![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Cezar,
Ca si consilier psi..cunoasteti desigur influenta distorsiunilor cognitive asupra psihismului uman,in cazul tulburarii distimice, de exemplu,si, daca e pe fondul unei fobii sociale, posibil asociata cu o usoara dismorfofobie,stiti ca in sine este un impediment major in solicitarea unui ajutor specializat... Ca si crestin..stiti desigur ca Mantuitorul..are "obiceiul"...sa nu stinga un fitil.. care fumega...si sa nu rupa o trestie franta...si sa nu izgoneasca afara pe nici unul dintre cei care cauta in mod real fata Lui...si are o "predilectie"...catre cel ce sufera si are inima zdrobita...fie ca sunt eu, fie dumneavoastra, fie sora noastra...si ca..singurul ajutor real, definitiv,autentic..de care poate avea parte o fiinta umana, in dureri duhovnicesti, sau sufletesti...este faptul ca"prin ranile Sale noi suntem vindecati"... Cat priveste "palavrele" de pe acest forum...e si acesta un mod virtual...dar totusi..un mod in care noi ne putem impartasi...cu experiente de viata..cu invataturi din parinti...cu rugaciuni...Apostolii Domnului, a caror invataturi stau la temelia Bisericii...ne sfatuiesc..sa vorbim intre noi cu psalmi, cu cuvantari duhovnicesti..cu laude la adresa lui Dumnezeu, a bunatatii Sale..a indurarii si ajutorului Sau...de care noi am avut parte in vietile noastre, sa ne impartasim unii altora necazurile, durerile, poverile..si bucuriile..sa ne sustinem, sa ne incurajam reciproc..sa ne zidim impreuna pe credinta noastra cea sfanta.... Sa ma iertati...si Doamne-ajuta
|
|||
|
|||
![]()
[quote=Sara I;390297]Domnule Cezar,
Ca si consilier psi..cunoasteti desigur influenta distorsiunilor cognitive asupra psihismului uman,in cazul tulburarii distimice, de exemplu,si, daca e pe fondul unei fobii sociale, posibil asociata cu o usoara dismorfofobie,stiti ca in sine este un impediment major in solicitarea unui ajutor specializat... Stimata Sara, daca tot va jucati cu termeni tehnici va reamintesc o regula tot tehnica: asa ceva se discuta, se trateaza, se interpreteaza, se ... orice ati vrea sa fie: doar in cabinet! Doar in relatia concreta, personala, fata in fata dintre consilier si persoana care SOLICITA ajutorul. Regret ca am intrat in dialog cu un om care depaseste flagrant limitele profesiei doar pentru ca, probabil, nu isi poate stapani frustrarile necontinute. Cat despre agresiva trimitere la calitatea mea de crestin... Domnul sa va miluiasca si sa ne ierte pe toti. Va rog sa nu va mai obositi sa imi raspundeti. Eu unul ma voi odihini in caz ca alegeti oboseala. Ah, nesimtirea si proasta crestere trec peste orice, inclusiv peste religii, oricare ar fi ele... Dar exista Cineva care e Limita, totusi. Cred. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fetelor, sunt si alte medii unde va puteti manifesta.
Bunul simt nu prea va e busola. In rest, faceti cum doriti. De crestini ca voi nu duce lipsa lumea. Reamintesc celor care stiu deja acest cuvant al parintelui Steinhardt: crestinul e un om bun, nu un prost. Asadar, cu mine nu veti face, in felul asta, decat sa va culegeti regretul ca nu va puteti vedea de treburi. Sau poate treaba voastra tocmai asta o fi, sa palavragiti pe forumul ortodox subiecte care nu isi au locul aici... |
|
||||
|
||||
![]()
Hey, am trecut și eu prin așa ceva. Dar Dumnezeu n-a lăsat să rămână așa toată viața, te va elibera și pe tine. Valorifică timpul pe care îl câștigi (neavând cu cine ieși) în folosul carierei tale (mai citești, mai înveți ceva util, mai scrii un articol etc.). Rămâi cu Dumnezeu căci te va scoate din suferință!
Uite cât valorezi: ![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Timiditatea se vindeca cand actionezi in beneficiul si interesul celorlalti.
Nu iti e deloc util sa gasesti pe cineva care sa iti asculte frustrarile si oricum nimeni nu este dispus la asa ceva. Singur Dumnezeu ne intelege. Poate nu ar fi rau sa te opresti din a da sfaturi si a asculta pe toata lumea, sa incerci sa spui "nu" cand simti nevoia, poti incerca sa-ti spui parerea chiar cu riscul de a fi ridiculizata, ai putea sa iti iesi din fire uneori si sa spui ce ai pe suflet. Fa un experiment: hai sa vad ce se intampla daca fac invers de cum eram obisnuita :)
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
am si eu o problema.. | noname | Umanitare | 6 | 26.12.2008 00:16:18 |
|