Citat:
În prealabil postat de OmuBun
Nici nu ai idee cata dreptate ai. Mai ales ca toate postarile tale sunt pline de "daca" si "dar".
Vine omul "nou", necajit si prins de un gand ce il framanta, si gaseste ca e bine sa intrebe pe altii care au mai trecut poate prin asa ceva si au ceva experienta. NU ARE TIMP sa vada ce-au scris altii si nici nu cauta "personalitati". El vrea sa afle si sa primeasca un raspuns. Ei, tu nu! "Dom'ne, uite cum sta treaba... Noi nu suntem adunatura de tzatze, la coltul ulitii... Daca ai fi cercetat cu atentie ca sa te convingi..." si tot asa, si tot asa. Exact unde dai si unde crapa. Daca vrei sa-i spui omului ceva, nu-l lua pe dupa sura, nu-l boscorodi, nu face bascalie fara temei (cazul recent cu "ecaterina7") fii bun si curat cu inima, pe cat iti sta tie in putere. NU TE VANEZ, frate Zaharia, dar de la o vreme parca vrei sa arati altceva decat speri sa aduca mesajele tale in sufletule celor care citesc. Stiu ca nu-mi dai dreptate, dar nu-mi dai fiindca nu vrei sa te recunosti astfel, nu fiindca eu sau ceilalti care vad acelasi lucru, n-am avea. Eu nu vorbesc nici de frustrari, nici de alte metehne omenesti la urma urmei, ci de faptul ca suntem in mare inselare si nici nu vrem sa intelegem asta, chiar daca ni se spune mereu acelasi lucru...
|
Vazind ardoarea aceasta nestavilita ma gindesc ca o asemenea pledoarie , sincera si dezinteresata dealtfel, ar fi buna la tinerii muncitori inflacarati de idealul luminos al comunismului . Si acolo sa incerci sa manevrezi psihologic dupa intentiile ,,sugubete" si sa vezi rezultate .
Toate le sti ca un om mare fara insa a te indoi macar putin de ceva : si ca fac bascalie de cineva (pt. ca asa sunteti in stare sa intelegeti voi !) si ca vreau sa arat ceea ce defapt nu arat, aratind spre aratare altceva de aratat, si ca sunt in mare inselare dar cum ca nici nu vreau sa inteleg asta , si tot asa pina se gretaleste omul . Te rog sa incetezi daca poti cu manevraria psihologica de proasta calitate si cu portretistica mistica nevinovata vis-a-vis de mine . Sunt convins ca iti debordeaza sufletul de sinceritate si iubirea aprioapelui dar evita aceste stratageme cu mine .Sunt destui care te apreciaza la justa ta valoare, nu de mine ai nevoie !
Daca ai de spus ceva , spune , daca nu, lasa-neee ! lasa-neee !
Si fiindca ai pomenit de iubita sora ,,ecaterina7" cred ca ai constatat lesne(adica mi-as fi dorit sa vrei sa constati) ca desi striga la mine ,,cu ce drept ma judeci" ,. ea insasi mi-a aplicat o judecata de numa-numa , pina si-a varsat tot poisonul din suflet, neintelegind nici in cele din urma ce am voit sa ii spun. Parca se si spune in popor ca hotul striga : ,,hotii baaaa! "
Dar am sesizat ca nici habar nu ai avut de aceasta fata a ei . Este insa de inteles deoarece erai preocupat cu iubirea aproapelui !