Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.07.2010, 22:06:22
Daniel777 Daniel777 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.01.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Religia hindusa este o religie politeista si care are printre altele si cultul adorarii animalelor.Stand in pozitia unei ciori nu faci numai "gimnastica" ci impartasesti in mod indirect,subtil credinta pagana.

Metania reprezinta caderea si inaltarea omului,deci si metenniile si asanele sunt pline de continut spiritual.

Joggingul nu!Se poate practica !
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 22:12:00
cherub cherub is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2007
Implicit dar si mai 'amuzante' sunt postarile tale de o ineptzie (ineptitudine) uimitoare

Citat:
În prealabil postat de andreicozia Vezi mesajul
Este amuzant pentru ca tu vorbesti ca in povestea lui Pokeman pentru copii unde vraja unei actiuni o impiedica pe alta...:)))

Spune-mi si mie cu ce iti deranjeaza tie mintuirea faptul ca stai in pozitia cioarei zbirlite sau a scorpionului cracanat din yoga si spui rugaciuni crestine?..cu nimic! Cu ce pacatuiesti?..la fel cu nimic.
Metaniile sunt la fel, dar poate nu vrei doar sa-ti exersezi burta ci si spatele, picioarele, miinile, gitul capul, vrei sa-ti intinzi ligamentele ca sa te simti binedispus, destins, relaxat..de ce sa te limitezi numai la o pozitie?

La noi la biserica sunt multe mame care vin cu copii si stau pe jos cu picioarele incrucisate si au grija de copilasii care se joaca pe jos. Vrei sa spui ca ele stau in pozitia dracului?

Trebuie prietene, sa ne mai limpezim mintea de tenebrele, fricile si ideile preconcepute ale trecutului
...si mai amuzante sunt postarile tale, care de care mai tampite si de-a dreptul inepte!... ca si cele pe care le-ai mai postat pe-aici si cu alte ocazii, referitoare la nu-stiu ce vaccinuri pt. gripa 'facute in casa' din scuipat etc. Da, cu sigurantza ca trebuie sa-ti mai limpezesti mintea aia, ca tare intortocheata e!... bine ca tu singur remarci - ar fi, totusi, un inceput 'promitzator'...
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 17:27:16
cherub cherub is offline
Senior Member

