Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.02.2011, 11:02:40
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Cine stie detalii istorice despre vechimea pogorarii acelei lumini, este rugat sa posteze. Eu m-am referit doar la partea tehnica si la cea logica.
Aici sunt cateva date in engleza despre vechimea pogorarii Luminii: http://www.holyfire.org/eng/
Iar aici relatarea capelanului regilor cruciati Ierusalimului, in memoriile sale:

Fulk- capelanul Regilor Cruciați ai Ierusalimului, după cucerirea Palestinei scrie următoarele:
Când pelerinii din vest – (din rândurile cruciaților), care au vizitat orașul Sfânt înainte de căderea Cezareei, pentru a sărbători Paștele - au ajuns la Ierusalim, tot orașul era în mare fierbere, deoarece Focul Sfânt nu mai apărea, iar credincioșii și-au petrecut întreaga zi, așteptănd zadarnic in biserica Învierii.
Deja de câteva ori preoțimea greacă și cea latină începusera să cânte „Doamne miluiește”, de câteva ori începuse cântările și patriarhul latin de asupra Sfântului mormânt, dar focul ceresc nu cobora peste nici una din candelele templului.
În următoarea zi, chiar de Paști, tot clerul și întreg poporul s-au adunat din nou în biserica Învierii și iarăși focul ceresc nu a pogorât.
Atunci, parcă inspirați de sus, preoțimea latină și regele, împreună cu toată curtea sa au purces, desculți, într-o procesiune către templul lui Solomon, fosta moschee a lui Omar, recent transformată în biserică creștină.
Între timp, grecii ortodocși împreună cu sirienii au rămas la mormântul Sfânt, rupându-și hainele de pe ei și implorând cu strigăte disperate harul divin când, în cele din urmă, Focul Sfânt a pogorât.
La vederea Lui, lacrimi de recunoștință au izvorât din ochii credincioșilor, toți au exclamat în cor „Doamne miluiește!” și s-au grăbit să își aprindă lumânările.
O bucurie totală a cuprins atunci Ierusalimul.
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 23:17:46
mihele_m's Avatar
mihele_m mihele_m is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Timisoara
Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Aș putea acum să scriu despre multe experiențe personale, dar voi scrie doar despre minunile accesibile tuturor oamenilor. Au loc multe minuni, însă ne-am obișnuit atât de mult cu ele, încât nu le mai conștientizăm.

- cu aceeași lingură se împărtășesc și bolnavii și oamenii sănătoși și totuși nimeni n-a făcut nici măcar un herpes după împărtășanie;

- iei apă de la chiuvetă, citește preotul niște rugăciuni și apoi apa (adică aghiazma) nu se mai strică;

- anafura nu se strică și nu mucegăiește (nici după ani), dar dacă lași o bucățică de pâine câteva zile, în aceleași condiții ca și anafura, mucegăiește;

- moaștele nu putrzesc, ba chiar și miros frumos, iar dacă le sărutăm, nu ne îmbolnăvim, nici măcar de herpes, deși sunt oameni morți;

- unii oameni iau ca minune și complexitatea Creației;

Nu ne-a lăsat bunul Dumnezeu numai cu aceste minuni, deși nu-s puțin lucru, unele vizibile tuturor, altele doar oamenilor credincioși. Ateii care nu cred, să se ducă să vadă cu ochii lor :

- sunt multe icoane din care izvorăsc mir;

- din piatra pe pare a fost uns Mântuitorul izvorăște mir (Biserica Sf. Mormânt, Ierusalim);

- dacă ești credincios și îți lipești urechea de Piatra Biciuirii, unde a fost biciuit Iisus, o să auzi sunetele răstignirii și nu toată lumea aude același lucru, unii lanțuri, alții bătăi de bici (Biserica Sf. Mormânt, Ierusalim);

- de Paști se aprinde singură Lumina Sfântă la Ierusalim, în Biserica Sf. Mormânt;

- de Bobotează pe vechi, Iordanul curge în sens invers;

- de Schimbarea la Față pe vechi coboară un nor pe muntele Taborului;

- pe muntele Sinai (Egipt) la răsărit soarele se tot mișcă înainte și înapoi până își găsește locul pe cer;

- icoana Maicii Domunului care clipește, dacă ai credință, va clipi, după ce te uiți mai mult sau mai puțin timp la ea.

