![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Da , la Biserica Sfantul Mare Mucenic Mercurie , astazi 1-01-2012 , in jurul orelor 11 ( cu aproximatie ca nu am avut ceas )
Biserica este dragoste, așteptare și bucurie. (Părintele Alexander Schmemann) Last edited by cristiboss56; 01.01.2012 at 23:35:44. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
La noi la NY s-au citit, asta pentru că aparținem de OCA (Orthodox Church in America) și nu de BOR. Last edited by mirela.t; 02.01.2012 at 06:52:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fara sa fiu eu "Gigi-contra", dupa ce am vazut explicatiile cu mancatul pana exact la ora 24, dupa care e OK, scriam in urma cu mai multe pagini: Citind unele aspecte ale mesajelor am ajuns odata in plus la concluzia ca "Tacerea e de aur!" Si daca ar fi numai astea, dar din pacate nu. Care dintre noi nu am cunoscut preoti care stiu sa taca? Nu de scoala e nevoie pentru asta, ci de har. Imi pare foarte rau ca ceea ce fac eu se aseamana usor cu o cautare a nodului in papura, dar va spun sincer ca nu este. Stiu ca ar trebui sa ma stapanesc si sa tac, dar iata ca nu pot sa stau si sa privesc cum o parere total eronata ar putea fi luata ca regula de baza. Fratilor, eu zic ca unele lucruri care le gasiti pe forumuri, sa nu le considerati cu caracter oficial, inainte de a le verifica din mai multe surse, daca se poate ceva mai "credibile"...
|
|
||||
|
||||
![]()
Treaba asta cu ora 24 si cu mancatul, s-a mai explicat... nu inseamna ca trebuie neaparat sa mananci pana la ora aia, desi, de Revelion ai toate sansele sa o faci! Insa, daca vrei sa zici ca vreo 3 zile nu trebuie sa mananci, sau trebuie sa mananci de post inainte de liturghia de duminica, cred ca e complet gresit.
Eu una apreciez un preot care se retine sa nu mai manance nimic dupa ora respectiva, pentru ca a doua zi trebuie sa tina Sf. Liturghie. Si NU apreciez un preot care petrece lumeste de revelion (cap-coada) si a doua zi nici nu mai da pe la biserica (bine ca are cine sa-i tina locul!). |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si,desigur ca stim cu totii ca tre' sa ai trecere la "ïmparatie" ca sa poti publica in "galaxie"... Cit despre subiectul in sine,adica citirea sau necitirea Molitvelor,ai fi putut opina si tu,ca doar si tu ai dreptul la libera exprimare.Cum ti se pare tie decizia aia luata in 2011?Asta era subiectu'.Nu cine a facut copy/paste la stirile Bazilicii SRL... Consideratie, |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
si ce explicatii puierile are...cum ca ,vezi Doamne,cititu' Molitvelor in prima zi din Noul An ,ar fi ,chipurile un obicei,o practica,uzitata ,mai ales in sudul tarii,...ca ,vezi Doamne,intre 25 dec si 5 ian ,nu se fac metanii (uite eu chiar am facut si am facut in semn de multumire lui Dumnezeu,pentru un lucru SPECIAL ,intimplat mie,si nu cred ca a fost neplacut Domnului meu Hristos).Treaba e ca oamenii au fost dezamagiti,si asta din chiar prima zi a anului.Au plecat de la Biserica,spre casele lor,oarecum mihniti.Multi au "murmurat",dar..doar in barba,sau pe la colturi ,ca de obicei,pentru ca nu au curajul sa vorbeasca deschis ,pe fata si sa spuna lucrurilor pe nume. Personal,citind articolul dlui Danalache,m-a amuzat pasajul:"episcopii chiriarhi vor adresa clerului indrumarea pastorala si duhovniceasca de a respecta rinduiala citirii Molitvelor..",care indrumare si ,mai ales care,duhovniceasca,dle Danalache -te intreb pe aceasta cale-.E ordin de sus si ordinul,in BOR,ca si in Armata ,se executa nu se ..supune la vot....Intreb:de ce-ar trebui sa se teama preotii sa citeasca Molitvele?Nu sint ei,preotii ,Ucenici ai lui Hristos?Urmasii Apostolilor? Nu au ei HAR,dobindit prin PUNEREA MIINILOR?.. Asa s-au trezit ,intr-o zi,pe nepusa masa,bucurestenii ,privati de bucuria de a mai putea merge la Slujbele de noapte,care aveau loc la Mrea Radu-Voda(spre ex),deoarece ,cineva a decis,sa se inchida portile Manastirii la ora 21,00 .Miine-poimiine se mai inventeaza nu-stiu-ce,si uite-asa ,vom deveni ,doar niste simpli cotizanti,sau doar un nr intr-un registru.Pai daca asta inseamna sa fiu crestin-ortodox,atunci ... ...ascultarea!,veti zice.Pai daca-i vb de ascultare,atunci ii invit pe cei care iau decizii ,in locul crestinilor-ortodocsi,sa-si ASCULTE Glasul Constiintei.Sigur ca le vorbeste,insa daca ei fac prea mult zgomot ,nu-L pot auzi... |
|
|||
|
|||
![]()
Le purtam tacut pe toate
precum muntii nostri mari. Le purtam, icnind, in spate si ca-n munte, faurari: noi dospim din lacrimi sare! intelegem neintelesuri! si-n vecernii tot mai rare ne-adancim, tacuti, sub fesuri... Bucurosi le-om duce toate, romani vesnici, tot pe coate... |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
moliftele sf Vasile cel Mare | The_Fallen | Rugaciuni | 93 | 16.03.2014 16:25:47 |
Moliftele Sf. Vasile citite in noaptea de revelion | sagetuta | Generalitati | 20 | 02.01.2013 20:05:52 |
Moliftele Sfantului Vasile Cel Mare | Templier Knight | Sfinti Parinti (Patrologie) | 12 | 27.08.2012 11:53:03 |
Moliftele sf vasile se pot citi de orice preot? | ingerul_pazitor | Generalitati | 46 | 15.12.2011 17:43:48 |
Moliftele Sf Vasile | rafella | Generalitati | 6 | 15.07.2010 13:16:52 |
|