ca totul se plateste in acesta lume :binele cu bine, raul cu rau.Chiar si parintii de te blesteama si tu esti vinovat de ceva anume mergi de graba la preot si spovedeste-te apoi fa rugaciuni la Domnul incontinuu pana simti tu ca ti se usureaza sufletul.Nu e nevoie sa filozofezi sau sa inveti citate din carti de rugaciuni ci asa cum simti adreseaza-te Bunului Dumnezeu si ai sa vezi ca o sa ai rezultate bune.Incearca sa nu mai gresesti si sa nu cumva sa-ti intorci si tu rautatea prin blestem.Niciodata sa nu blestemi nici sa juri.
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 19:55:13
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Mi se pare mie sau Parintele Cleopa nu a zis nimic niciodata de blesteme?
Da parintele Staniloae?A zis vreodata ceva de blesteme?
Intreb si eu.
Vechi 21.04.2010, 20:03:48
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Mi se pare mie sau Parintele Cleopa nu a zis nimic niciodata de blesteme?
Da parintele Staniloae?A zis vreodata ceva de blesteme?
Dumnezeu a zis...Si a zis ca blestemul fara pricina [neintemeiat ] nu nimereste.

"Precum vrabia zboară și rândunica se înalță în văzduh, tot așa blestemul fără pricină nu nimerește."
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:05:40
Senior Member

Implicit

Nu inteleg mai soro Doriana la ce te referi cu "Dumnezeu a zis".

Eu ziceam de parintele Cleopa si de parintele Staniloae mai sus ca nu au pomenit nimic de blesteme.
Vechi 21.04.2010, 20:07:37
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mihailt Vezi mesajul
Nu inteleg mai soro Doriana la ce te referi cu "Dumnezeu a zis".

Eu ziceam de parintele Cleopa si de parintele Staniloae mai sus ca nu au pomenit nimic de blesteme.

Eu spuneam ca posibil ca ei sa nu fi pomenit, dar a pomenit Dumnezeu in Biblie. Scuze de exprimarea neinteligibila.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 21.04.2010, 20:12:54
Senior Member

Implicit

A te refereai la acel citat de la Pildele lui Sfantul prooroc Solomon?
Acolo nu a zis Dumnezeu ci cel care a scris respectiva carte.

Aceea e zisa pe vremea Vechiului Testament nu in vremea Noului Testament cand s-a dat plinirea legii de Dumnezeu Iisus Hristos ca doar asa in Vechiul Testament s-a zis "ochi pentru ochi si dinte pentru dinte" da asta nu mai e acum data in Noul Testament care spune din ce a zis Dumnezeu Iisus Hristos.

Doar Dumnezeu Iisus Hristos care a dat plinirea legii a aratat ca nu e voie sa blestemi,nedand voie Sfantului Apostol Ioan si Sfantului Apostol Iacov sa blesteme:
"52.Și a trimis vestitori înaintea Lui. Și ei, mergând, au intrat într-un sat de samarineni, ca să facă pregătiri pentru El.
53.Dar ei nu L-au primit, pentru că El se îndrepta spre Ierusalim.
54.Și văzând aceasta, ucenicii Iacov și Ioan I-au zis: Doamne, vrei să zicem să se coboare foc din cer și să-i mistuie, cum a făcut și Ilie?
55.Iar El, întorcându-Se, i-a certat și le-a zis: Nu știți, oare, fiii cărui duh sunteți? Căci Fiul Omului n-a venit ca să piardă sufletele oamenilor, ci ca să le mântuiască.
56.Și s-au dus în alt sat. "
(Sfanta Evanghelie dupa Sfantul Evanghelist Luca,capitolul 9).
Vechi 22.04.2010, 01:33:29
s1c2h3m4i5d6t7 s1c2h3m4i5d6t7 is offline
Banned

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

La slujba sfantului maslu se zice:daca te-ai blestemat sau pe altul ai blestemat....si acum ai necaz pt care apelezi la sf.maslu.Multe necazuri avem in viata si nu ne dam seama ca unele sunt de la blesteme.Nu doresc la nimeni sa pateasca ceva d la blestem ,ca sa creada.De altfel,daca cititi carti crestine o sa vedeti ca scrie cum un preot vazator a vazut oameni inchinandu-se la racla unor sfinti, iar sfintii se intorceau si nu dadeau binecuvantare oamenilor care facuse pacatul a blestema[chiar daca noi pacatosii nu vedem cu ochiul acest lucru].APOI MAI CITIT SI EXPLICATIILE PR cLEOPA SI NU O SA VA VINA SA MAI BLESTEMATI.cAND BLESTEMI,TREBUIE REPEDE SA TE SPOVEDESTI,PANA A INTRA IN ACTIUNE EFECTUL.E u ma mir c sunt oameni care se numesc crestini ,dar habar nu au ce e un pacat asa de greu,de parca pt ei nu mai sunt pacatele,poti face ce vrei,nu mai patesti nimic.Un blestem ce ti-l faci este si atunci cand rostesti''TATAL NOSTRU'' fiind in dusmanie cu cineva:nu ma ierta asa cum nici eu nu-l iert pe x...care m-a suparat...adica pedepseste-ma.De aia multe din rugaciuni nu se implinesc daca nu dai iertare celui ce ti-a gresit[esti in necaz,necazul-logic e din cauza pacatelor ce le faci ,dar de care nu -ti pasa ca le faci-mai ales blestemul-si vrei sa fii iertat:adica ajutat in problema ta.Pai daca nu ierti,cum vrei sa fii si tu iertat-ajutat in necazul tau?]Eu am trait efectul blestemelor.chiar daca pe moment nu-mi dam seama de unde aveam necazuri.Am citit mult si am stat de vb cu mari duhovnici si am inteles si m-am pocait pt totdeauna de un asa pacat
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Blesteme...mit sau realitate?!? ioana30 Generalitati 40 02.10.2012 18:47:06
ce sa cred? camiluncan Stiri, actualitati, anunturi 37 19.07.2009 00:17:59
Blesteme la biserica cod_gabriel Generalitati 19 08.03.2008 13:16:02
dezlegari blesteme in post evutza Generalitati 0 06.12.2007 22:55:08
Asa cred io! consuela Generalitati 22 05.06.2007 17:01:03