Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.04.2011, 10:44:25
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de windorin Vezi mesajul
Vorbeam ieri cu un prieten.
Sa avem grija cum il numim/vedem pe diavol, caci e atat de fioros/infricosator, incat ne poate schimonosi de frica.

Marii parinti ajungeau sa'l numeasca asa, luandu'l parca peste picior (aghiuta, etc).
Sa nu indraznim sa folosim cuvintele lor de adresare fata de diavol, pana nu ajungem... la masura lor duhovniceasca.
Da,aghiuta este un diminutiv construit din cuvantul grec agios=sfant,deci aghiuta s-ar traduce prin'sfintisorul',cu iz ironic,bineinteles!
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.04.2011, 10:32:39
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ciradu Vezi mesajul
Totuși, să nu uităm că diavolul este „un pripiriu”, cum spunea părintele Arsenie Papacioc. Nu se cuvine credinciosului să fie atât de înfricoșat de el, când Domnul a spus de atâtea ori: „Nu vă temeți!”. Dar, bineînțeles, îți dă mâna să nu te temi numai dacă te simți ocrotit de El. Dacă Îl știi aproape. Nu pe tine te bazezi să nu-ți fie frică. Tu ești nimic fără Dumnezeu. Pe El te bizui. Însă dacă ne este frică, ar trebui să ne pună pe gânduri necredința noastră. Și să spunem și noi: „Cred, Doamne, ajută necredinței mele!”
Eu ma bizui pe Dumnezeu,dar imi stiu credinta mea ,aia mai mica decat un bob de mustar,si atunci ce sa fac?!?!Stiu ca acum,la nivelul la care sunt nu pot misca nici macar aerul,darmite muntii!!!
O fi diavolul un pispirel,dar eu nu-mi permit sa-l ispitesc in nimicimea mea(desigur ii las pe altii mai"avansati" sa o faca!).
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 05.04.2011, 00:33:35
vultur77's Avatar
vultur77 vultur77 is offline
Member

Data înregistrării: 22.11.2010
Locație: Maramures
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru vultur77
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Swanheart Vezi mesajul
Buna ziua!

Prietena mea a gasit la sat intr-un dulap un fel de batista care s-ar putea sa aibe farmece sau blesteme nu stiu cum sa le zic. A aparut din senin in dulap si nu ar avea cum sa apara acolo daca nu a fost bagata de o persoana straina si anume o bunica care nu locuieste in casa respectiva dar vine des pe acolo. O bunica de-a prietenei mele e mai ciudata si nu prea ne place, defapt nu place pe nimeni si o banuim ca ar fi facut ceva rau.

Ce trebuie sa facem cu acea batista? Cum sa ne scapam de ea?

Multumesc!
Asa cum sa mai spus,pentru rezolvarea acestui gen de probleme se va avea mai intai in atentie cauza pentru care a ingaduit Dumnezeu ispita.Este necesar ca omul respectiv sa se spovedeasca si,daca duhovnicul da dezlegare pentru SFANTA IMPARTASANIE,SA SE CUMINECE CU PREGATIREA CUVENITA.

Slava TAINELOR TALE datatoare de viata si infricosatoare,DOAMNE!
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Vechi 05.04.2011, 00:38:53
Melissa
Guest

Implicit

@vultur77

Se putea sa nu sari si tu,mai inteligentule, sa arunci cu niste pietre??
Raspuns: NU SE PUTEA!!!

PS- am uitat sa pun ghilimele.Pune-le tu unde crezi ca se potrivesc!
Reply With Quote
Vechi 05.04.2011, 21:24:09
vultur77's Avatar
Member

Implicit ups!!!

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
@vultur77

Se putea sa nu sari si tu,mai inteligentule, sa arunci cu niste pietre??
Raspuns: NU SE PUTEA!!!

PS- am uitat sa pun ghilimele.Pune-le tu unde crezi ca se potrivesc!
Pe zi ce trece ma uimesti tot mai mult.Eram sigur ca nu o sa poti trece pe langa'' rama din carlig''.Te-as intreba (asta doar daca imi promiti ca esti calma si nu te agiti prea tare),cum ramane cu proprile tale cuvinte,ceva de genul'' aici discutam idei''? Sau crezi cumva ca e bine sa te contrazici pe tine insuti? PIETRELE,DRAGA SURIOARA SUNT DOAR IN CAPUL TAU! CE bine ar fi daca te-ai debarasa de ele,asa am putea discuta mai civilizat!

