Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Viata monahala > Calugarul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.09.2010, 00:36:24
OmuBun
Guest

Implicit

Cu mai bine de 30 de ani in urma, am trait aproximativ cam aceeasi poveste, doar ca intre noi era o dragoste pe cat de sincera pe atat de nevinovata. Eu nu pot sa spun ca nu credeam in Dumnezeu, dar nu intelegeam mare lucru. O iubeam cu toata fiinta mea si nu ma deranja sa astept pana dupa ce ne vom casatori, dar, ipotetic, nu puteam sa accept postul, cel putin in relatia intima. Ma tara prin biserici si ma plictiseam grozav fiindca eu mergeam de dragul ei. Nu intelegeam nimic din sfanta Liturghie si abia asteptam sa se termine... 8-9 ani a durat relatia noastra, pana cand mama-sa (o femeie extrem de credincioasa) a facut cercetari si i-a gasit pe cineva care s-o merite cu adevarat. Acum este o preoteasa admirabila si foarte apreciata in oras. Anii au trecut, dar relatia noastra a ramas la fel de sincera si nevinovata. Ei ii datorez foarte mult din ceea ce-am ajuns astazi, si stiu ca s-a rugat mult pentru mine. Toata familia mea o iubeste ca pe cineva foarte drag. Copii ei au crescut sub ochii mei, iar cand ii vedeam prin oras, intram in prima cofetarie si le luam "ceva bun". Acum ne vedem din cand in cand la biserica si ma privesc ca pe unchiul lor cel mai apropiat... Nu regret nimic din tot ce s-a intamplat in relatia noastra. Nici macar decizia mamei ei de a o marita cu cineva pe care practic nu-l cunostea, nu am comentat-o. I-am spus doar: "Te iubesc atat de mult incat renunt la tine, daca asta iti este tie de folos in viata!" Mai tarziu mi-a dat si mie Dumnezeu mai mult decat meritam...

Sfatul meu: Nimic pe lumea asta nu poate fi mai presus de relatia ta cu Dumnezeu, indiferent cate incurajari vor veni din partea celor dragi. Eu sunt de principiu ca daca toata lumea e de acord cu ceva anume, atunci inseamna ca nu e deloc in ordine. Pentru ca de obicei, diavolul intervine sa zdruncine un plan placut lui Dumnezeu, iar daca nu-l zdruncina, inseamna ca-i de fapt planul lui. Poate ca totusi nu-i pierduta relatia voastra, dar cu siguranta este sortita esecului mai devreme sau mai tarziu (cunosc un asemenea caz cand in urma unui astfel de compromis, dupa nici 10 ani, ea a ramas o tanara vaduva cu doi copii, care nu va accepta niciodata sa-si refaca viata). Relatia de cuplu este aceea de a va salva unul pe celalalt. Ori el... dupa un timp, te va epuiza total, iar tu vei pierde si ce-ai avut dintotdeauna: credinta.
Ai mare grija de tine, draga mea. Macar un lucru trebuie sa intelegi: "Cine se-aseamana, se aduna!" Poate ca voi va asemanati in ceva anume, dar in cel mai important, nu, iar asta va va distruge intr-o zi!
Reply With Quote
Vechi 03.09.2010, 09:02:20
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Religia: Ortodox
Implicit

Daca tu il iubesti sincer si daca si el te iubeste sincer atunci aveti o sansa. Sansa este sa il faci sa creada in Dumnezeu. Daca te iubeste cu adevarat va accepta ca tu sa il descoperi pe Dumnezeu lui.
Aici trebuie sa fi tu cu bagare de seama. Cum sa faci asta? Pana nu va trai el revelatia descoperiri nu va crede. Nu ai inceput bine, obligandu-l sa citeasca o carte sau alta.
Eu zic ca trebuie sa mergeti la o manastire, sa discutati cu staretul de acolo, sa ii explici problema si cu siguranta ca el ii va arata calea descoperirii. Tu nu poti singura, chiar daca esti sfatuita de duhovnic. Aceasta lucrare a descoperirii lui Dumnezeu este o lucrare mare si trebuie sa fi bun cunoscator al credintei ca sa o poti infaptui singura.
Daca nu vrea sa mearga cu tine, atunci renunta, si asculta sfatul de mai sus a lui OMUBUN.
Domnul sa fie cu voi.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 12:02:04
crestinOrtodoxa
Guest

Implicit

Am vorbit si cu mama.

Mi-a zis ca-s nebuna si ca trebuie sa ma duc la psiholog, ca-mi distrug viatza (serios)
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 12:55:40
dobrin7m's Avatar
dobrin7m dobrin7m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.08.2010
Locație: Londra
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Am vorbit si cu mama.

Mi-a zis ca-s nebuna si ca trebuie sa ma duc la psiholog, ca-mi distrug viatza (serios)
Nu vorbesti cu mama. Il iei pe el de mana si mergeti la manastire la un calugar. Nu vrea sa vina atunci va trebui sa renunti la el indiferent de ce va zice mama.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 13:04:40
florinbrasov0 florinbrasov0 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.11.2008
Implicit

Sa stii ca sunt destui care patesc asa din partea parintilor. Copii vor sa se apropie de Dumnezeu dar tocmai parintii pun piedici. Exista expresia "nebun pentru Hristos" care se refera la cei ce se lepada de guraa lumii si de cele pacatoase ale lumii. Incep sa fie numiti "nebuni", "indoctrimati" de catre ceilalti oameni, probabil ca vor fi numiti si "fundamentalisti ortodocsi".
Nu este usor sa trecem prin asta, mai ales cand stim ca niciodata nu ne va parasi Dumnezeu si ca incercarile pe care le primim sunt o ocazie sa avansam duhovniceste.
Este adevarat ca sunt dure astfel de lovituri pe care le primim, dar daca nu eram capabili sa le trecem nu ni le ingaduia Dumnezeu.

