![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
2. foamea sfecifica romaniei ? stiti care este acum - in timp ce noi stam la calculator - situatia in Cuba ? dar in frumoasa Rusie la tara, dar in partea comunista a Chinei ? - dar in Korea de Nord. sunteti la zi cu stirile ? - - se moare - la propriu - de foame 3. in privinta botezului cititi marturiile celor care au stat "politic" in inchisorile comuniste. veti vedea ce credeau comunistii despre botez. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
In Polonia era saracie lucie; stiu, ca am fost in 1988. Ungaria si RDG in schimb, erau subventionate si aveau de toate; una din cauza revolutiei din `55 si cealalta ca sa fie cat de cat la nivel cu RFG. In rest ai dreptate. Nu era o problema sa faci cununie religioasa sau sa-ti botezi copilul. In schimb ne chemau la lucru de Pasti. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
de multe ori mi-am pus intrebarea, cum a fost comunismul in tari precum rdg sau ungaria, choslovacia, etc,,, din ce am inteles, intr-adevar, unele tari, o duceau mult mai bine, decat noi, la capitolul alimentar, mai ales in perioada neagra a anilor 80! insa,mi se pare interesanta teza conform careia ungaria o ducea mai bine, din cauza revolutiei din 1956, iar germania ca sa nu fie tentata sa se realipeasca cu sora ei ! si cine hotara, acest senariu si aceste destine particulare ? sa fie oare moscova ? acolo se hotara, la astia le dam mai mult ca is mai a dracului ? la astia le desfacem surubul ca is pe cale de explozie ? |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Ideea ca ste "cineva", care trage sforile in toate aceste tari mi-a venit, vazand ca pe feribotul RDG-ist era aceeasi hartie igienica de tip "smirghel", ca si in Romania... |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Părinții mei spuneau că erau vremuri(prin anii 49,5o)când mergeai pe ascuns să botezi un copil sau să cununi.Și totuși toți creștinii de atunci și-au botezat copii. Pe mine nimeni,nicodată,nu ma oprit să merg la biserică.Dacă nu am mers atunci în anii comunismului este doar vina mea. Cine spune că a fost oprit ori minte, ori avea o funcție care nu-i permitea(secretar de partid cu probleme de propagandă Ce toată stima pentru meseria de dascăl vă pot spune că ei au fost aceia care au format "omul nou" care a întreținut sistemul(unii din convingere alții doar pentru a-și lua salariul) și tot ei s-au dezis foarte repede de acesta. Și așa, ca un fapt divers,am cunoscut preot care voia să fie membru al pcr. |
|
|
||||
|
||||
|
Au fost si lucruri bune si lucruri rele, dar nimeni nu poate sa spuna ca s-a cununat pe ascuns, sau si-a botezat copiii pe ascuns- este o minciuna.Si acum exista lucruri care ne convin, altele care nu ne convin- sa le alegem pe cele bune si sa trecem peste incercarile invitabile, pentru noi, oamenii de rand.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul) |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
cititi jurnalele celor care au suferit in inchisorile comuniste, cred ca va va trece "dorul". cel putin pentru crestini este destul de limpede. daca exista satanism cu "fata umana" atunci acela este comunismul. |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Casatoria intre cumnati | COSMINA | Generalitati | 18 | 26.02.2019 03:13:29 |
| Comunism¡? | CristArg | Generalitati | 32 | 07.01.2011 15:51:01 |
| Socialsim si comunism crestin | Stefan500 | Generalitati | 7 | 11.10.2010 01:54:10 |
| intre cer si pamant | floaredecolt | Generalitati | 1 | 31.03.2008 14:24:00 |
| Diferente intre B.O. si B.C. | Laurentiu | Biserica Romano-Catolica | 44 | 11.12.2007 20:15:09 |
|
|