Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.11.2010, 17:14:24
padrevicentiu
Guest

Implicit

Eu unul sunt de acord cu ce spune acest templier conteporan,eu sunt de la seminar si ascult rock.recunosc,si asta pentru ca muzica rock nu este lucrarea celui rau ci este magic si frumos.Mai ales trupe gen Scorpions,Queen,Metallica,Nickelback si ca interpreti imi place Eric Clapton
Vechi 28.11.2010, 18:16:43
Templier Knight's Avatar
Templier Knight Templier Knight is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.11.2010
Locație: Unknown
Religia: Ortodox
Implicit Salut

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
Si nu te deranjeaza mesajul anti-crestin al unora din trupele astea (Metallica, Slipknot, Iron Maiden)? Sau nu tii cont de mesajul transmis?

Si eu ascultam heavy-metal inainte dar la un moment dat mi s-a parut prea galagios si tulburator pentru starea mea psihica.

Ascult acum rock alternativ care mi se pare o muzica foarte frumoasa si in care se pune mult suflet.
Mesajele astea ''ne -crestine''de care spui tu sunt niste metode de a atrage un anumit tip de public si de a da o anumit mister trupei.Ce crezi ca membrii trupei de la Slipknot , Iron maiden se duc acasa si fac ritualuri satanice cum credeti voi , ca danseaza huga-huga in jurul focului=))))),sa fim seriosi :)) .cine e cu mine???
Vechi 28.11.2010, 18:22:07
Don_Juan's Avatar
Don_Juan Don_Juan is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.02.2010
Locație: Terra, Calea Lactee
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Templier Knight Vezi mesajul
Mesajele astea ''ne -crestine''de care spui tu sunt niste metode de a atrage un anumit tip de public si de a da o anumit mister trupei.Ce crezi ca membrii trupei de la Slipknot , Iron maiden se duc acasa si fac ritualuri satanice cum credeti voi , ca danseaza huga-huga in jurul focului=))))),sa fim seriosi :)) .cine e cu mine???
Sa stii ca sunt destui care iau mesajele astea in serios. Si sa inteleg ca faci parte din acel public "ne-crestin"?
Vechi 28.11.2010, 18:28:53
Templier Knight's Avatar
Senior Member

Implicit Ai inteles gresit

Citat:
În prealabil postat de Don_Juan Vezi mesajul
Sa stii ca sunt destui care iau mesajele astea in serios. Si sa inteleg ca faci parte din acel public "ne-crestin"?
Cred ca ai inteles gresit ce am spus ,sa stii ca nu fac parte din acet tip de public ,si o mai repet :cred in Iisus Hristos.M am referit la cei apropiati de varsta mea .
Vechi 28.11.2010, 18:47:55
Sanndy Sanndy is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.08.2010
Implicit

In primul rand nu este bine venit acest gen muzical de catre Biserica ortodoxa pentru ca este un gen muzical galagios care iti confera o stare agitata si in timp indelungat nu iti face bine. Iar manifestarea care o au artisti si fanii acestui stil de muzica este mult prea haotic si animalic ca si comportament.
Vechi 28.11.2010, 18:53:59
Seraphim7 Seraphim7 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2009
Implicit

Eu unul nu ascult rock,dar ce crezi mai templierule despre originea rockului,eu stiu ca este de inspiratie voodo,si aceste ritualuri se faceau pt a invoca diavolul.Nu zic ca toti rockerii sunt satanisti dar cei mai multi au afirmat ca sunt adeptii satanei,si tu care zici ca esti de partea ,,Binelui'' dar te regasesti in ritualuri de invocare a spiritelor diabolice ,,moderne''.Totusi parerea mea este ca ar fi mai bine sa incerci ceva mai ,,de dreapta'' gen muzica simfonica,psaltica etc.totusi daca te regasesti in rock.....
Vechi 28.11.2010, 20:39:13
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Desigur ca nu se intampla nimic daca asculti rock,nu vei avea pedeapsa si suferinta doar pentru faptul ca asculti un gen de muzica.Asta nu e un motiv la Dumnezeu.Dumnezeu nu lucreaza asa.Dar aici depinde,daca versurile instiga la ceva,la ura,la violenta,daca te reprezinta aceste versuri poate ciudate,atunci devine o problema,poate psihica sau chiar si sufleteasca.Muzica e buna pentru oricine dar depind foarte mult versurile dupa parerea mea si modul in care alegi sa te comporti tu,ascultand muzica...
Daca esti credincios si dornic de aflarea mai multor lucruri crestin ortodoxe esti pe drumul cel bun prietene dar trebuie sa stii de ce sa te feresti si sa tii controlul,imediat ai putea cadea dar poate asa usor te vei ridica sau nu,depinde de om.
Felicitari pentru ca ai ales sa fii prezent pe forum si ca crezi in Iisus,un lucru rar in comportamentul si gandirea multor tineri din ziua de azi.
Vechi 29.11.2010, 17:58:26
tigerAvalo9 tigerAvalo9 is offline
Banned