Implicit trebuie neaparat sa ti se faca slujba Mirungerii

Citat:
În prealabil postat de anaecaterina Vezi mesajul
am practicat yoga. a trecut. am plecat acum 3 ani de acolo.
cotitura? ce sa aleg? cum sa merg inainte? sa mentin relatia sau nu?
cum simt? e f interesant...simt ca nu fac destul, ca nu dau destul, ca nu ma mai pot darui...nu imi9 gasesc linistea....ma simt singura...am sa detaliez mai mult diseara...dar e o stare de singuratate. asta e important...si cand sunt inconjurata de oamnei am multe momente in care imi e greu cu mine...multumesc! am sa detaliez mai tarziu. va pup!
draga anaecaterina, parerea mea este ca si tu ar trebui in primul rand sa renunti definitiv la practica yoga (oricat de greu ti s-ar parea, fiindca cel rau nu te va lasa asa de usor, trebuie lupta), si sa ceri sa primesti Mirungerea (care este diferita de miruirea cu mir pe frunte! Mirungerea este o slujba de revenire la credinta crestin-ortodoxa, asemanatoare cu cea a Botezului, la care iti sunt citite de catre preot, exorcismele sau rugaciunile de lepadare de satana, si ti se face ungerea cu Sf. si Marele Mir etc) - si asta din cauza ca ai practicat yoga, care este tot o forma de apostazie (adica lepadare de Hristos), fie ca-ti dai seama sau nu. De aceea nici nu-ti gasesti linistea si impacarea sufleteasca, in ciuda faptului ca te spovedesti si impartasesti cu regularitate etc. Tu degeaba postesti si te rogi, daca nu o faci pt. Dumnezeu (fiindca nu poti sluji la 2 domni, in acelasi timp - adica si lui baal/mamona, prin practicarea yoga, si lui Dumnezeu, prin asa-zisul post pe care tu il tii, si care nu stiu daca are prea mare valoare, din moment ce continui cu practica yoga - caci si yoghinii postesc, si vrajitoarele etc, dar nu pt. Dumnezeu! si demonii postesc, caci ei, duhuri fiind, nu mananca si nu dorm niciodata (de unde si denumirea de 'viermele cel neadormit'), dar nu pt. Dumnezeu! ceea ce le lipseste lor este smerenia - opusul mandriei -, de care se tem cel mai tare si care ii alunga, conform multor intamplari consemnate si in lucrari precum Pateric, Filocalie, Vietilor Sfintilor etc)
PS: Iti postez aici dedesubt, un mic extras si cateva link-uri relevante pt. acest topic:
'Gurușii: închinători la diavoli
Într-o noapte, pe când era în camera ei și se ruga, și-a deschis ochii pentru o clipă, și ce a văzut? Patul nu era la locul său! Și-a închis ochii la loc și a continuat să se roage. I-a deschis din nou după o vreme, și s-a uitat pe geam. Nu mai putea vedea luna. "Orbisem", i-a spus lui E. Virvou. "Tulburată, am continuat să mă rog și mai puternic. În cele din urmă, am adormit... când m-am sculat dimineață, puteam să văd din nou! Mi-am dat seama că [gurușii] îmi făcuseră ceva atunci când m-am întâlnit cu Sivananda în holul mare și el m-a întrebat dacă am dormit bine. Da, i-am spus, foarte bine! Mi-a aruncat o privire nedumerită, apoi s-a dus și a vorbit cu o discipolă care bătea ceva la o mașină de scris, apoi s-a întors la mine, mi-a pus aceeași întrebare, și i-a aruncat yoghinului de lângă mine o privire ciudată... I-am spus din nou: Da, foarte bine, mulțumesc lui Dumnezeu. M-a studiat încă o dată, fără să mai spună nimic... Câteva luni mai târziu, am aflat că făcuseră toate acestea prin chemarea duhurilor rele, cu scopul de a-i speria pe străinii deveniți incomozi sau de a-i "fermeca" pe ceilalți să rămână acolo pe veci. Cunosc o nemțoaică care a înnebunit după tot ce i-au făcut... După câteva zile, Sivananda în persoană a venit și mi-a sugerat să mă mut la etajul superior, fiindcă mă cazaseră... în camera greșită! Am păstrat însă camera. După aceasta, toți au început să se uite la mine uimiți... Simțeau că Cineva mai puternic mă ocrotea, iar eu am simțit că era timpul să plec de acolo". ("Nevoitoarea dragostei", pag. 55)' Sursa: http://ro.orthodoxwiki.org/Gavrilia_(Papaiannis)
Alte link-uri, posibil utile:
http://www.sfaturiortodoxe.ro/marii-...i-gavrilia.htm
http://www.sfaturiortodoxe.ro/_yoga.htm
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/yogacrestina.htm
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/j...onvertirii.htm
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/crestinismsiyoga.htm
http://www.sfaturiortodoxe.ro/yoga/arsenie-yoga.htm
PS: Citeste cat de mult poti, din Filocalie, din Pateric, din Vietile Sfintilor, din Sf. Evanghelie s.a.m.d....

Last edited by cherub; 19.07.2010 at 17:37:57.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 17:30:12
anaecaterina anaecaterina is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

m-am rebotezat acum 2 ani...dar multumesc frumos pt ca te-ai gandit la asta!
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 17:31:29
anaecaterina anaecaterina is offline
Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Implicit

am citit si danion vasile...nu cred ca mai e vorba de yoga...doar de mine....nu stiu...am sa continui sa ma rog.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 17:43:38
cherub cherub is offline
Senior Member

Implicit daca ai practicat din nou yoga dupa re-botezare, iarasi ai apostaziat

Citat:
În prealabil postat de anaecaterina Vezi mesajul
m-am rebotezat acum 2 ani...dar multumesc frumos pt ca te-ai gandit la asta!
da, dar daca intre timp, dupa re-botezare, ai practicat din nou yoga, din pacate, iarasi ai apostaziat...
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 19:26:19
LDanna LDanna is offline
Junior Member

Data înregistrării: 19.07.2010
Implicit

Va rog sa-mi spuneti daca as putea sa fiu impreuna cu fratele sotului verisoarei mele ??
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 17:39:42
Banned

Implicit

Si eu am facut yoga,nu trebuie sa primesti nici o mirungere,e suficient ca te-ai intors la credinta adevarata.

