![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
De, ce sa facem si noi, suntem romani, nascuti din parinti romani, care au avut parinti romani...unde sa ne ducem? Aici e locul nostru. Mai inainte de a fi ortodoxa aceasta tara e romaneasca.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Citat:
Vezi ca pusesem un topic cu mai multe citate. [COLOR=navy][/COLOR]
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Versetul din Fapte 7:14 e urmatorul: "Apoi Iosif a trimis să cheme pe tatăl său Iacov și pe toată familia lui, șaptezeci și cinci de suflete. " In primul rand tu trebuie sa iti pui urmatoarele intrebari: 1)unde spune, in canonul ebraic, ca Iacov a venit in Egipt cu 70 de oameni? R:Nicaieri, cel putin nu in formularea "Cu Iacov". Cei 70 apar in Geneza cap 46 dar se refera la urmatorul lucru: "Și Iosif avea doi fii, care i se născuseră în Egipt. - Toate sufletele din familia lui Iacov, care au venit în Egipt, erau în număr de șaptezeci." - varianta ebraica "Fiii lui Iosif, născuți în Egipt, erau de toți nouă suflete. Deci, de toate, sufletele casei lui Iacov, care au venit în Egipt cu el, au fost șaptezeci și cinci. " - varianta Septuaginta Dupa cum vezi nu e doar diferenta de traducere insa in Septuaginta apar lucruri in plus care sunt false , nu au nici un fundament. Iosif a avut 2 fii, Manase si Efraim, nu 9(asa cum spune Septuaginta). Dar marea eroare care apare aici,la textul din septuaginta e urmtoarea, si fii atenta: fii lui Iosif sunt trecuti ca ar fi venit cu iacov in egipt dar ei s-au nascut in egipt(chiar textul septuagintei confirma asta), deci nu aveau cum sa vina CU iacov in egipt... Si asta nu e singura contradictie din text. 2)Ce reprezinta cei 70 oameni(aici e problema unde gresesti, cei 70 la care se refera Moise in Facerea cuantifica ceva pe cand cei 75 din Fapte cuantifica altceva)? Din Fapte 7(expus mai sus) vedem ca cei 75 reprezinta familia lui Iacov care a venit cu el in Egipt. Cei 70, care apar in canonul ebraic, reprezinta, citez versetele : "Sufletele care au venit cu Iacov în Egipt și care ieșiseră din el, erau în totul șaizeci și șase, fără să numărăm nevestele fiilor lui Iacov. Și Iosif avea doi fii, care i se născuseră în Egipt. - Toate sufletele din familia lui Iacov, care au venit în Egipt, erau în număr de șaptezeci. " Cei 75 sunt familia lui iacov care au venit CU el in egipt, pe cand cei 70 sunt sufletele care iesisera din el(copii, nepoti) si care au ajuns in Egipt. De exemplu Iosif face parte din a doua categorie, si nu din prima( a venit in egipt dar nu cu iacov, ci singur, cand a fost vandut ca sclav). Intelegi acum care e problema in afirmatia ta, cum ca textul ebraic contrazice Fapte 7:14? Si ,dc faci socoteala, in textul ebraic se specifica ca sunt 75, numai ca acolo trebuie sa faci niste socoteli ca sa iti dea numarul, pe cand septuaginta, pt a ajunge la numarul de 75, ii da din burta lui Iosif 9 copii, despre care apoi spune ca au venit cu iacov in egipt( pe cand ei s-au nascut in egipt). Si mai sunt contradictii in septuaginta, tot in pasajul din Facerea 46, ceea ce demonstreaza ca septuaginta nu e nici pe departe inspirata,ci e facuta de oameni care in unele locuri au gresit, nu numai la traducere, ci adaugand si texte inexistente. Asa ca Hristos si ceilalti in nici un caz nu au citat in septuaginta, ci din canonul ebraic. |
|
||||
|
||||
![]()
Citez, stiti voi de unde:
