Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.08.2010, 09:58:46
Doriana Doriana is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Danut7 Vezi mesajul
Nu se dau din vistieriile ortodoxiei oricaror spurcati pentru a le satisface mandria.
Absolut, ai mare dreptate. De aceea comorile din vistieriile ortodoxiei nu vor ajunge niciodata la tine...daca nu te potolesti.
"Iar mie, să nu-mi fie a mă lăuda, decât numai în crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este răstignită pentru mine, și eu pentru lume!" Gal 6:14
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 11:14:03
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Nu se dau din vistieriile ortodoxiei oricaror spurcati pentru a le satisface mandria.
waw ... vistieriile ortodoxiei ... ce cuvinte mari ...
Dar ... care este contributia ta la umplerea acestor vistierii???
In afara de ura interetnica ... ce nu este chiar o comoara
Reply With Quote
Vechi 30.08.2010, 13:29:48
samson samson is offline
Banned

Data înregistrării: 25.08.2010
Implicit

Citat:
Mai acu 2-3 saptamani ai deschis un topic cum ca biserica ortodoxa e stearsa si ca ii lipseste catolicitatea. Acum vad ca te dai mare aparator al visteriilor ortodoxe. Se pare ca nu stii pe ce lume traiesti.
Reply With Quote
Vechi 28.08.2010, 23:44:39
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit Mergeti de invatati ce inseamna cuvintele: "Mila voiesc, iar nu jertfa".

Citat:
"Prietenia" asta religioasa intre un preot si un sectar(penticostal) nu e normala.. Ortodoxia este extrem de diferita de penticostalism.Una e respectul si prietenia si alta e acordul religios.Nu poate exista acord religios intre un ortodox(preot) si penticostal fara compromisuri.. Despre "prietenia" asta vorbeam.. Nu mi se pare si nu mi s-a parut normala.. Mai ales din partea unui preot..
Nu credeti ca atitudinea aceasta nu va face cinste, nici dumneavoastra si nici ortodoxiei? Oare daca erati in parohia mea si m-ati fi vazut stand de vorba cu un om ce nu este ortodox ce ati fi facut? Probabil m-ati fi "taxat" prin aceeasi atitudine pe care o exprimati aici! Acolo poate m-ar fi afectat, oarecum, aici insa nu ma intereseaza. Asta doar pentru faptul ca eu consider ca pentru a avea dreptul sa ma acuzati de un lucru (indiferent care) trebuie, mai intai, sa va prezentati macar la modul in care am facut-o eu (nume, varsta, etc.). Inclin sa cred ca fie nu ati depasit 15 -16 ani si nu aveti capacitatea de a pricepe lucruri mai voluminoase decat cutia dumneavoastra craniana, fie sunteti frustrat de vreo situatie din viata proprie si incercati cu tot dinadinsul sa iesiti in evidenta chiar cu lucruri care jignesc. Atitudinea de care dati dovada va descalifica in fata unui om ce doreste un dialog normal cu scopul de a intelege. Probabil dumneavoastra considerati ca oricine nu este ortodox este condamnat deja la iad! Eu nu! Eu stiu ca un preot ortodox este (trebuie sa fie) intruchiparea lui Hristos.

Pentru (ne)linistea dumneavoastra am sa va mai spun un lucru si gata: gratie unui duhovnic deosebit am invatat sa-L simt pe Hristos nu ca pe o filozofie, ori poveste, ori idee mareata, ci ca pe o realitate clara. Si stiti unde il gasesc cel mai ades? In rugaciune si in aproapele meu. De ce credeti ca aproapele unui preot ortodox nu poate fi decat tot un ortodox? Hristos mi-a zis altceva: "Mergi si fa si tu asemenea!". Adica asemenea samarineanului milostiv, dar banuiesc ca stiti despre ce vorbesc, chiar mai bine decai orice preot, nu-i asa! Asa mi-ati lasat impresia.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:04:34
Danut7 Danut7 is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2009
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pr.Gheorghe Vezi mesajul
Nu credeti ca atitudinea aceasta nu va face cinste, nici dumneavoastra si nici ortodoxiei? Oare daca erati in parohia mea si m-ati fi vazut stand de vorba cu un om ce nu este ortodox ce ati fi facut? Probabil m-ati fi "taxat" prin aceeasi atitudine pe care o exprimati aici! Acolo poate m-ar fi afectat, oarecum, aici insa nu ma intereseaza. Asta doar pentru faptul ca eu consider ca pentru a avea dreptul sa ma acuzati de un lucru (indiferent care) trebuie, mai intai, sa va prezentati macar la modul in care am facut-o eu (nume, varsta, etc.). Inclin sa cred ca fie nu ati depasit 15 -16 ani si nu aveti capacitatea de a pricepe lucruri mai voluminoase decat cutia dumneavoastra craniana, fie sunteti frustrat de vreo situatie din viata proprie si incercati cu tot dinadinsul sa iesiti in evidenta chiar cu lucruri care jignesc. Atitudinea de care dati dovada va descalifica in fata unui om ce doreste un dialog normal cu scopul de a intelege. Probabil dumneavoastra considerati ca oricine nu este ortodox este condamnat deja la iad! Eu nu! Eu stiu ca un preot ortodox este (trebuie sa fie) intruchiparea lui Hristos.