Acuma,asa intre ghilimele,chiar ti-a zis un calugar sa facem ceva pe ele de vraji???????!!!!!!!! Ca vezi tu,am avut si eu discuti asemanatoare cu cativa calugari,si mi-au zis:sa le ingropam si daca am pus mana pe ele sa ne spalam cu apa sfintita...chesti de genul,dar de ceea ce ai pomenit tu nu prea am auzit si chiar imi vine sa rad,dar daca tu zici am sa incerc sa ma informez mai bine poate imi scapa ceva.

P.S-DACA MA SIMTI CA PE UN GHIMPE IN SPATELE TAU,MI-AS DORI SA NICI NU IMI RASPUNZI LA INTREBARE,dar in acelasi timp pe viitor incearca sa NU mai imi trimiti raspunsuri,caci pot sa iti demonstrez ca tu esti cea care a postat SUB mesajele mele!SAU DACA CREZI CA POTI SA FI CALMA SI PUTIN MAI IUBITOARE,ASTEPT RASPUNSUL TAU. FIE CA DUMNEZEU SA NE LUMINEZE MINTILE!!!
Caci trei sunt care marturisesc in cer:Tatal,Cuvantul si Sfantul Duh,si Acestia trei UNA sunt.http://www.youtube.com/watch?v=eAQhw...eature=relatedhttp://www.youtube.com/watch?v=7ERVv...eature=related
Reply With Quote
Vechi 05.04.2011, 21:54:06
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de vultur77 Vezi mesajul
Pe zi ce trece ma uimesti tot mai mult.Eram sigur ca nu o sa poti trece pe langa'' rama din carlig''.Te-as intreba (asta doar daca imi promiti ca esti calma si nu te agiti prea tare),cum ramane cu proprile tale cuvinte,ceva de genul'' aici discutam idei''? Sau crezi cumva ca e bine sa te contrazici pe tine insuti? PIETRELE,DRAGA SURIOARA SUNT DOAR IN CAPUL TAU! CE bine ar fi daca te-ai debarasa de ele,asa am putea discuta mai civilizat!

Acuma,asa intre ghilimele,chiar ti-a zis un calugar sa facem ceva pe ele de vraji???????!!!!!!!! Ca vezi tu,am avut si eu discuti asemanatoare cu cativa calugari,si mi-au zis:sa le ingropam si daca am pus mana pe ele sa ne spalam cu apa sfintita...chesti de genul,dar de ceea ce ai pomenit tu nu prea am auzit si chiar imi vine sa rad,dar daca tu zici am sa incerc sa ma informez mai bine poate imi scapa ceva.

P.S-DACA MA SIMTI CA PE UN GHIMPE IN SPATELE TAU,MI-AS DORI SA NICI NU IMI RASPUNZI LA INTREBARE,dar in acelasi timp pe viitor incearca sa NU mai imi trimiti raspunsuri,caci pot sa iti demonstrez ca tu esti cea care a postat SUB mesajele mele!SAU DACA CREZI CA POTI SA FI CALMA SI PUTIN MAI IUBITOARE,ASTEPT RASPUNSUL TAU. FIE CA DUMNEZEU SA NE LUMINEZE MINTILE!!!
Mah baiete mah, esti muuult mai inteligent decat credeam!!!
Reply With Quote
Vechi 06.04.2011, 01:00:51
vultur77's Avatar
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Mah baiete mah, esti muuult mai inteligent decat credeam!!!
MA bucur ca totusi ai raspuns.CHIAR DACA SE SIMTE O UMBRA DE IRONIE,totusi ne incadram undeva la mijloc,asta inseamna ceva.IN fond si la urma urmei ai zis-o chiar tu...SA NU DAI CU BOLOVAN CA...DOAMNE FERESTE!!!::) SA FI BUNA,CA RAU POATE FI ORICINE!!!
Reply With Quote
Vechi 05.04.2011, 00:56:51
Yasmina's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Swanheart Vezi mesajul
Buna ziua!