Data înregistrării: 28.03.2008
Locație: Galati
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Desigur ca nu se intampla nimic daca asculti rock,nu vei avea pedeapsa si suferinta doar pentru faptul ca asculti un gen de muzica.Asta nu e un motiv la Dumnezeu.Dumnezeu nu lucreaza asa.Dar aici depinde,daca versurile instiga la ceva,la ura,la violenta,daca te reprezinta aceste versuri poate ciudate,atunci devine o problema,poate psihica sau chiar si sufleteasca.Muzica e buna pentru oricine dar depind foarte mult versurile dupa parerea mea si modul in care alegi sa te comporti tu,ascultand muzica...
Daca esti credincios si dornic de aflarea mai multor lucruri crestin ortodoxe esti pe drumul cel bun prietene dar trebuie sa stii de ce sa te feresti si sa tii controlul,imediat ai putea cadea dar poate asa usor te vei ridica sau nu,depinde de om.
Felicitari pentru ca ai ales sa fii prezent pe forum si ca crezi in Iisus,un lucru rar in comportamentul si gandirea multor tineri din ziua de azi.

Sa completez.Si eu ascult rock..dar doar formatia Green Day care e mai blanda si in versuri si in muzica..
Ma bucur ca-ti place muzica bizantina despre Dumnezeu.Asta e un lucru bun.
Vechi 29.11.2010, 18:05:34
Templier Knight's Avatar
Senior Member

Implicit Salut ,mersi ca ma sustii in vedere cu intrarea pe forum

Citat:
În prealabil postat de tigerAvalo9 Vezi mesajul
Sa completez.Si eu ascult rock..dar doar formatia Green Day care e mai blanda si in versuri si in muzica..
Ma bucur ca-ti place muzica bizantina despre Dumnezeu.Asta e un lucru bun.
Si eu ascult Greenday dar mai putin, canta mai mult punk . asculta melodia 21 guns , e super
Vechi 29.11.2010, 19:00:18
Paduraru's Avatar
Paduraru Paduraru is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.11.2009
Locație: Munții Suhardului - Bucovina - România
Implicit Templier Knight

Și eu am ascultat rock în adolescență; de la rock`n roll până la black metal.
În timp am învățat că trebuie să-l cern prin sita rațiunii. Da, îmi dădea acea stare de bine. Dar, când apăreau pasaje antihristice, deja nu mai era o stare de bine. Am și acum muzică rock în calculatorul de la serviciu, mai ascult uneori (Nightwish, Haggard). Însă am șters toate cântecele care făceau trimiteri antihristice. Apoi, nu-mi place modul de manifestare al fanaticilor rockeri la concerte, nici ținuta lor gen blugi rupți, plete zburlite, tatuaje, tricouri cu imagini satanice. Nu mai pomenesc faptul că semnul rockerilor (power flower) este satanist pentru că întruchipează o cruce cu capul în jos, cu brațele rupte și încadrată într-un cerc.

Nu sunt contra rock-ului, ci a unor manifestări de tip satanic care însoțesc această muzică.
Nu sunteți de condamnat pentru că doar ascultați rock; câtă vreme nu purtați la gât pentagrame, "power flower", cruci cu capul în jos, nu vă manifestați zgomotos, nu obișnuiți să aveți bâțâieli frenetice din cap în ritmul muzicii și multe alte activități contrare vieții creștine, nu e rău. Încercați să nu ascultați cântece antihristice (Iron Maiden - The number of the beast, Children of the dammed; AC/DC - highway to hell, hells bells; Pantera - cowboys of the hell și multe altele).

Foarte important: vorbiți cu duhovnicul dvs. pe această temă și el vă va îndruma cel mai bine.
Doamne ajută!!!
Doamne și Stăpânul vieții mele, duhul trândăviei, al grijii de multe, al iubirii de stăpânire și al grăirii în deșert nu mi-l da mie! Iar duhul curăției, al gândului smerit, al răbdării și al dragostei, dăruiește-l mie, slugii Tale! Așa, Doamne, ajută-mă să-mi văd greșalele mele ca să nu mai osândesc pe fratele meu. Că binecuvântat ești acum și pururea și în vecii vecilor! Amin!
(rugăciunea Sfântului Efrem Sirul)

Vă rog frumos să mă iertați și pe mine, păcătosul cel dintâi!
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Demoness of the rock florin.oltean75 Alte Religii 4 08.10.2011 12:40:57
Este pacat sa ascultam Rock? redandrei90 Generalitati 365 09.07.2010 15:08:36