![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Pacatul este lipsa binelui; incalcarea cu stiinta a voii Lui Dumnezeu prin gand, cuvant si fapta.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Asa se intampla si cu un parinte adevarat, nu-si iubeste copilul doar cand il asculta, ci si atunci cand acesta ii greseste. Asta nu inseamna ca a fi in pacat echivaleaza cu a te impartasi de Dumnezeu. Caci cel ce vietuieste in pacat, nu simte iubirea lui Dumnezeu si nici nu-I raspunde. |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Ti-am raspuns pe topicul cu tema Iadul.
|
|
|
|||
|
|||
|
As zice nu ca Dumnezeu ne iubeste neconditionat,ci ca ne iubeste mai mult decit putem intelege noi.
Judecata lui Dumnezeu nu este una matematica : pentru pacatul cutare si cutare ,se aplica automat pedeapsa cutare. Cind am gresit mai tare,Dumnezeu mi-a aratat mai multa indurare .Eu ma asteptam la cine stie ce pedeapsa : sa am accident de masina,sa ma imbolnavesc etc. Iar Dumnezeu mi-a aratat ca judecata Sa consta de fapt in a ma corecta cu iubire si blindete.Am ramas uimit si rusinat. La faptele mele negrait de rele ,Dumnezeu imi intorcea inzecita iubire. Si am exclamat :aceasta e judecata lui Dumnezeu,cu neputinta de inteles de catre oameni ! Daca actionam din frica,vom gresi iara si iara.Dar daca unuia care a gresit,ii intorci dragoste,acela se va corecta rusinat si uimit. |
|
|
||||
|
||||
|
Iadul este Împărăția celor care, deși sînt iubiți, preferă să nu răspundă la fel. Este o consecință a faptului că ființele au primit darul libertății.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Grav e insa ca, pacatuind, noi aratam ca suntem departe de dragostea cea adevarata. Pentru ca pacatul e dovada neputintei de a iubi. Iar cel ce nu poate iubi traieste iadul; e ars, chinuit de dragostea dumnezeiasca. Sfintii Parinti vorbesc foarte mult despre frica de Dumnezeu, scotand in evidenta importanta dobandirii ei. Frica de Dumnezeu e o bariera in calea savarsirii pacatului; e o virtute esentiala pe care trebuie sa o agonisim in urcusul nostru duhovnicesc. Inainte de a dobandi iubirea, omul va face experienta fricii de Dumnezeu. Spune Sfantul Ioan Scararul: "Plangand, sa nu primesti niciodata pe cainele acela care iti strecoara gandul ca Dumnezeu e iubitor de oameni. Caci scopul lui e sa alunge de la tine plansul si frica neinfricata. Acest gand iti este bun numai cand te vezi pe tine tarat in adanca deznadejde." |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Nu te sminti, sora mea întru Hristos. Eu socot că preotul a zis acesta pentru aceia care au deznădăjduit, ca să îi apropie de Dumnezeu. Căci apropiindu-ne de Dumnezeu, ne depărtam de păcate. Last edited by LittleSparrow; 20.06.2011 at 04:14:58. |
|
|
|||
|
|||
|
Imi e teama si mie sa nu ma smintesc si sa nu smintesc, de aceea am cautat pe internet alte pareri referitoare la aceasta problema.
Frica de Dumnezeu si gandul la Judecata YouTube - Corul Gavriil Musicescu - 24 - Cu frica de Dumnezeu Frica de Domnul DESPRE FRICA DE DUMNEZEU Last edited by antoniap; 20.06.2011 at 07:42:16. |
|
|
|||
|
|||
|
... "frica de Domnul" ... Ce subiect vast care ma depaseste! Ma refer la sensurile cuvantului "frica". Nu cumva in textele originale era un sens ce ducea mai degraba spre "dragoste", "iubire" ? Intreb doar. Am intrebat si preotii pe care ii cunosc. Parintele grec (care are acces direct la texte mai vechi in greaca) in explicatiile domniei sale a folosit de multe ori termenul "agape". L-am provocat la discutie, dar el nu stie franceza, eu nu stiu greaca, asa ca ne-am multumit amandoi cu traducerea cuiva din Biserica.
|
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| cum stiu daca ma iubeste Dumnezeu? | linistea | Generalitati | 57 | 16.03.2012 00:28:12 |
| De ce Dumnezeu ii iubeste pe oameni? | florin.oltean75 | Generalitati | 3 | 22.02.2012 21:28:10 |
| Pe mine toata lumea ma iubeste | Ioan_Ciobota | Generalitati | 6 | 08.05.2009 21:25:09 |
| Iubeste-ma asa cum esti tu ! VIDEO | carmina | Mari Duhovnici si predicile lor | 10 | 21.03.2009 21:37:29 |
| Iubeste-ma asa cum esti tu | TeoH | Generalitati | 3 | 11.09.2008 19:48:12 |
|
|