![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Iată ce spune părintele Stăniloae despre folosul necazurilor, însă: „Necazurile ca ispite si incercari sunt insa calea cea mai puternica de miscare a inimii spre rugaciune, spre nevointa si spre tanjire dupa dragostea si mila lui Dumnezeu. Dumnezeu conduce pe om spre cunoasterea Sa, spre mantuire, atat prin pronia Sa, cat si prin judecata Sa. ” |
|
|
|||
|
|||
|
Dar sa fie oare chiar asa? Faptul ca m-am dus de vreo doua ori la Sf. Maslu, si nu pt mine personal ci pt alte persoane, si dupa aia m-am imbolnavit, poate sa nu fie doar o simpla coincidenta? Pai asta inseamna ca daca mai citesc odata moliftele Sf. Vasile, cine stie, poate mor...
Am glumit, desigur. Dar, lasand gluma la o parte, eu cred ca ideal este ca preotul (unul dintre) care savarseste Sf. Maslu sau citestele moliftele Sf. Vasile sa fie la curent cu "povestea" (necazurile) enoriasului pentru care se savarsesc acestea, recte sa-l fi spovedit mai intai, sa-i fie duhovnic, adica cu alte cuvinte sa-i fie alaturi, sa empatizeze cu el. |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|||
|
|||
|
De obicei oamenii se trezesc sub masa cand consuma alcool in exces (si sub pat cand viseaza urat sau ... se iubesc cu mult foc - situatie in care, dealtfel, nu are de ce sa le para rau) ... Doamne, iarta-ma, dar simt nevoia sa mai si rad, macar din cand in cand!
|
|
|
|||
|
|||
|
Pai si pe la P-ta Unirii sunt atatea biserici la care se fac slujbe de masluri cu mai multi preoti. Ar fi man. Antim, unde se fac miercurea si vinerea dimineata, dupa Sf. Liturghie, iar nu departe de ea, inca o alta bis. de cartier, Sf. Ilie, unde, iarasi, in fiecare vineri seara are loc slujba de maslu cu mai multi preoti. Sau Patriarhia, unde, la fel, miercurea si vierea, dupa Sf. Liturghie, se face si maslu. Sau man. Radu Voda, sau bis. Sf. Spiridon Nou (situata in spatele micului hotel Horoscop). Sau bis. Sf. Ioan Botezatorul (situata printre blocuri/cladiri, chiar langa intersectia mare, cum se merge dinspre P-ta Unirii inspre Sf. Gheorghe, zona Universitate). Sau bis. Sf. Antonie Cel Mare, in plin centru istoric, la Curtea Veche. Sau bis. Zlatari, pe Calea Victoriei etc.
|
|
|
|||
|
|||
|
Dar la Cernica cand se face maslu?
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
De obicei maslul se face in zilele de post.
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| moliftele sf Vasile cel Mare | The_Fallen | Rugaciuni | 93 | 16.03.2014 17:25:47 |
| Articolul de pe site: Moliftele Sf.Vasile | sophia | Intrebari utilizatori | 77 | 04.01.2013 16:33:56 |
| Moliftele Sfantului Vasile Cel Mare | Templier Knight | Sfinti Parinti (Patrologie) | 12 | 27.08.2012 12:53:03 |
| Moliftele Sf. Ciprian | cristeaalin | Rugaciuni | 1 | 27.01.2012 23:32:01 |
| Moliftele Sf Vasile | rafella | Generalitati | 6 | 15.07.2010 14:16:52 |
|
|