In Psalmul 96, 7, la ortodocsi spune: ,,Sa se rusineze toti cei ce se inchina chipurilor cioplite si se lauda cu idolii lor” la sectari in Psalmul 97, 7 – caci nici numerotarea psalmilor nu este identica – scrie: ,,Sint rusinati toti cei ce slujesc icoanelor si care se falesc cu idolii”, lor nu le plac icoanele, ca le-au facut idoli. Dar idolii sint: animale, pasari, oameni, zei, astri, soarele, pietrele; la acestea sa nu te inchini. Icoana il arata pe Dumnezeu, si Moise a facut Heruvimi in cort, tot icoane. In noul Testamcnt, la Matei 1, 20 scrie la noi: ,,Iosife, fiul lui David, nu te teme a lua pe Maria, logdnica ta”, iar la ei, la sectari scrie: ,,Pe Maria, nevasta-ta!” dar oare Maica Domnului i-a fost nevasta lui Iosif? Cum s-a implinit atunci proorocia lui Isaia 7, 14: ,,Iata fecioara va avea in pintece si va naste fiu . . . “? Ce ratacire grozava, nu se naste Hristos dintr-o nevasta, ci dintr-o fecioara! In Evanghelia de la Luca 1; 28, la noi scrie: ,,Bucura-te cea [u]plina de har[/b]” iar la sectari:,,Plecaciune tie careia ti s-a facut mare har; ” au inlocuit ,,Bucura-te” ca sa nu fie ca la noi la Acatist. In limba greaca scrie: ,,Herete” = bucura-te – alta gresala a lor. Si isi bate joc si de faptul ca ea nu e plina de har, adica ca nu are deloc putere! La Luca 1, 43, la noi scrie: ,,Si de unde mie cinstea aceasta, ca sa vina la mine Maica Domnului meu?” iar sectarii au pus: ,,mama Domnului” in loc de Maica Domnului, ei n-o cinstesc, ci o batjocoresc! (in unele Cornilescu s-ar putea sa nu gasiti asta) La Luca 1, 48, la ortodocsi scrie: ,,Ca iata, de acum ma vor ferici toate neamurile” la sectari scrie asa: ,,Ca iata de acum incolo, toate neamurile imi vor zice fericita”. Este o injosire adusa Maicii Domnului. Daca ei n-o cinstesc, atunci au ajuns s-o batjocoreasca, ca-i o femeie de rind, ca a mai avut copii.
Sunt împotriva: avortului, homosexualității, sectelor, ateismului, masoneriei, păgânătății, ereziilor, ecumenismului, băncilor, cipurilor și actelor cu cip, politicianismului și a părăsirii patriei. Să ascultăm de poruncile lui Dumnezeu și atât! Viitoarele legi și acțiuni statale nu vor duce decât la compromiterea noastră ca ființe dumnezeiești și la pierderea libertății. Noi nu suntem legați de aceste rânduieli lumești deșarte și satanice, ci doar de voia Domnului! |
|
|||||
|
|||||
![]() Citat:
"Să nu-ți faci chip cioplit și nici un fel de asemănare a nici unui lucru din câte sunt în cer, sus, și din câte sunt pe pământ, jos, și din câte sunt în apele de sub pământ! Să nu te închini lor, nici să le slujești, că Eu, Domnul Dumnezeul tău, sunt un Dumnezeu zelos, care pedepsesc pe copii pentru vina părinților ce Mă urăsc pe Mine, până la al treilea și al patrulea neam" Iesirea 20:4,5 Icoana este o asemanare a lucrurilor care sunt in cer si i se aduce inchinare. Citat:
"căci ce S-a zămislit în ea este de la Duhul Sfânt.... Când s-a trezit Iosif din somn, a făcut cum îi poruncise îngerul Domnului; și a luat la el pe nevasta sa. Dar n-a cunoscut-o, până ce ea a născut un Fiu. " Deci spune ca Iosif si Maria nu s-au cunoscut inainte de casatorie . Asta inseamna la tine necinstire? Wake up...de fapt e trraducere fidela... Citat:
Citat:
Citat:
Deci care e problema? De unde e moda asta de a considera ca ce stii tu e bun fara sa verifici macar? Esti atat de sigur pe tine de parca Biblia ar fi fost scrisa direct in romana...
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14 |
|
|||
|
|||
![]()
Si din ce an este acest canon original ebraic?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cartile lui Charles Diehl si alte citate | sophia | Resurse ortodoxe on-line | 7 | 08.04.2014 01:34:51 |
Cartile sfinte! | miti29 | Morala Crestina | 3 | 30.10.2011 17:37:10 |
Cartile oracol cu ingeri, un pacat? | AlinaEM | Generalitati | 38 | 14.03.2011 08:39:51 |
CARTILE - Bucuria mea! | geo.nektarios | Stiri, actualitati, anunturi | 23 | 24.02.2009 01:00:06 |
Se schimba cartile de identitate | Capy | Generalitati | 21 | 06.05.2008 18:59:20 |
|