Starea de singuratate poate fi si lipsa unui partener de viata,daca ai 30 de ani si esti singura..
Nu ai dat prea multe detalii,mai mult ne-ai descris o stare interioara.
Poate ti-ar prinde bine lectura cartii Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie,pe care daca nu o cumperi o poti citi si de aici http://www.cartidownload.ro/Diverse/...rintele_Paisie.

O solutie simpla este sa te apropii mai mult de Hristos.Cum? Nu stiu sa-ti spun ,depinde de fiecare.

Poti sa te rogi mai mult,sau sa mergi la Biserica mai des,sau sa te impartasesti mai des,in fiecare saptamana,asa cum am inceput sa fac si eu de la un timp.

Daca vrei sfaturi mai precise ,pune intrebari mai exacte si poate vei avea un raspuns multumitor.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 17:50:20
cherub cherub is offline
Senior Member

Implicit nici o lecturare nu poate inlocui taina Botezului, respectiv, Mirungerea

Citat:
În prealabil postat de Daniel777 Vezi mesajul
Si eu am facut yoga,nu trebuie sa primesti nici o mirungere,e suficient ca te-ai intors la credinta adevarata.

Starea de singuratate poate fi si lipsa unui partener de viata,daca ai 30 de ani si esti singura..
Nu ai dat prea multe detalii,mai mult ne-ai descris o stare interioara.
Poate ti-ar prinde bine lectura cartii Marii initiati ai Indiei si parintele Paisie,pe care daca nu o cumperi o poti citi si de aici http://www.cartidownload.ro/Diverse/...rintele_Paisie.

O solutie simpla este sa te apropii mai mult de Hristos.Cum? Nu stiu sa-ti spun ,depinde de fiecare.

Poti sa te rogi mai mult,sau sa mergi la Biserica mai des,sau sa te impartasesti mai des,in fiecare saptamana,asa cum am inceput sa fac si eu de la un timp.

Daca vrei sfaturi mai precise ,pune intrebari mai exacte si poate vei avea un raspuns multumitor.
desigur ca lecturarile unor astfel de carti, posibil sa poata ajuta si ele (sa speram), dar sa stii ca nici o lecturare nu poate inlocui taina Botezului sau a Mirungerii, si este bine ca mergi la biserica etc, dar fara primirea tainei Mirungerii, s-ar putea ca toate sa fie cam in zadar... cel putin eu asa am aflat (tot din experientza personala), de la unii duhovnici destul de experimentati. Si mai cunosc cel putin inca alte 2 persoane care a trebuit sa fie re-botezate in urma practicarii yoga - si tot la recomandarea duhovnicului lor, care tot dintre cei experimentati este... Dar acum depinde, caci fiecare caz in parte poate fi diferit, cu particularitatile lui etc - lucrurile difera de la caz la caz.

Last edited by cherub; 19.07.2010 at 17:52:28.
Reply With Quote
Vechi 19.07.2010, 17:56:21
Banned

Implicit

De unde ai scos neroziile astea?
Mirungerea se aplica la catolicii care trec la ortodoxie,desi calugarii din Muntele Athos sunt adeptii botezului complet in acest caz.
Daca eu am fost botezat cand am fost mic,nu mai trebuie nici o mirungere si nici un botez ulterior.Am fost la mai multi duhovnici ,inclusiv de la Sihastria si nimeni nu a spus asemenea tampenie,desi le-am spus de trecutul meu.
Altfel cum crezi ca mi-ar fi dat dezlegare la impartasanie?!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
putin monofizitism NP? Patrie si Credinta Secte si culte 88 07.03.2012 09:11:12
Un cor mai putin obisnuit Mihnea Dragomir Craciunul - Nasterea Domnului 32 05.12.2011 02:40:58
putin ajutor Calin21 Exorcismul 8 05.06.2011 19:11:06
PUTIN-felicitari cozia Despre Biserica Ortodoxa in general 12 27.12.2007 19:20:00