Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.02.2011, 12:56:11
Mirela0110 Mirela0110 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

cat despre lumina intretinere, doar nu plateste preotul din banii lui, din salariul lui, tot biserica trebuie sa plateasca, biserica ortodoxa ... asa cred eu, asa ar trebui .... poate nu stiu eu prea bine ...
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 18:56:16
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mirela0110 Vezi mesajul
in primul rand preotul nu traieste din banii oamenilor de rand, are ca orice om, angajat la stat un salar. omul da de pomana doar daca vrea si daca poate. .
Draga Mirela, eu cunosc foarte bine ce se petrece in Biserica Ortodoxa si , nu mi se pare normal ca tu (o femeie) sa vii aici pe forum sa discuti de ceea ce nu ai habar, sau chiar daca ai - nu stii cu exactitate despre ce este vorba.

Citat:
preotul este platit sa faca si slujbe de botez si de cununie si de inmormantare si cele de sarbatori, toate in cadrul unui salar dat de biserica ortodoxa, .
Preotul este angajat cu salar de la stat...banii - TE ROG SA FII ATENTA- care ii primeste la salar nu reprezinta nici 25% din salarul sau ; restul (deci 75%) il deconteaza din veniturile parohiei care sunt din: tas, vanzari lumini; donatii ale credinciosilor, venituri din inchiriei spatii.etc. .... la aceste venituri as adauga venituri de la CUNUNII, INMORMANTARI, BOTEZURI sau alte slujbe...
Orice Parohie nu este condusa doar de preot ci si de CONSILIUL PAROHIAL; preotul la inceputul fiecarui an face darea de seama pe anul care a trecut si face horari pe anul in curs ...intre hotarari sunt si stabilirea unor taxe pt slujbe ; pe banii primiti orice preot emite chitanta, banii intrand in visteria parohiei

Citat:
fara ca sa astepte nici un ban in plus de la oameni. .
Dar sa nu uitam ca preotul nu baga mana in buzunarul nimanui....daca este o hotarare la nivel de parohie, ne supunem; daca este o taxa pe care o baga preotul in buzunar, atunci luati legatura cu Consiliul Parohial si-i spuneti acest lucru..

Citat:
cat despre programul lui, nu zice nimeni sa nu aiba familie, sa stea numai si numai la biserica, sa nu aiba o viata personala, ca ar fi absurd, dar asa cum este si doctorul de garda si ziua si noaptea, asa are si preotul un program si el are avantajul ca isi programeaza singur slujbele, cand doreste el.
Preotul nu are program! El lucreaza 24 din 24 fara zi libera...are insa dreptul la concediu pe an, doar ca in locul lui se prezinta alt preot...

Daca ai alte nelamuriri sau daca nu ai inteles ceva, te rog intreaba-ma!...
PS. sa nu te superi pe mine, si astept sa discutam aceasta problema cu drag....Iti recomand I Corinteni cap. 9 ...
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 19:06:11
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Da....preotul pe care mama il asteapta inca..de vreo doi ani si ceva sa vina la spovedit ca ea nu poate iesi afara...si care vine doar la boboteaza.....da , preotul care si-a tras in foita de aur toata biserica in interior ....si care acum scoate gresia de pe jos ca sa puna marmura...care si-a adus fiul langa el...si care recunosc , a dat jos burtoiul ca e bolnav da face unul fi'su ca se vede din avion....Cu 3 masini pt casatorie , nunta si nu stiu eu ce...Deci....sincer nu ii compatimesc pe preoti, ca n-am vazut vreunul facand foame....In schimb am vazut mai multi alungand saraci(nu tigani), sau unul care s-a oprit din liturghie ca sa scoata afara un sarac cu duhul ce se jelea incet de tot pe genunchi in fata lui....NU POT UITA astea....insa la fel de bineam in minte chipul unui parinte drag mie , care a slujit la bisetica Sf Nicolae din orasul meu...si care e pensionat acum....Si nu pot uita , privind inapoi cu recunostinta , la dr Toganel, care mi-a salvat viata acum multi ani...Prin urmare peste tot sunt oameni si oameni.....cu o moralitate perfecta sau lipsa....
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:04:23
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Da....preotul pe care mama il asteapta inca..de vreo doi ani si ceva sa vina la spovedit ca ea nu poate iesi afara...si care vine doar la boboteaza.....da , preotul care si-a tras in foita de aur toata biserica in interior ....si care acum scoate gresia de pe jos ca sa puna marmura...care si-a adus fiul langa el...si care recunosc , a dat jos burtoiul ca e bolnav da face unul fi'su ca se vede din avion....Cu 3 masini pt casatorie , nunta si nu stiu eu ce...Deci....sincer nu ii compatimesc pe preoti, ca n-am vazut vreunul facand foame....In schimb am vazut mai multi alungand saraci(nu tigani), sau unul care s-a oprit din liturghie ca sa scoata afara un sarac cu duhul ce se jelea incet de tot pe genunchi in fata lui....NU POT UITA astea....insa la fel de bineam in minte chipul unui parinte drag mie , care a slujit la bisetica Sf Nicolae din orasul meu...si care e pensionat acum....Si nu pot uita , privind inapoi cu recunostinta , la dr Toganel, care mi-a salvat viata acum multi ani...Prin urmare peste tot sunt oameni si oameni.....cu o moralitate perfecta sau lipsa....
Draga, nu toti preotii sunt preoti;
Preotul trebuie sa mearga ori de cate ori este chemat la casa cuiva! ca unii nu se duc, v-or avea ei de dat seama in fata lui D-zeu.
Ca a tras Biserica in foita de aur, frumos! ce locasul inchinat lui D-zeu nu se cuvine sa fie infrumusetat?
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 15.02.2011, 20:06:55
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Implicit

Ba da Geony...dar promisese ca intai face cantina pt saraci.....ori el a pus aur in biserica ce o va lasa fiului sau...Acum numai Domnul stie....
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Papa - Biserica Catolica - Singura Biserica legionar Biserica Romano-Catolica 133 16.07.2013 11:22:01
Copiii din spitale Adriana Cluj Umanitare 0 11.04.2012 08:30:57
spaga in spitale :obicei "crestinesc" roxanapopa70 Reguli generale de utilizare a forumului 88 02.04.2012 23:25:10
Romania. 18300 de biserici, 425 de spitale . cocacoc Generalitati 341 04.09.2010 12:03:49