Pentru (ne)linistea dumneavoastra am sa va mai spun un lucru si gata: gratie unui duhovnic deosebit am invatat sa-L simt pe Hristos nu ca pe o filozofie, ori poveste, ori idee mareata, ci ca pe o realitate clara. Si stiti unde il gasesc cel mai ades? In rugaciune si in aproapele meu. De ce credeti ca aproapele unui preot ortodox nu poate fi decat tot un ortodox? Hristos mi-a zis altceva: "Mergi si fa si tu asemenea!". Adica asemenea samarineanului milostiv, dar banuiesc ca stiti despre ce vorbesc, chiar mai bine decai orice preot, nu-i asa! Asa mi-ati lasat impresia.
Domnule preot, ocupa-te nene mai intai de cei carora le esti dator cu servirea,de ai tai si de poporul tau(ortodox), nu de altii, ca si Hristos a zis "Nu sunt trimis decat la oile ratacite ale lui Israel" si "nu dati cele sfinte cainilor"..
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:07:26
Pr.Gheorghe
Guest

Implicit

Citat:
Domnule preot, ocupa-te nene mai intai de cei carora le esti dator cu servirea,de ai tai si de poporul tau(ortodox), nu de altii, ca si Hristos a zis "Nu sunt trimis decat la oile ratacite ale lui Israel" si "nu dati cele sfinte cainilor"..

Quod erat demonstrandum.
Reply With Quote
Vechi 29.08.2010, 00:38:41
arriel arriel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.02.2009
Locație: Mures
Implicit

Citat:
Stim noi cine sunt cainii?De multe ori nu vedem ce a vrut sa spuna Hristos sau rastalmacim cum apucam cuvintele Sale.Important este sa maturam toata rautatea din noi si apoi toate ni se vor descoperii singure.Am intalnit oameni care toata ziua sunt la biserica ,se spovedesc,citesc rugaciuni,etc si nu sunt deloc nici macar aproape de Hristos.Si stii de ce?Nu stiu sa iubeasca.Trebuie sa vedem in toti oamenii marea taina a creatiei lui Dumnezeu,trebuie sa ii iubim pe toti fara sa ne pese din ce secta fac parte.Nu poti?Atunci inca nu esti destul de evoluat spiitual.Atunci cand o sa vrei cu-adevarat sa traiesti langa Hristos,atunci o sa fii prieten cu toata lumea,chiar si cu cel mai mare dusman al tau.Pentru ca asta o sa vina de la sine si o sa-ti spui"Vai ce orb am fost..."Dumnezeu sa ne ajute sa respectam cea mai importanta porunca a Lui ,sa ne iubim unii pe altii nu pentru ca asa trebuie ci pentru ca asa simtim,sa ne vina din suflet.
Vechi 30.08.2010, 10:56:47
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Danute tata, nu mai fi asa bigot.
Daca tot iei cuvantul Bibliei adlitteram, intreaba-te: esti tu oaie a lui Israel?
Ratacit inseamna ca ai mers pe un drum si te-ai ratacit de el. Nu ca tu mergeai de la bun inceput, pe un alt drum, la sute de kilometrii distanta.
Reply With Quote
Vechi 01.09.2010, 22:13:51
mihailt mihailt is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Referitor la citatul anterior din Dogmatica Sfantului Ioan Damaschinul tot in Dogmatica zice in alta parte:
"Dar trebuie să se știe că ceea ce este moartea pentru oameni, aceea este căderea pentru îngeri. După cădere ei nu mai au posibilitatea pocăinței, după cum nu o au nici oamenii după moarte."
Nu cred ca o sa zica cineva ca parastasele si rugaciunile nu ajuta pe cei morti nepocaiti (ca doar arata traditia ortodoxa ca ii ajuta) si nici nu cred ca o sa zica cineva de acei prunci ca au murit nepocaiti.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Pomenirea copiilor morti nebotezati. georgeval Generalitati 27 16.02.2011 14:19:22
Copiii nebotezati au parte de slujba inmormantarii? manuela_m Intrebari utilizatori 4 21.08.2010 18:23:53
Copil nascut cu un verset scris pe picior adelin Stiri, actualitati, anunturi 22 07.02.2010 10:14:31
Inmormantarea copiilor nebotezati huchohucho Slujba inmormantarii 0 06.02.2010 18:26:31
semnul de egalitate mirelat Generalitati 51 27.02.2009 12:16:16