Prietena mea a gasit la sat intr-un dulap un fel de batista care s-ar putea sa aibe farmece sau blesteme nu stiu cum sa le zic. A aparut din senin in dulap si nu ar avea cum sa apara acolo daca nu a fost bagata de o persoana straina si anume o bunica care nu locuieste in casa respectiva dar vine des pe acolo. O bunica de-a prietenei mele e mai ciudata si nu prea ne place, defapt nu place pe nimeni si o banuim ca ar fi facut ceva rau.

Ce trebuie sa facem cu acea batista? Cum sa ne scapam de ea?

Multumesc!
A gasi doar o simpla batista si a banui ca este purtatoare de farmece,este mai intai de toate o forma usoara de paranoia,foarte raspandita in zilele noastre...
In alta ordine de idei,obiectele purtatoare de farmece trebuie sa aiba unele particularitati,nu sunt doar simple obiecte,ca batista in cauza!Obiectele"fermecate" sunt transformate in procesul vrajilor,sunt manjite,arse,rupte,murdarite,au urme de necuratii sau sunt o adunatura de alte obiecte(funii,ate,fire de par,fragmente de unghii,diverse...).
Asa cum spuneam,o simpla batista ramane o simpla batista
Reply With Quote
Vechi 06.07.2014, 23:46:58
gaaabriel gaaabriel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.07.2014
Implicit intrebere despre farmece si blesteme

Buna, am nevoie de sfaturi.
Povestea mea incepe de cand sunt mic si bunica mea statea in casa cu noi. Ea tot umbla pe la vrajitoare lasa tot felul de chestii prin casa printre care si servetele cu sange pe sub paturi, tot timpul de cand se trezea pana se punea sa doarma ne blestema. la inceput luam lucrurile astea in gluma dar se mai intamplau lucruri ciudate, dupa ce sa mutat de la noi la matusa in alt oras, si eu si ceilalti membrii ai familiei auzeam noaptea pasi prin casa desi nu era nimeni, vedeam umbre cum se apropie de noi etc.
Tot timpul erau certuri in familie fara motiv, totul ne merge pe dos. Eu am29 de ani si nu reusesc sa fac nimic in viata pe nici un plan. Am avut o relatie cu cea mai deosebita persoana ne iubeam enorm de mult ne intelegram perfect, ma iubeat atatde mult incat in fiecare zi i-mi zicea ca nu-i vine sa creada cum pot sa fiu atat de perfect, eram atat de fericiti impreuna. Dar acum cateva luni sa despartit de mine fara motive concrete.
Poate sa-mi zica cineva ce slujbe trebuie sa fac, si daca dupa dezlegare se va intoarce inapoi la mine persoana iubita?
Reply With Quote
Vechi 06.07.2014, 23:59:02
gaaabriel gaaabriel is offline
Junior Member

Data înregistrării: 06.07.2014
Implicit despre farmece si blesteme

Buna, am nevoie de sfaturi.
Povestea mea incepe de cand sunt mic si bunica mea statea in casa cu noi. Ea tot umbla pe la vrajitoare lasa tot felul de chestii prin casa printre care si servetele cu sange pe sub paturi, tot timpul de cand se trezea pana se punea sa doarma ne blestema. la inceput luam lucrurile astea in gluma dar se mai intamplau lucruri ciudate, dupa ce sa mutat de la noi la matusa in alt oras, si eu si ceilalti membrii ai familiei auzeam noaptea pasi prin casa desi nu era nimeni, vedeam umbre cum se apropie de noi etc.
Tot timpul erau certuri in familie fara motiv, totul ne merge pe dos. Eu am29 de ani si nu reusesc sa fac nimic in viata pe nici un plan. Am avut o relatie cu cea mai deosebita persoana ne iubeam enorm de mult ne intelegram perfect, ma iubeat atatde mult incat in fiecare zi i-mi zicea ca nu-i vine sa creada cum pot sa fiu atat de perfect, eram atat de fericiti impreuna. Dar acum cateva luni sa despartit de mine fara motive concrete.
Poate sa-mi zica cineva ce slujbe trebuie sa fac, si daca dupa dezlegare se va intoarce inapoi la mine persoana iubita?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
despre vraji, farmece sadiy Generalitati 7 11.10.2011 11:49:26
despre farmece allexandraaa Generalitati 22 11.12.2010 13:44:39
Despre farmece si vrajitorie strajeru Secte si culte 0 26.11.2007 02:18:15
Despre vrajitorie ,farmece, astrologie cozia Generalitati 0 04.02.2007 22:40:42