![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
||||
|
||||
![]()
Avem destui sfinti care au fost bogati si acest lucru nu i-a impiedicat sa slujeasca Lui Dumnezeu.Si unde am vrea sa stea preotul cu familia lui...in cort, copiii sa-i fie nestiutori de carte? Cred ca sunt foarte multi oameni care exagereaza. Eu una am intalnit preoti care m-au adus mai aproape de Dumnezeu.Sa-i cinstim pe preoti si sa nu-i judecam, pentru ca vom fi cu atat mai mult judecati de Dumnezeu.Sa ne privim adancul sufletului si sa vedem ce gasim acolo...
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Si apoi, ca oameni, sa vedem ce am facut bine in viata, cat ne-am facut datoria la locul de munca...oare suntem perfecti?
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
||||
|
||||
![]()
Sunt curios cati dintre cei ce lupta impotriva preotilor (lovind fara sa isi dea seama tocmai in cei ravnitori) ar fi dispusi sa munceasca cu ziua prin sat ca sa poata plati facturile bisericii.
Cand veti fi dispusi la astfel de sacrificii pentru dragostea celorlalti, veniti si judecati-i pe ceilalti. Dar ce zic eu? Cand veti fi la aceasta masura, nu ii veti mai judeca pe ceilalti. Catre preotul ravnitor sa avem dragoste ca si catre un sfant, ca unul ce mijloceste pentru noi inaintea lui Hristos! |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]()
Nu trebuie sa ne smintim de faptul ca in Biserica intalnim lucruri opuse, cum ar fi harul Duhului Sfant si banii. Biserica este sfanta si sfintitoare dar este si slujitoare, avand o latura social-misionara. Ori, in aceasta slujire (diaconie) a apropelui, sunt necesare bunurile materiale si banii. Nu pe ele se fundamenteaza slujirea Bisericii, nu din ele isi face Biserica un scop in sine, dar sunt "un rau" necesar.
Dupa cum atunci cand intalnesti un om nevoias, nu poti trece pe langa el numai spunand o rugaciune, "Doamne ajuta-l!", ci simti nevoia sa faci ceva concret, dandu-i o felie de paine sau un banut, la fel face si Biserica, se roaga, dar se implica si in mod direct. Citim in viata Sfantului Ioan Gura de Aur ca in vremea cat a fost diacon indeplinea o misiune asemanatoare cu a unui asistent social din zilele noastre. Se implica activ in viata oamenilor aflati in nevoie. Mai mult, chiar a avut o perioada cand facea comert, pentru a putea aduce fonduri Bisericii. Nu ar fi putut Sfantul Ioan, ajuta oamenii numai prin rugaciunile sale arzatoare? Ar fi putut. Dar dragostea sa nemasurata fata de om, l-a facut sa se implice si mai mult. Daca unii preoti sau ierarhi fac din bani un scop in sine este o alta problema. Osanda va fi pe masura necistei aduse Bisericii lui Hristos. Last edited by Marius22; 30.07.2010 at 11:31:25. |
|
||||
|
||||
![]()
Cei care cred în existența lui Dumnezeu, dar nu și în existența instituției divino-umane a Bisericii, nu pot fi considerați atei, ci se numesc, după caz, "deiști" sau "teiști".
Dacă sunteți de părere că Dumnezeu a realizat creația, dar, după aceea, a lăsat lumea să își urmeze cursul natural (adică "s-a retras" din lume), atunci vorbim de concepție deistă. Dacă sunteți de părere că Dumnezeu nu numai că a creat lumea, dar o și guvernează ("nici un veac nu-l scapă din putere"), însă nu prin Biserică, instituție care e ca oricare alta, cum ar fi Camera de Comerț și Industrie, atunci vorbim de concepție teistă.
Doamne, Tu pe toate le știi ! Tu știi că Te iubesc ! www.catehism.com http://regnabit.wordpress.com Last edited by Mihnea Dragomir; 31.07.2010 at 12:00:39. |
|
||||
|
||||
![]()
Si apoi, de cand este saracia o virtute ,iar bogatia un pacat?
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Este Este permisa slujba logodnei pe perioada postului? | pompi | Preotul | 16 | 21.03.2011 20:32:41 |
Preotia | Ioana-Andreea | Secte si culte | 0 | 06.04.2010 21:57:19 |
preotia | alexandra | Preotia (Hirotonia) | 29 | 26.10.2008 19:25:12 |
PREOTIA E SFANTA | danyel | Preotul | 60 | 03.06.2007 21:11:22 |
|