![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Și prenumele Karenina?
Întreb, că tot mi-am pierdut bunul simț.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In 2005 cand a fost scandalul acela, am urmarit reprezentarea preotului de catre presa romana, voit rauvoitoare, in contrast izbitor cu comportamentul preotului, bland, calm, cred ca nu este vinovat, un om vinovat s-ar fi comportat altfel. S-a descoperit ca datorita asistentilor de la urgenta a murit Irina, pentru ca i s-a administrat o doza prea mare de adrenalina. Datorita presei care a acuzat pe preot, s-a creat o stare defavorabila lui si judecatorii l-au condamnat fara sa ia in considerare si marturiile asistentelor de pe salvare, marturii importante, cruciale pentru caz. Eu nu inteleg de ce Biserica nu i-a luat apararea, poate or fi fost cativa care l-au aparat, dar nu i-am vazut sa declare nimic pe post. Last edited by TunsDiana; 01.02.2012 at 16:02:03. |
|
||||
|
||||
![]()
Inca mai avem parte si de duhovnici mari si de medici mari. Pe acestia trebuie sa-i cercetam. Asa nu se va mai ajunge ca cineva sa numeasca posedarea demonica nebunie si sa se creada ca prin administrarea unor medicamente se va vindeca, si vom putea scapa si de calificarea unei caderi (de ex cauzata de moartea cuiva drag) drept posedare demonica.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cat despre Biserica, cred ca a fost o chestie de imagine. In momentul in care opinia publica s'a aratat foarte impotriva domnului respectiv, iar presa il terfelea in noroi, Sinodul stia foarte bine ca daca Biserica se arata deschis de partea lui, va avea aceeasi soarta. Asa ca s'au jucat de'a Iuda putin. :) Inainte sa imi sariti in cap, mentionez ca e o parere personala, nu'mi cereti dovezi si fotografii, ca n'am. |
|
||||
|
||||
![]()
si ce prevad canoanele in astfel de cazuri?
|
|
|||
|
|||
![]()
Nu este vinovat.
Este doar o situatie exploatata la maximum pt. a starni opinia publica impotriva exorcizarilor. Daca nu ar fi existat, probabil ca s-ar fi gasit alt caz sa se bata toba cat de "periculoase" si "barbare" sunt practicile bisericii... Nu cazul in sine conteaza, ci felul in care s-a lucrat la imaginea bisericii.. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Acestea sunt "regretabile exceptii"! Presupun ca tot o regretabila exceptie e si moartea unei fiinte a carei singura vina a fost ca era bolnava psihic. Scuza'ma, dar daca faptul ca a fost legata pe o cruce cu calus la gura nu e barbar si periculos, atunci nu stiu ce e. Nu e o situatie "exploatata la maxim". E o situatie mediatizata si e normal sa fie asa. Pentru ca un preot a chinuit o femeie bolnava, care in final a murit. Daca si asta vi se pare normal... Ah, si mai sunt cateva lucruri care m'ar face sa rad, daca nu ar fi atat de tragice si daca prostia celui care a scris articolul nu ar avea proportii atat de mari: Iar ca un judecător să poată face o judecată dreaptă, trebuie să fie un om credincios, un om duhovnicesc….. În viața bisericească nu se merge cu calcul, cu dovezi Te pomenesti ca trebuia sa fie judecat de un alt preot si nu de un om al legii. Pentru ca dovezile nu conteaza in Biserica? Pf! Ce tampenie! Iar dacă totuși este condamnat, mai există și niște protecții, pentru că acest om a servit Biserica lui Hristos – era firesc un regim adecvat. Pentru că trebuie să-l redai societății mai bun decât l-ai luat. Care este rolul închisorilor? Nu îl vâri acolo și nu-l mai vezi zece ani până când a ieșit din pușcărie, ci urmărești o îndreptare a lui Un regim special in inchisoare doar pentru ca era preot? Eu zic ca cu atat mai mult nu trebuia lasat in libertate. Un om cu probleme grave la mansarda care se presupune ca e in slujba Domnului? Rau... |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Va multumesc pentru toate linkurile si pentru raspunsuri!
|
|
||||
|
||||
![]()
Multumesc mult, anna.
Eram tare nelamurit in aceasta privinta a manastirii Tanacu. Ceea ce s-a intamplat este ceea ce se intampla de obicei la televizor, in presa : judecam crunt pe cine stie ce biet om chinuit de imprejurari, de parca noi am fi lipsiti de vina, de pacat si am fi in plus si atoatestiutori..... ca sa dovedim astfel exemple de decadenta, lucruri negative care de obicei impanzesc stirile, creeaza exemple negative, modele negative ca sa ii rapeasca la om orice fel de model social moral.... ceea ce se intampla de obicei in media ....
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre nebunie | Delirul | Generalitati | 4 | 17.03.2010 23:16:14 |
|