Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.10.2010, 01:43:12
Hartford's Avatar
Hartford Hartford is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2005
Locație: USA
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ap2010 Vezi mesajul
De depresie nu scapi cautand neincetat in jurul tau un sot care trebuie sa apara, si repede,dimpotriva procedand asfel devii o victima sigura pentru cei care vor sti sa profite de singuratatea ta si de nevoia de a avea pe cineva alaturi de tine.Nu poti face decat o alegere gresita in aceste conditii.Invata sa tii la tine,mai fa si ceea ce-ti place,nu ceea ce spun altii ca trebuie.Care barbat crezi ca va accepta o femeie depresiva langa el,caci de indragostit nici vorba nu poate fi!Si inca ceva,daca nu iesi in lume nu va veni nimeni la usa ta sa te ceara in casatorie.

Si inca ceva,daca nu iesi in lume nu va veni nimeni la usa ta sa te ceara in casatorie.
Subscriu
Ca sa-l vezi pe Dumnezeu!
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 09:32:37
coldworld coldworld is offline
Banned

Data înregistrării: 14.10.2010
Thumbs down

Citat:
În prealabil postat de Hartford Vezi mesajul
Si inca ceva,daca nu iesi in lume nu va veni nimeni la usa ta sa te ceara in casatorie.
Subscriu

ei nu! Dumnezeu e mare si are putere!
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 07:32:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anonim30 Vezi mesajul
Da. Vreau o familie si nu una oricum, ci una care sa respecte regulile prin care as putea ajunge la El. Imi doresc atat de mult asta, ca am ajuns intr-o stare de depresie din care nu reusesc sa mai ies, vazand ca nu se intampla orice as incerca sa fac: fie apare cate cineva pe care eu nu-l consider potrivit, fie el nu ma considera potrivita lui.
Cum sa fac sa scap de depresie? Stiu ca acum poate vorbesc precum fariseul dar: la slujbe merg, post tin, cu vreun barbat nu am mai fost de vreo 10 luni..Ce-i drept am pacatuit tare in trecut, dar incerc sa-mi plang pacatele cum pot.
Ma intreb: daca este pedeapsa, de ce nu ma omoara pur si simplu? Am unele stari de gandesc ca uneori ar fi mai simplu asa..Oare nu este voia Lui casatoria pentru mine?

Fetito, daca ai pacatuit in ultimul hal, tu nu crezi ca exista si niste consecinte?
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 09:25:56
Elesya Elesya is offline
Banned

Data înregistrării: 08.10.2010
Locație: intre doua nemuriri
Smile Ai rabdare...

Citat:
În prealabil postat de coldworld Vezi mesajul
Fetito, daca ai pacatuit in ultimul hal, tu nu crezi ca exista si niste consecinte?
În prealabil postat de anonim30
Da. Vreau o familie si nu una oricum, ci una care sa respecte regulile prin care as putea ajunge la El. Imi doresc atat de mult asta, ca am ajuns intr-o stare de depresie din care nu reusesc sa mai ies, vazand ca nu se intampla orice as incerca sa fac: fie apare cate cineva pe care eu nu-l consider potrivit, fie el nu ma considera potrivita lui.
Cum sa fac sa scap de depresie? Stiu ca acum poate vorbesc precum fariseul dar: la slujbe merg, post tin, cu vreun barbat nu am mai fost de vreo 10 luni..Ce-i drept am pacatuit tare in trecut, dar incerc sa-mi plang pacatele cum pot.
Ma intreb: daca este pedeapsa, de ce nu ma omoara pur si simplu? Am unele stari de gandesc ca uneori ar fi mai simplu asa..Oare nu este voia Lui casatoria pentru mine?

Draga mea, nu trebuie sa disperi, este nevoie doar de rabdare....Daca te-ai spovedit cu inima deschisa, daca regreti sincer toate greselile de odinioara , Tatal Nostru Ceresc SIGUR te iarta , ca EL nu vrea "moartea" pacatosului ci intoarcerea lui la credinta....Cum crezi ca te pedepseste chiar acela care si-a jertfit unicul FIU , din iubire pt creatia SA? Insa sunt INCERCARI....teste...si trebuie sa ai credinta si putere deoarece vei invinge! Sigur raspunsul la dorinta ta poate nu este cel asteptat de tine, insa EL stie MEREU ce este mai bine pt. copiii Lui...Incearca pe langa rugaciuni , mers la biserica , sa mergi la o lansare de carte, la un vernisaj, la o opera sau balet...si acolo poti descoperi "lumea" in care cu sigurantza vor mai fi fiind si OAMENI (cu suflete mari si credincioase) ! Doamne Ajuta ! CURAJ !
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 14:22:31
Rodica50's Avatar
Rodica50 Rodica50 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.05.2010
Smile

Citat:
Pur si simplu , lasa lucrurile sa vina de la Dumnezeu, cum vrea El- tu continua sa te rogi, fii optimista, fa fapte bune- care sa -ti aduca bucurie, fa-ti din fiecare clipa a vietii o bucurie, primeste-o ca pe o bucurie, ca pe un dar dumnezeiesc, nu te forta sa -ti repeti obsesiv aceasta dorinta.Echilibreaza-te si va veni si planul lui Dumnezeu pentru tine.
Cel ce crede, se teme; cel ce se teme, se smereste; cel ce se smereste, se îmblânzeste; cel blând, pazeste poruncile; cel ce pazeste poruncile se lumineaza; cel luminat se împartaseste de tainele Cuvântului dumnezeiesc. (Sfântul Maxim Marturisitorul)
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 17:51:17
anonim30 anonim30 is offline
Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Implicit

Multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari. Mi-ati alungat tristetea...cel putin pentru moment
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 17:53:19
Banned

Implicit

Citat:
Multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari. Mi-ati alungat tristetea...cel putin pentru moment
mai vino pe la noi pe aici, daca vrei sa scapi de tot de tristete !
Reply With Quote
Vechi 16.10.2010, 20:45:03
anonim30 anonim30 is offline
Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Implicit

„ Adu-Ți aminte însă de cuvântul pe care l-ai spus robului Tău Moise, când ai zis: "De veți păcătui, vă voi împrăștia printre popoare;
Iar când vă veți întoarce la Mine și veți păzi poruncile Mele și le veți împlini, atunci, de ați fi izgoniți chiar și la marginea cerului, și de acolo vă voi aduna și vă voi aduce la locul pe care l-am ales, ca să-Mi pun numele Meu acolo.” ( Rugaciunea lui Neemia; cap.1 )

„ Și Iov a răspuns Domnului zicând:
Știu că poți să faci orice și că nu este nici un gând care să nu ajungă pentru Tine faptă.
Cine cutează, ai zis Tu, să bârfească planurile Mele, din lipsă de înțelepciune? Cu adevărat, am vorbit fără să înțeleg despre lucruri prea minunate pentru mine și nu știam.
Ascultă - ai spus Tu iar - și Eu voi vorbi, te voi întreba și tu Îmi vei da lămuriri.
Din spusele unora și altora auzisem despre Tine, dar acum ochiul meu Te-a văzut.
Pentru aceea, mă urgisesc eu pe mine însumi și mă pocăiesc în praf și în cenușă.”( Cartea lui Iov; cap.42 )

Mi-e ciuda pe mine cand pic in asemenea stari de depresie, din cauza nerabdarii mele...
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 17:26:21
Ovidiu Vasile Pop Ovidiu Vasile Pop is offline
Member

Data înregistrării: 27.09.2010
Locație: europa
Implicit

Dupa ce am citit preocuparile tale,m-am regasit in mare parte in ele!Cred ca esti intr-un fel de "criza" de timp...,ca toata lumea are familie si tu nu si altele de genul asta!...Vei avea familie,sigur!Acum te intreb:cum vrei sa sa-ti fie familia? cu multa credinta in Dumnezeu sau cu multe,multe bogatii materiale???...As zice sa mergi pe la manastiri,prin apropiere de unde traiesti si vorbeste cu cineva de acolo despre ce te framanta.Sigur si cu duhovnicul.Nu trebuie sa cheltuiesti multi bani,mergand departe de casa numai pentru asta!
Reply With Quote
Vechi 17.10.2010, 20:15:59
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Mai oameni buni, nu e de joaca cu calaugaria. Ca nu am noroc in lume, hai la manastire, ca acolo mi-o merge mai bine! NU! Complet fals! Daca nu esti in stare sa iti faci un rost in lume, daca etsi neputincios in lume, cu atat mai mult vei fi la manastire!

Si, in sfarsit, sa nu-si inchipuie cineva ca numai daca esti calugar, esti primit de Dumnezeu spre mantuire. Eu cred ca cei mai multi ratati si cei mai multi "improvizati" sunt in viata calugareas*ca. De ce ? Pentru ca viata calugareasca este o viata de exceptie, iar daca se strecoara in ea oa*meni comuni, atunci oamenii aceia nu vor putea face niciodata lucruri care tin de o viata superioa*ra. E mai bine pentru toata lumea ca unii ca aces*tia sa ramana in afara manastirilor.

- Revenind la alt subiect, parinte, spuneti ca in calugarie sunt cei mai multi ratati si ca in calugarie trebuie sa intre oameni de exceptie. Ce inseamna om de exceptie?
-Inseamna un om care nu se joaca cu viata lui, un om care stie ce-i calugaria, stie ceea ce a lasat si ceea a gasit si care nu mai poate fi clintit din calea calugariei. Adica, nu oameni cu lipsuri, pentru ca in manastiri sunt foarte multi oameni cu lipsuri, lipsuri fizice, psihice, oameni fara cultura, oameni care nu s-ar fi descurcat in viata comuna. Or, acestia niciodata nu vor fi niste calugari buni, vor fi niste domiciliati si niste improvizati la manastire. Daca te duci prin manastiri si cercetezi, poti constata multi din acestia, care nu sunt nici de casatorie, nici de calugarie. Acestia nu inainteaza, nu fac parte din randul oamenilor de exceptie. Un om de exceptie este un om care ar fi putut face fata si in casatorie si care nu e refugiat la manastire.

Arhim. Teofil Paraian

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Violenta in familie? alexaa Generalitati 56 12.01.2015 21:51:12
In familie cred_cu_adevarat Generalitati 6 21.11.2011 09:52:25
Familie VS Servici Mirela0110 Generalitati 16 19.06.2010 18:52:00
Familie sau Celibat colaps Generalitati 19 14.05.2010 17:33:59
vreau sa infintez manastire - vreau informatii co rusu Stiri, actualitati, anunturi 0 26.06.2008 13:04:07