"Intr-o noapte Fericitul Augustin a visat ca se plimba impreuna cu Dumnezeu pe malul marii, vazand unele momente trecute ale vietii sale. De fiecare data descoperea urme de pasi in nisip, cateodata erau doua, cateodata doar una singura. Lucrul acesta il deruta, pentru ca in momentele fericite ale vietii vedea doua urme, iar in momentele grele doar una singura. Atunci l-a intrebat pe Dumnezeu: "Mi-ai promis Doamne ca daca te voi urma, vei fi cu mine mereu. Eu insa am constatat ca atunci cand mi-a fost foarte greu in viata, tu m-ai parasit". Atunci Dumnezeu i-a raspuns: "In acele momente cand ai vazut doar o singura urma de pasi, atunci te-am purtat in brate". Când ne este cel mai greu, Dumnezeu ne ia in brate. Cineva spunea: „Dumnezeu nu ne fereste de orice suferinta, ci ne sustine in orice suferinta.” Fiecare dintre noi avem o cruce de purtat. S-o purtam cu incredere caci Domnul ne va fi alaturi.

Legat de mama ta, probabil vei avea de indurat de la ea pentru inceput, pana se va obisnui cu tine.
P.S. Avantajul tau e ca deja esti mare si nu cred ca mai pot avea parintii tai o influenta asa de mare asupra deciziilor tale, cum ar avea, de exemplu, asupra unui copil de 16 ani.

Dumnezeu sa iti fie sprijin!

Last edited by florinbrasov0; 05.09.2010 at 13:08:42.
Reply With Quote
Vechi 05.09.2010, 18:37:59
diana-lorena diana-lorena is offline
Member

Data înregistrării: 16.08.2010
Locație: romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de crestinOrtodoxa Vezi mesajul
Am vorbit si cu mama.

Ai primit multe sfaturi intelepte aici,pe forum...dar vreau sa-ti scriu totusi si cuvintele mele:

Cateodata adultii sunt piatra de poticnire in calea catre Hristos,in loc sa fie o buna povata...in asemenea cazuri nu trebuie sa ii ascultam.

dar de Dumnezeu sa ascultam...asa ca nu mai trebuie sa repeti pacatul de a avea relatii intime cu el in afara casatoriei...si deocamdata nu poate fi vorba de casatorie,pentru ca exista o neintelegere fundamentala intre voi,in legatura cu credinta. Spune-i asta clar si raspicat, chiar daca se supara si chiar daca plange si probabil plangi si tu vazandu-l( stiu cum e,traiesc o situatie de acest fel destul de difcila). Fii ,,eroul lui Hristos'',cum spune parintele Papacioc...
,,Daca ochiul tau te face sa cazi in pacat,scoate-l de la tine'', ,,Daca mana ta te face sa cazi in pacat''...

El va decide daca va ramane cu tine respectand credinta ta...daca va pleca de langa tine, inseamna ca Domnul a vrut sa fie asa...daca va ramane, tot Voia Domnului este,ca el sa se intoarca prin tine la credinta...Deci, draga mea, faca-se Voia Domnului!

Tu roaga-te pentru el, pentru voi, dar roaga-te foarte intens, ca si cum ar fi o chestiune de viata si de moarte...asa cum a facut Petru cand se scufunda..nu a zis decat ,,Doamne, scapa-ma!''...si a fost de ajuns ca sa vada Mana lui Hristos intinzandu-se spre el...

Este bine ca ai constientizat ca Domnul este ,,Calea ,Adevarul si Viata'', mergi pe calea aceasta, apropiindu-te de El prin Biserica,prin Sfintele Taine...este foarte bine sa iti marturisesti pacatele si apoi sa te impartasesti cu Hristos...
Cum iti mai spunea cineva,nimeni nu poate spune in ce pacate va mai cadea..important la Spovedanie cred ca este hotararea ta...un parinte spunea ca trebuie sa fie o hotararea foarte mare:,,mai bine sa mor decat sa mai fac pacatul acesta''...cam asa ar trebui sa spunem..bineinteles ca este greu, vrajmasul sta la panda, ,,urla racnind ca un leu'', dar tu nu esti singura, ci il ai pe Hristos de partea ta in drumul indreptarii...si pe El il auzi spunand ,,Indrazneste, fiica!''

Doamne ajuta!

ps: asteptam vestile bune dupa un timp in legatura cu tine:)
ps2:gandeste-te si ca este o incercare si multumeste-I Domnului pentru ea

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciunea la cumpana de ani cristiboss56 Rugaciuni 60 30.12.2018 13:17:08
Cum si unde ar trebui sa-si petreaca un crestin cumpana dintre ani ? L.sorin Generalitati 78 25.01.2009 14:38:01