Mai sunt multe altele.

Am scris cam mult, în condițiile în care sunt mulți oameni care se plâng că nu se întâmplă nicio minune Mare este Dumnezeu, care îngăduie "să-L pipăi și să urlu: Este!" (T. Arghezi).
Minunile au fost ,sunt , si vor ramine numai ca multi nu vor sa vada acest lucru ,si aceasta se intimpla fiindca nu au suficienta credinta si iubire fata de Dumnezeu . Dumnezeu sa ne deschida tuturor ochii sufletului ca sa putem vedea minunile venite de la El ,si sa ne faca ca iubirea noastra sa fie vesnica pentru El .Amin
" Toate imi sunt slobode , dar nu toate imi sunt de folos (ICor. 10 ,23 ,) " Nelinistea noastra pe care o simtim neincetat in incercarea de a fi perfecti ascunde teama . Daca ne infruntam temerile si ne ingaduim sa fim "umani ", putem fi mai fericiti si mai bogati . " D. Burns
Reply With Quote
Vechi 09.02.2011, 23:43:31
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit

Pentru dl. bob2909:

1. Vad ca faceti un hiat intre sfinti si Biserica.

Sfintii sunt din Biserica, ai Bisericii, in Biserica. Faptul ca in Biserica au existat si ierarhi care au cazut in erezie, nu inseamna ca Biserica era eretica si doar 1-2 sfinti mai erau ortodocsi.

2. De unde luati informatiile pe care le postati ? Contin un amestec subtil de idei si fraze ortodoxe cu tot felul de lucruri ne-ortodoxe. Dar nu mai stau sa fac acum lista.

3. Nu va mai aventurati sa traduceti din greaca fara s-o cunoasteti. Nu in fatza mea, care sunt etnic grec. Punct.

Si nu mai insultati membrii forumului.

Vi s-a dat raspunsul cu precizie: Katholikos, katholiki = universsal, general, care se refera la un intreg.
In romaneste s-a tradus "soborniceasca" (Biserica) pentru ca sa nu se confunde cuvantul grec "katholiki" atribuit BO cu expresia "catolica" atribuita BRc (Bisercii romano-catolice).
Iar "sobornicesc" reflecta pe deplin sensul lui "katholiki".
"orthodox" in greaca inseamna drept-maritor, drept-slavitor, drept-credincios.
Cand s-a alcatuit simbolul de credinta, nu se puneaproblema ca mai exista si alt crestinism decat cel ortodox, asa ca atributele Bisericii erau si sunt cele mentionate in Crez. Caci e vorba de Biserica cea de la bun inceput, nu doar de Biserica ortodoxa dintr-o tara sau alta !

4. Dogma ortodoxa spune ca Duhul Sfant a grait prin prooroci, dar nu stabiliti dvs. cine sunt proorocii.
In sinoadele ecumenice s-a folosit expresia din Faptele apostolilor: "Parutu-s-a Duhului Sfant si noua...".
Nici un sfant parinte ortodox nu a zis ca "parutu-s-a Duhului Sfant si mie". Sfintii sunt sfinti in comuniune cu Biserica, nu in opozitie cu ea, asa cum vreti dvs. sa demonstrati.

5. Daca nu raspund provocarii cu privire la discutii pe teme dogmatice, nu inseamna ca nu ma pricep. Doar ca am dreptul sa-mi selectez partenerii de discutie.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Din minune in minune,Cristian vrea sa devina preot. tigerAvalo9 Intamplari adevarate 4 20.12.2012 12:22:21
minune mare patricia2006 Generalitati 5 12.09.2012 09:25:11
O minune minunata! icamilin Intamplari adevarate 3 27.09.2010 11:23:12
Minune la Iasi!!! BogdanF2 Generalitati 31 23.03.2010 12:25:12
Minune EDI Intamplari adevarate 28 12.01.2009 12:14:18