![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Nu știu dacă cele ce fac sunt sau nu bune dar mă străduiesc și pun sufelt în orice fac, în mod deosebit pentru biserică. Uneori primesc laude și în sufeltul meu mă bucur deși fără ajutorul lui Dumnezeu nimic nu ar ieși bine. Multe lucruri le fac împreună cu alte persoane care însă nu sunt lăudate și de aceia suferă. Sunt convinsă că eu mi-am luat plata pentru cele lucrate iar persaona care nu a primit vorbe bune va avea parte de răsplată mult mai mare. Și totuși... de ce ne bucurăm atât de mult când cineva ne apreciază strădania
și suferim sau ne rode invidia când suntem tratați de parcă nu am exista (nu suntem băgați în seamă)? |
|
|
||||
|
||||
|
Bine spus. Oamenii care traiesc in Hristos nu sunt invidiosi atunci cand se intalnesc cu binele, ei dau slava lui Dumnezeu pentru toate.
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Partea cea mai dificilă este însă a nu cădea în păcatul mîndriei, cum că om fi noi mai buni ca alții.
|
||||
|
||||
|
Cite cuvinte adevarate, bine si frumos marturisite . Cu siguranta ca cei care au nevoie de a se folosi de acestea si-au insusit sau si-au reamintit invatatura Mintuitorului de a nu sti stinga ce face dreapta . Dar aceste lucruri sunt atit de rare astazi chiar si printre ortodocsi , exact cum s-a si marturisit intr-un exemplu, incit in loc sa ne preocupam de poruncile hristice ne sare mai mult in ochi neputinta sau zgiiala aproapelui . Mai , mai ca sa nu mai putem deosebi cine este devina si cine trebuie sa se indrepte mai intii .
Da, lucru greu mintuirea ... lucru greu vietuirea in dreptate si adevar !
|
||||
|
||||
|
Asa este Florin, faptele bune sunt cele care ne "largesc" inima. Nu stiu daca este gresit, dar gasesc necesar sa adaugam dupa orice fapta si gandul - Doamne pazeste pe fratii mei sa nu cada din cauza faptelor mele.
|
![]() |
| Tags |
| invidie |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Artizanii noii ere, sau cum sa naste un new age... | eodor nastasa | Generalitati | 15 | 12.09.2014 12:35:56 |
| ‚Intoarce-te si spune cat bine ti-a facut tie Dumnezeu’ | Ana-Maria N | Generalitati | 0 | 22.04.2012 12:04:14 |
| Despre invidie | ionut12 | Generalitati | 12 | 10.11.2010 11:59:13 |
| Nu este asa pacat lucrul asta | euftalia | Homosexualitatea | 617 | 02.08.2010 18:33:57 |
|
|