![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
O, dar valorezi si daca mori, atunci cand lasi ceva in urma. Pentru ca cei ce vor urma dupa tine vor avea de castigat. Asa cum tu acum stai si apesi pe tastatura, in fata pc-ului. Du-te si traieste intr-o pestera daca-ti place, noua ne place sa evoluam. Noua, majoritatii. Repet, cine esti tu sa spui ca e mai bine sa ramai la un stadiu inevoluat? Nu toti suntem incuiati la minte si e natural sa evoluam. Si o vom face.
Si fii serios, tortura nu mai e la moda in ziua de azi, asa cum era atunci. Era o perioada cumplita din punctul asta de vedere (arpopo, iti doresc sa mori din cauza unei bombe atomice, decat din cauza unui instrument de tortura - poate nu ai citit descrierile alea); eu nu am mai auzit de asa practici teribile in ziua de azi, sa fiu sincer... Ca sa nu mai vorbesc de alte cretinitati.. centuri de castitate, etc. Omul nici nu prea era asa liber defapt, ceea ce, din cate imi dau seama, contravine religiei. N-am luat nimic din context, nu am ce sa reformulez, da-ti jos ochelarii de cal. Faptul ca tu vrei sa stai intr-o pestera si sa te rogi lui dumnezeu sa faca soarele sa rasara - asta e treaba ta, si a celor care gandesc ca tine. Noi restul vrem mai mult decat sa traim ca niste animale. Si te rog sa nu mai faci pe inteligentul, cand tocmai in conceptul acesta de 'inteligenta' arunci cu rahat. Last edited by Pantsless; 08.03.2011 at 00:04:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Nu știi de la început ce înseamnă religie, nu știi ce înseamnă evoluție, nu știi ce înseamnă moralitate. Deci ești un ignorant, pentru că totuși vorbești despre ele... Eu măcar încerc să le înțeleg, ca apoi să vorbesc despre ele... Cât despre argumentele de tip atac la persoană nu mă încălzesc, ci mai degrabă subliniază calitatea ce am evidențiat-o mai sus. Iar ca să răspund la un atac de genul ăsta, nici nu trebuie să fac pe inteligentul, sau să îmi bat joc de inteligență. Că ție îți reușește din plin. Iar argumentul principal pe care îți bazezi teoria ta, nu e decât spiritul de turmă, adică tu trăiești într-o majoritate, care culmea are numai calități, pe care eu nici nu știu cum le-ai scos, pe când, dacă eu vreau să mă diferențiez, încercând să delimitez astfel de calități în măsura în care le aflu din mediul înconjurător, încep să am defecte... tocmai ca într-un basm... Plus că nu vorbești de la început cu respect. Așa că de ce să o fac și eu?
|
|||
|
|||
![]()
Singurul motiv plauzibil pentru afirmatia ta este ca atunci nu traia Basescu:-)))
|
|
||||
|
||||
![]()
Stiinta e buna atata timp cat omul o face cu gandul la Dumnezeu, cat nu se lasa robit de ea si nu i se inchina....
|
||||
|
||||
![]()
Tot asa, cea mai tehnica demonstratie a existentei lui Dumnezeu....
Ce e lumina? Ce caracter are aceasta? De corpuscul si de unda, in acelasi timp... Si in Biblie, se zice la inceput ca Dumnezeu, vrand sa faca lumea a zis: Sa se faca lumina! Bine s-a zis ca Dumnezeu a zis si nu a luat material din alta parte, ci mai degraba totul s-a facut prin cuvintele Lui... ganditi-va logic, totul pe lumea aceasta depinde de frecvente... ce sunt aceste frecvente decat un oarecare semnal audio? Dar in asa fel incat atomii care constituiesc fiinta noastra fara de legaturile interatomice n-ar putea exista... Sa luam de exemplu Tesla: a facut un mic oscilator care oscila pe oarecare frecventa, dar in asa fel incat cu un aparat nu foarte mare, cam ca o bormasina cu ciocan, a reusit sa darame efectiv blocurile de langa laboratorul lui, care se aflau in constructie... si de la cladirea in care statea a spart geamurile... Corpul nostru iarasi poate fi afectat de o anumita frecventa, creierul lucreaza pe o frecventa de 8 kHz, parca, viata noastra pe pamant depinde de semnale... care in fond nu sunt mai mult decat niste sunete... Si atunci minte Biblia? Daca nu intelegem ceva, tratam ca si vulpea... ![]()
|
|||
|
|||
![]()
wrong post
|
|
|||
|
|||
![]()
Ce parere aveti de faptul ca Iisus a multumit Tatalui ca a ascuns toate cate le propovaduia El de cei invatati si le-a descoperit celor mici, si de asemenea de faptul ca cei care sunt mari pe pamant vor fi mici in Imparatie si viceversa? Ce fac acesti oameni mici si anonimi ca sa merite sa fie mai mari in Imparatie decat toti marii invatati ai timpului lor? De ce gloatele fara studii care il urmau pe Iisus si credeau in El si se vindecau de toate relele prin credinta lor in Iisus vor fi mai mari decat toti aceia cu cartile in mana, cu haine lungi si impopotonate, decat toti aceia atat de admirati de oameni pe strazi, pe care ii numeau invatatorii lor si care de fapt erau mai orbi decat ei cu toata stiinta lor? Nu cunosteau aceia Legea mai bine decat gloatele? Cum atunci gloatele de nestiutori vor fi mai mari in Cer decat invatatorii lor? De ce, v-ati intrebat? Nu este Dumnezeu drept sa dea fiecaruia dupa fapta? Care fapte le vrea Dumnezeu de la noi? Stiinta? Sa fim oameni culti si invatati? A zis cumva ca porunca lui Dumnezeu pentru noi este sa fim invatati, sa invatam sa scriem, sa cunoastem cum functioneaza universul si sa cunoastem la sange toate legile si dogmele care apar in religie? Asta a zis? Sau a zis mai degraba ca TOATA legea si proorocii sunt cuprinse in porunca de a il iubi pe Dumnezeu prin iubirea aproapelui? La ce scoala se invata iubirea? La scoala primara? La gimnaziu? La liceu? La facultate? Sau la scoala vietii? Ce parere aveti? :)
Stiinta in sine nu este nici buna si nici rea, ci modul in care este folosita, spre binele omului sau dimpotriva, spre distrugerea lui, o face sa fie buna sau rea... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Se foloseste religia ortodoxa de stiinta pentru promovarea binelui? | AndyTh | Teologie si Stiinta | 9 | 26.03.2012 13:28:55 |
Dumnezeu, religia si stiinta | Petrasescu_Lucian | Teologie si Stiinta | 13 | 19.10.2011 12:42:53 |
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta | I.Calin | Generalitati | 2 | 17.01.2011 20:21:42 |
CREDETI CA RELIGIA ESTE BENEFICA IN SCOALA? | Iustin44 | Generalitati | 77 | 10.03.2008 22:19:56 |
Ce este stiinta? | alecsandru | Teologie si Stiinta | 102 | 10.12.2007 19:54:46 |
|